Αναρτήθηκε στις:11-02-16 20:15

ΣΕΒ: Κίνδυνος νέων οικονομικών αδιεξόδων


Για τον κίνδυνο νέων οικονομικών αδιεξόδων προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στηλιτεύοντας τόσο την απουσία επενδύσεων, όσο και την έλλειψη κοινωνικής συνοχής.

Στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι τα χρηματοδοτικά ανοίγματα μπορεί να γίνουν απαγορευτικά σε λίγους μήνες και η μη κάλυψή τους θα οδηγήσει σε στάση πληρωμών και σε περαιτέρω φτωχοποίηση του πληθυσμού.

Ο Σύνδεσμος επαναλαμβάνει ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι απολύτως αναγκαία για την ομαλοποίηση της οικονομίας και καλεί την πολιτική ηγεσία να μην καθυστερεί.

Ειδική μνεία κάνει στο φαινόμενο της υπερφορολόγησης, τονίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να κρατήσουν τις δουλειές στην Ελλάδα.

Σημειώνει, δε, ότι η υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων και επιχειρήσεων και η απαθής παραμέληση από την κυβέρνηση του έργου της προώθησης των επενδύσεων, μπορεί βραχυπρόθεσμα να μην οδηγούν σε ορατά σημάδια αποσύνθεσης της οικονομίας, αλλά μακροπρόθεσμα υποσκάπτουν τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας.

Όπως επισημαίνει στη συνέχεια, τα αντικίνητρα στην εργασία και στην επιχειρηματική δραστηριότητα συσσωρεύονται επικίνδυνα και οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, σε μία οικονομία χαμηλής παραγωγικότητας και χαμηλών αμοιβών και σε ένα κράτος δυσλειτουργικό και ανήμπορο να παράσχει στους πολίτες τα στοιχειώδη αγαθά της απασχόλησης και της κοινωνικής προστασίας και ηρεμίας.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img