Αναρτήθηκε στις:29-05-24 15:52

Επιστολική ψήφος: Πληθαίνουν οι καταγγελίες σε εξωτερικό και εσωτερικό!


Τελικά η ανάθεση της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου σε εταιρείες γέννησε, όπως ήταν αναμενόμενο, πολλά προβλήματα!

Συγκεκριμένα, όσο εκπνέουν οι προθεσμίες προκειμένου να μπορέσουν οι εκλογείς που έχουν επιλέξει να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο να στείλουν την ψήφο τους στις αρμόδιες επιτροπές συλλογής του υπουργείου Εσωτερικών, τόσο αυξάνονται οι καταγγελίες για τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία.

Κοινός παρονομαστής στα προβλήματα αυτά είναι ακριβώς η επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών να εκχωρήσει τη διαδικασία αποστολής και παραλαβής της επιστολικής ψήφου στις εταιρείες κούριερ και να περιορίζεται μόνο σε «συστάσεις».

Ενώ υπάρχουν ακόμα τεράστιες δυσκολίες για να επικοινωνήσει κάποιος με το υπουργείο και να καταγγείλει τέτοια περιστατικά!

Δεν έχει καν προβλεφθεί από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικών η δυνατότητα επαναποστολής φακέλου όταν χάνεται με ευθύνη της εταιρείας(!) ή όταν ο εκλογέας παραλαμβάνει ελλιπή φάκελο (π.χ. λείπει ο φάκελος ψηφοφορίας).

Κατάλογο ολόκληρο με τα συγκεκριμένα προβλήματα θα μπορούσε να παραθέσει κάποιος. Όμως η ημέρα των εκλογών πλησιάζει. Οπότε άμεσα το υπουργείο να εξασφαλίσει ότι όλοι οι εκλογείς θα μπορέσουν να ψηφίσουν.

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img