Αναρτήθηκε στις:30-05-24 18:54

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι!


Πολύ κουβέντα γίνεται τις τελευταίες τις τελευταίες ημέρες για την ακρίβεια που αδειάζει τις τσέπες μας!

Ο πρωθυπουργός μάλιστα πέταξε την... μπάλα στον αέρα, λέγοντας ότι θα στείλει... γράμμα στην Ούρσουλα !

Αλήθεια!

Ποια είναι η συγκεκριμένη κυρία; Τι να περιμένουμε;

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, που ανήκει στην ευρωομάδα του ΕΛΚ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με ευρωβουλευτές του κόμματος Λεπέν.

Η Λεπέν απηύθυνε πρόσκληση στο εθνικιστικό κόμμα της Ιταλίδας πρωθυπουργού Μελόνι να συνεργαστούν στη νέα Ευρωβουλή και να συγκροτήσουν κοινή ευρωομάδα.

Η Μελόνι στη χώρα της συγκυβερνά με την ακροδεξιά Λίγκα, η οποία συμμετέχει στην ίδια ευρωομάδα με την Λεπέν.

Μπέρδεμα; Καθόλου! Η ευκολία με την οποία δεξιά, φιλελεύθερα, εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα απευθύνουν πρόσκληση το ένα στο άλλο για συνεργασία, ενώ σε ορισμένες χώρες συγκυβερνούν κιόλας, δείχνει ότι αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, που μεταγγίζονται το ένα στο άλλο, ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Αν στην εξίσωση βάλει κανείς και τη σοσιαλδημοκρατία, που ως κυβέρνηση σε χώρες της Ε.Ε. υιοθετεί με άνεση θέσεις της ακροδεξιάς, ειδικά στο Μεταναστευτικό, με τη δικαιολογία ότι «δεν θέλει να της χαρίσει όσους ανησυχούν», τότε έχει όλη την εικόνα στο πιάτο: Οι «δημοκρατικές» δυνάμεις στην Ε.Ε. είναι οι καλύτεροι χορηγοί των ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων.

Κι επειδή η πολιτική τους βγαίνει από την ίδια μήτρα, του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του, δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ακροδεξιά. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες της πολεμικής προπαρασκευής, που τέτοιες δυνάμεις είναι περισσότερο χρήσιμες στο κεφάλαιο. Αυτοί θα μας σώσουν από την ακρίβεια; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Μόνο οι λαοί μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακροδεξιά και τις φασιστικές δυνάμεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην Ε.Ε., στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τις γεννά και τις τρέφει.

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img