Αναρτήθηκε στις:25-10-16 17:28

Γ. Στύλιος: Προχειρότητα και ασάφεια από την κυβέρνηση για την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιδιώτες


Για την κοινωνική οικονομία μίλησε στη Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε στο επίμαχο θέμα της εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ουσιαστικά, πρόκειται για χρέη του Δημοσίου προς ανθρώπους της ιδιωτικής οικονομίας, φαρμακοποιούς, γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, ιατρικά κέντρα, εργαστήρια, νοσηλευτικό προσωπικό, αυτούς οι οποίοι βρίσκονται σε μια δυσχερή οικονομική κατάσταση, διότι τους χρωστά το κράτος χρήματα. Το γεγονός ότι η Κυβέρνηση, δεν έχει εμφανίσει ως τώρα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές είχε ως συνέπεια τη μη εκταμίευση της δόσης προς το Ελληνικό κράτος από το Eurogroup, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στύλιος. Ειδικότερα το άρθρο του νομοθετήματος της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που αφορά όλα τα παραπάνω θέματα είναι κακογραμμένο, χαρακτηρίζεται από ασάφεια και γεννά αδικίες.

Χαρακτηριστικό της ασάφειας, είναι το γεγονός ότι για να γίνει κατανοητό σε ποια περίοδο αναφέρεται η ρύθμιση των χρεών, χρειάστηκε να γίνουν τρεις συνεδριάσεις στις Επιτροπές και παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού. Αλλά και το ποιους αφορά η ρύθμιση δεν είναι ξεκάθαρο αφού γίνεται αναφορά σε«εκκαθαρισμένες υποχρεώσεις», χωρίς καμία διευκρίνιση. Όσον αφορά το πόσα είναι τα χρέη που ρυθμίζονται, δεν προκύπτει με σαφήνεια από πουθενά, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά για το ποσό αυτό στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Καταλήγοντας, ο κ. Στυλιος ανέφερε ότι θα πρέπει στον ΕΟΠΥΥ και στα ασφαλιστικά ταμεία να ξεκαθαριστεί και να κρατηθεί με δίκαιο τρόπο μία χρονολογική σειρά, μία προτεραιότητα, με την οποία θα γνωρίζουν όλοι, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι κλινικές, τα διαγνωστικά, άπαντες, με ποιον τρόπο πληρώνονται, να μην δημιουργούνται ερωτηματικά και ασάφειες.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img