Αναρτήθηκε στις:07-03-19 12:15

Πετρόπουλος: Σύντομα η ρύθμιση χρεών στα Ταμεία


Το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως θα υπάρξουν διορθωτικές διατάξεις για τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας.

Ειδικότερα, ο κ. Πετρόπουλος, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ανέφερε στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για τα ταμεία.

Σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών στους ασφαλιστικούς φορείς, τόνισε πως “σύντομα θα προχωρήσουμε στη νομοθέτηση”, συμπληρώνοντας πως η προωθούμενη ρύθμιση δεν δημιουργεί κενά και νέα ελλείμματα, καθώς είναι ιδιαίτερα θετικά τα οικονομικά στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Για το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης της ρύθμισης ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε πως “τώρα εξετάζονται νομοπαρασκευαστικά θέματα”, απευθύνοντας κάλεσμα για συναίνεση σε όλα τα κόμματα.

Κλείνοντας, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως θα υπάρξει διορθωτική παρέμβαση, ώστε να μην περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας μετά από μία τριετία όσων είναι κάτω των 55 ετών, προσθέτοντας ότι θα συνδυαστεί με μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που είναι άνω των 55 ετών αλλά και όσων βρίσκονται σε κατάσταση χηρείας για πάνω από μία τριετία.

sofokleousin.gr


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ