Αναρτήθηκε στις:31-01-17 11:16

Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα: Ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των αγροτών


Το «Σωματείο εργαζομένων στην Αρχαιολογία» με έδρα την Άρτα, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, βγαίνουν ξανά στους δρόμους, στήνοντας μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να αντιπαλέψουν τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν.

Στο στόχαστρο της πάλης τους βρίσκονται η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, τα μέτρα που εφαρμόζουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας, επιταχύνοντας τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, με συνέπεια το παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και των οικογενειών τους.

Ορκισμένοι εχθροί της αγωνιζόμενης μικρομεσαίας αγροτιάς είναι οι εμποροβιομήχανοι, τα μονοπώλια, ο ΣΕΒ που εκμεταλλεύονται το μόχθο της, κερδοσκοπούν σε βάρος της αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Οι τράπεζες που με τα υψηλά επιτόκια και πανωτόκια της «πίνουν το αίμα». Που εμάς μας απολύουν, μας έχουν απλήρωτους, μας εκμεταλλεύονται όλο και περισσότερο με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους αυτοαπασχολούμενους, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει για να γεμίσουν κι άλλο τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών!

Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που τσακίζει τη ζωή της εργατικής τάξης. Είναι η πολιτική των μονοπωλίων, των πολιτικών τους εκπροσώπων και μηχανισμών, όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ. Είναι η ίδια φορομπηχτική πολιτική με τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους, που τσακίζει εργάτες και αγρότες. Είναι η πολιτική που στο όνομα της κρίσης και άλλοτε της ανάπτυξης, χτυπά ενιαία τα δικαιώματά μας με σκοπό να διατηρήσει και να αυξήσει τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτή την πολιτική θα μας βρούνε ενωμένους, εργάτες και αγρότες μαζί, γιατί μεταξύ μας δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, αντίθετα μας ενώνει η κοινή επίθεση που δεχόμαστε.

Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα της φτωχής αγροτιάς με όλους τους τρόπους. Να συμπορευτούν μαζί τους στα μπλόκα που έχουν στηθεί από τους αγρότες της Πρέβεζας στο Λούρο Πρέβεζας και από τους αγρότες της Άρτας στον κόμβο Αγίου Δημητρίου της Ιόνιας Οδού (Κυράτσα).

Καλούμε τα μέλη μας να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, συμμετέχοντας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Άρτας και άλλα σωματεία του νομού στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Άρτα στον κόμβο Αγίου Δημητρίου της Ιόνιας Οδού (Κυράτσα)την Τετάρτη 1 Φλεβάρη στις 7μμ.

Η αλληλεγγύη είναι το πανίσχυρο όπλο που διαθέτουμε εμείς οι εργάτες και θα το δώσουμε απλόχερα στην μαχόμενη αγροτιά.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ