Αναρτήθηκε στις:09-11-17 12:37

Συνέντευξη του βουλευτή Άρτας της ΝΔ Γιώργου Στύλιου


Ο πρωτογενής τομέας δίνει διάσταση και ζωή στην ελληνική περιφέρεια και είναι δύναμη ανάπτυξης


Συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα Κόντρα ο βουλευτής Άρτας της Ν.Δ., Γιώργος Στύλιος, την οποία και αναδημοσιεύουμε:

Ερ. Οι δημοσκοπήσεις μπορεί να σας δείχνουν πρώτους και με διαφορά αλλά επίσης δείχνουν ότι δεν κερδίζετε περισσότερο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη δεξαμενές. Πού το αποδίδετε;

Απ. Οι δημοσκοπήσεις λίγο πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έδειχναν ισχνό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά κέρδισε με διαφορά 8 μονάδων και το αποτέλεσμα θεωρήθηκε θρίαμβος. Τον τελευταίο χρόνο όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν διαφορά ρεκόρ, πάνω από 10 μονάδες για τη Νέα Δημοκρατία σε χρόνο μη εκλογικό, με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ψευδο-αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια δεν βρίσκει ευήκοα ώτα. Την ίδια στιγμή στη Νέα Δημοκρατία οδεύουμε μέσω 7 προσυνεδρίων στο συνέδριο του Δεκεμβρίου όπου θα οριστικοποιήσουμε και θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θα παγιώνεται και θα μεγαλώνει.

Ερ. Πώς χαρακτηρίζεστε φιλελεύθερο ή δεξιό κόμμα;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό, πολυσυλλεκτικό κόμμα στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Να σας θυμίσω ότι είναι το κόμμα που σε όλες τις δύσκολες στιγμές βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ταυτίστηκε με τις μεγάλες εθνικές επιλογές, τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό τις πατρίδας μας. Παρά τα όποια λάθη του παρελθόντος, η Νέα Δημοκρατία στάθηκε απέναντι στον εθνολαικισμό, στο ψέμα και τις αυταπάτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται ως η μόνη αξιόπιστη διέξοδος από την παρακμή που βιώνουμε.

Ερ. Θα συνεργαζόσασταν μετεκλογικά με οποιονδήποτε εκλεγεί στην Κεντροαριστερά;

Απ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει δηλώσει πολλάκις ότι ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα αναζητήσουμε τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για να βγει η χώρα από την κρίση. Θα απευθύνουμε κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις του φιλοευρωπαικού τόξου, στη βάση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις. Οι μετεκλογικές συνεργασίες δεν είναι ζήτημα προσώπων. Η μετά ΣΥΡΙΖΑ εποχή απαιτεί τη συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου που πιστεύουν σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο για την πατρίδα μας. Ένα παραγωγικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην εξωστρέφεια, στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Ο εξορθολογισμός του κράτους με αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών, με μείωση του κόστους λειτουργίας του, που θα οδηγήσει σε μείωση της φορολογίας, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τόνωση των ιδιωτικών επενδύσεων, είναι πολιτικές απαραίτητες για να σταθούμε με αξιώσεις στον έξω κόσμο. Αυτός είναι ο κοινός παρονομαστής όλων όσων θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην σημερινή παρακμή.

Ερ. Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι δεν έχετε αφήγημα αφού οι εκλογές εκ των πραγμάτων απομακρύνονται καθώς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση η γ’ αξιολόγηση. Τι λέτε;

Απ. Η κυβέρνηση με κυνισμό και θράσος έχει υποστηρίξει τα πάντα και τα αντίθετά τους. Η κυβέρνηση που θα καταργούσε την λιτότητα επέβαλε νέα μέτρα 14,5 δις ευρώ φορολογώντας συνειδητά την μεσαία τάξη, όπως κυνικά ομολόγησε το οικονομικό επιτελείο. Η κυβέρνηση της 13ης σύνταξης έχει νομοθετήσει 21 περικοπές στις συντάξεις, έχει βάλει 28 νέους φόρους μέχρι το τέλος του 2017 και αναμένονται άλλοι 8 το 2018, ενώ έχει αποδειχθεί ανεπαρκής στην διαχείριση των ζητημάτων της καθημερινότητας. Το πρόβλημα της χώρας ξεπερνά την τρίτη αξιολόγηση και είναι κάτι πολύ ευρύτερο. Το πρόβλημα της χώρας είναι η παραμονή μιας κυβέρνησης που δεν την ενδιαφέρει η παραγωγή πλούτου, που έχει κανονικοποιήσει τη φτώχεια, που χτυπάει την ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας, την μεσαία τάξη, που μοιράζει επιδόματα ελεημοσύνης για να κρατά σε πολιτική ομηρία τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι διότι δεν βλέπουν φως, δεν υπάρχει προοπτική. Δεν μας αξίζει αυτό που ζούμε.

Ερ. Είστε στον ευαίσθητο τομέα της αγροτικής ανάπτυξης. Τι καλύτερο προτείνετε για τον κλάδο αυτό;

Απ. Η ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα θα έρθει αν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα αν γίνουμε ανταγωνιστικοί αν συνεργαστούμε. Αξιοποιώντας παράλληλα προς την κατεύθυνση της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και των υποδομών τους ευρωπαϊκούς πόρους. Το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2010 κατατέθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2014, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκε σχεδόν στο σύνολο του. Είναι ένας κουμπαράς περίπου 20 δις € και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη των παραγωγών μας και την ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού μας τομέα. Ο πρωτογενής τομέας δίνει διάσταση και ζωή στην ελληνική περιφέρεια, πατρίδα μας, στηρίζει την οικονομία, ενισχύει την μεταποίηση, τονώνει την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές. Είναι δύναμη ανάπτυξης.

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ