Αναρτήθηκε στις:10-02-16 13:14

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων άνω των 50 ετών


Εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ και σε 15 - 20 μέρες ξεκινάει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 15.000 μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας άνω των 50 ετών, όπως ανέφερε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη.

«Σε 15 - 20 μέρες θα έχει βγει η πρόσκληση στον αέρα», σημείωσε η κ. Καραμεσίνη, υπογραμμίζοντας ότι, μέχρι τώρα, τα προγράμματα απασχόλησης δεν είχαν δώσει έμφαση σ' αυτή την ηλικιακή ομάδα.

«Δεν θα απευθύνεται μόνο σε 15.000 ανέργους, αλλά θα παραμένει ανοιχτό. Αν εξαντληθούν οι θέσεις θα δώσουμε ακόμα περισσότερο προϋπολογισμό για να μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας όλοι οι άνεργοι οι οποίοι επιλέγονται από τις επιχειρήσεις», τόνισε η κ. Καραμεσίνη και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ένα μονίμως ανοιχτό πρόγραμμα γι’ αυτή την κατηγορία ανέργων».

Διευκρίνισε, ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι άνω των 50 ετών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα,θα πρέπει απαραίτητα, μέσω της ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ή μέσω των ΚΠΑ της περιοχής τους, να συμπληρώσουν, ή να επικαιροποιήσουν τα βιογραφικά τους στοιχεία. «Είναι πολύ σημαντικό γιατί απ' αυτό το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλάζουμε και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επιλογή των ωφελουμένων από τις επιχειρήσεις», κατέληξε.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img