Αναρτήθηκε στις:17-05-18 14:37

Πρωτοποριακό το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης


Ένα εντυπωσιακό και πρωτοποριακό έργο που γίνεται με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, η κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το εργοστάσιο που θα λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων για πάντα στην Περιφέρεια Ηπείρου χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους επεξεργασίας, είναι σε φάση ολοκλήρωσης.

Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 και βρίσκεται στο 60% υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου.

Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία και από 1/1/2019 υπολογίζεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία. Απομένει η ολοκλήρωση της κατασκευής των σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (στην ΠΕ Άρτας θα κατασκευαστούν δύο σταθμοί), έτσι ώστε να είναι σε πλήρη ανάπτυξη η διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Το έργο που κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στέλιος Πιτσιόρλας και ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς αναφορικά με την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης ανέφερε: «Οφείλω να πω ως πολίτης και ως Αντιπεριφερειάρχης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη που πίστεψαν στο έργο και στήριξαν την κατασκευή του. Ευχαριστώ τον κατασκευαστή καθώς επίσης και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ. Η σύντομη ολοκλήρωση του έργου, πέρα από τα χρονοδιαγράμματα, επισφραγίζει την καλή συνεργασία μεταξύ ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, της κεντρικής Κυβέρνησης και ιδιωτών. Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους».

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ