Αναρτήθηκε στις:28-05-24 15:30

Ένας 62χρονος εργάτης θύμα εργατικού δυστυχήματος – Τι δηλώνει ο Περιφερειάρχης


Ένας 62χρονος εργάτης είναι το θύμα εργατικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε τη Δευτέρα 27.5.2024 στην Αρίστη Ζαγορίου, όταν καταπλακώθηκε από χώματα κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής δικτύου αποχέτευσης.

Ο 62χρονος βρισκόταν μαζί με έναν ακόμη εργάτη, που τραυματίστηκε ελαφρά, μέσα σε μία τάφρο βάθους 1,5 μέτρων, όταν τα πλαϊνά τοιχώματα υποχώρησαν και βρέθηκαν κάτω από το χώμα και τις πέτρες. Ο ένας εργάτης, με τη βοήθεια ατόμων που έτρεξαν για βοήθεια, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ωστόσο, ο 62χρονος δεν ήταν το ίδιο τυχερός, καθώς για την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου των υλικών, που τον καταπλάκωσαν, χρειάστηκε αρκετή ώρα. Μάλιστα, απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, που έσπευσε στο σημείο με δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κόνιτσας και από την 5η ΕΜΑΚ με ειδικό εξοπλισμό. Ο 62χρονος ανασύρθηκε τελικά χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος των εργασιών και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Στο χώρο του εργατικού δυστυχήματος βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Τασούλας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Έξαρχος, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχαν μέτρα ασφάλειας και υποστύλωσης στο χαντάκι.

Περιφερειάρχης: Η Δικαιοσύνη θα δώσει απαντήσεις για το δυστύχημα στην Αρίστη


«Έχει επέμβει ο Εισαγγελέας και δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης σήμερα στην Περιφερειακή Επιτροπή για το δυστύχημα που έγινε χθες στο εργοτάξιο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στην Τοπική Κοινότητα Αρίστης.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη λύπη του για την τραγική απώλεια του εργαζόμενου, τον οποίο- όπως είπε- γνώριζε από την εργασία του σε άλλα εργοτάξια της ίδια εταιρίας. «Δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε, αν έγινε κάτι λανθασμένο, αν έγινε το ο,τιδήποτε θα το δείξουν οι Ειδικοί. Σε κάθε έργο προβλέπονται μέτρα ασφαλείας. Έχω ζητήσει ενημέρωση από την Υπηρεσία για το τι μέτρα απαιτούνταν στο συγκεκριμένο έργο και την αναμένω», πρόσθεσε σε άλλα σημεία της τοποθέτησής του.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img