Αναρτήθηκε στις:28-05-24 15:52

Συνεδρίαση ΔΣ Αρταίων με ενδιαφέρον και πολιτικό πολιτισμό


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων χθες Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, το πρώτο και το δεύτερο θέμα ημερήσιας διάταξης.

Το πρώτο θέμα αφορούσε στην επίσκεψη στην Άρτα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και την λήψη απόφασης για την ανακήρυξή του ως επίτιμου Δημότη της πόλης της Άρτας.

Το δεύτερο θέμα με αφορμή την συγκεκριμένη επίσκεψη αφορούσε την διαπίστωση ανάγκης ονομασίας της πλατείας η οποία βρίσκεται έμπροσθεν του Ιερού Ναού Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα ως πλατεία Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄.

Η συγκεκριμένη πρόταση από την πλευρά της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με εισήγηση του Δήμαρχου Αρταίων Χριστόφορου Σιαφάκα και είχε ως αποτέλεσμα η μείζονα μειοψηφία να ψηφίσει «παρών». Εξέφρασε την άποψη δια στόματος του επικεφαλής της Χρήστου Τσιρογιάννη ότι θα ήταν προτιμότερο να δοθεί το όνομα του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην πλατεία και τιμητικά για τον Πατριάρχη να δοθεί το όνομα του σε κάποιο δρόμο ή πλατεία που δεν έχουν ονοματοδοσία. Η ψήφος της μείζονος μειοψηφίας ήταν θετική στην ανακήρυξη του Παναγιώτατου ως επίτιμου δημότη Άρτας.

Παρών και για τα δύο θέματα ψήφισε η πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πρόκειται να επισκεφτεί την Άρτα την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 ο Παναγιώτατος θα προεξάρχει στο Πατριαρχικό Συλλείτουργο το οποίο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην πόλη της Άρτας.

Θα ακολουθήσει ο υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου εγκαινιασμός και η ονοματοδοσία της νέας πλατείας, η οποία βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό στην περιοχή του Τριγώνου.

Χριστίνα Μπίζαimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img