Αναρτήθηκε στις:08-08-17 16:40

Αντιδράσεις για τις νέες μετακινήσεις προσωπικού της Πυροσβεστικής


Για στοχοποίηση της Περιφέρειας Ηπείρου από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος κάνει λόγο σε δημόσια καταγγελία της η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος στην Ήπειρο, με αφορμή τις νέες μετακινήσεις προσωπικού από την Περιφέρεια και συγκεκριμένα από την Πρέβεζα και την Άρτα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα.

Η καταγγελία έρχεται να αναδείξει για μία ακόμη φορά μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα τις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τόσο σε προσωπικό, όσο και σε μέσα, απόρροια προφανώς της οικονομικής κατάστασης, ενδεχομένως όμως και εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας.

Η Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου, μεταφέρει το αίσθημα αγανάκτησης μεταξύ των συναδέλφων πυροσβεστών στην Ήπειρο για το σύνολο των μετακινήσεων και κυρίως για το ότι η ενίσχυση άλλων υπηρεσιών γίνεται μόνο από την Ήπειρο και όχι, και από άλλες περιοχές, όπως θα έπρεπε για λόγους ίσης μεταχείρισης.

Η Ένωση στην ανακοίνωση - καταγγελία τονίζει, ότι η αρχή των φετινών μετακινήσεων έγινε με την μετακίνηση οχημάτων για τη Ζάκυνθο τα οποία όμως κατέληξαν να κάνουν υπηρεσία σε σταθμούς της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας για περισσότερες από πέντε ημέρες. Για τέσσερις ημέρες κλήθηκαν να συνδράμουν και μετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κέρκυρα οχήματα και προσωπικό από την Ήπειρο, ενώ ομάδες πεζοπόρων μετακινήθηκαν από τα Ιωάννινα για τη φωτιά στις Σπέτσες.

«Για την φωτιά στην Μυτιλήνη διατάχτηκαν οχήματα και προσωπικό να μεταβούν για ενίσχυση και όταν έφτασαν στο λιμάνι να πάρουν το πλοίο διατάχτηκαν να επιστρέψουν πίσω. Δεν έχουν περάσει ακόμα 24ωρες από την μετακίνηση αυτή και τώρα από τις ίδιες υπηρεσίες φεύγουν πάλι οχήματα και προσωπικό για ενίσχυση στο νησί των Κυθήρων. Οι συνάδελφοι έχουν εξαντληθεί με τις μετακινήσεις αυτές καθώς έχουν κληθεί και το τελευταίο διάστημα να συνδράμουν στην κατάσβεση πυρκαγιών στην περιφέρεια μας και ο κίνδυνος τραυματισμού τους από την κούραση είναι πλέον εμφανής. Η Ήπειρος σαν περιφέρεια λανθασμένα θεωρείται ότι έχει χαμηλό κλιματολογικό δέκτη, με τον δύσβατο ορεινό όγκο που διαθέτουμε και τις κλιματολογικές αλλαγές οι φωτιές είναι δύσκολες στην περιφέρεια μας και σε συνδυασμό με τα ακινητοποιημένα οχήματα που έχουμε η οποιαδήποτε μετακίνηση οχημάτων και προσωπικού μας αφήνει ‘‘γυμνούς’’. Μην ξεχνάτε, ότι στην γείτονα χώρα Αλβανία λόγω των μεγάλων πυρκαγιών ενισχύουν τις προσπάθειες κατάσβεσης δύο αεροσκάφη τα οποία θα μπορούσαν να συνδράμουν στην περιφέρεια μας σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς», καταλήγει η καταγγελία της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, λίγες μέρες πριν, είχε εκφράσει και τότε τις ενστάσεις και διαφωνίες των συναδέλφων για την επιλεκτική μεταχείριση των πυροσβεστικών υπηρεσιών από την Ήπειρο και απορρίπτοντας την επιχειρηματολογία, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα στο οποίο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, είναι Σώμα Ελλάδος και όχι μόνο για την Ήπειρο.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img