Αναρτήθηκε στις:21-01-16 15:47

Από 4 έως 13 Μαρτίου στην Ιταλία ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος


Ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος αναχωρεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου για την Ιταλία ακολουθώντας τα βήματα του Μεγάλου Έλληνα Νικολάου (Ugo) Φώσκολου, σε μία δεκαήμερη αποκαλυπτική επίσκεψη στην Ελλάδα και την Ελληνικότητα της Βορείου Ιταλίας (Βενετία-Μιλάνο-Παβία-Μπολόνια).

Στη μοναδική αυτή δεκαήμερη προσκυνηματική επίσκεψη στη Βόρειο Ιταλία θα δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά τις ομορφιές, τις αρχαιότητες, την κουλτούρα, τα σημαντικά Πανεπιστήμια τους που φιλοξένησαν χιλιάδες Έλληνες φοιτητές και την Ελληνικότητα αυτών των περιοχών σε σχέση με την πορεία της ζωής του Φώσκολου.

Η Βενετία, η Γαληνότατη Δημοκρατία, η πιο ερωτική πόλη της Ιταλίας με τεράστια ελληνική παρουσία από πολύ παλιά και με Ελληνική Κοινότητα που ιδρύθηκε το 1498(San Giorgio dei Greci-το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών σπουδών το Μουσείο του Ινστιτούτου, η Φλαγγίνεια Σχολή κ.α.), το Μιλάνο της Σκάλας και της μεγάλης επίσης παρουσίας των Ελλήνων, η Παβία, όπου ο Φώσκολος διετέλεσε καθηγητής στην έδρα της Ρητορικής και μαζί με τους Διονύσιο Σολωμό, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, τον Γεράσιμο Μαρκορά και πολλούς άλλους Έλληνες αποτέλεσαν την περίφημη ελληνική συντροφιά της Παβίας, που κατά την περίοδο 1808-1810 τραγουδούσαν τα βράδια ελληνικά τραγούδια στο σπίτι του Φώσκολου στην Παβία.

Βενετία, Μιλάνο, Παβία είναι τρεις πόλεις, σημαντικές για τον μεγάλο Έλληνα διανοούμενο και λόγιο Νικολό (Ugo) Φώσκολο.

Ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος θέλοντας να αναδείξει το σημαντικό αλλά άγνωστο έργο στους Νεοέλληνες του Φώσκολου, προγραμματίζει σειρά εκδηλώσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Μια από τις δραστηριότητες είναι και η πραγματοποίηση αυτής της προσκυνηματικής επίσκεψης σε τρεις πολύ σπουδαίες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας που έχουν στενή σχέση με την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και τον Φώσκολο.

Επίσης η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη σε όμορφα τουριστικά αξιοθέατα, τις περίφημες Λίμνες της Βορείου Ιταλίας (Como-Garda-Maggiore), το Λουγκάνο της Ελβετίας, τη Βερόνα και την Μπολόνια.

Για όσους ενδιαφέρονται να είναι συνοδοιπόροι αυτής της επαφής με την Ελλάδα της Βορείου Ιταλίας μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Συλλόγου και στα τηλέφωνα 24410-75440/42896 και στο e-mail: nke@otenet.gr
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img