Αναρτήθηκε στις:28-05-24 13:01

Πρόταση της «Αρτινών Συνεργασία» για τις τιμητικές ενέργειες του Δήμου κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη


Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων και στο πλαίσιο της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου στην Άρτα, η πρόταση της «Αρτινών Συνεργασία», για τις τιμητικές ενέργειες του Δήμου Αρταίων, έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και ήταν η εξής:

«.........

- Να ανακηρυχθεί ως επίτιμος Δημότης της πόλης της Άρτας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος.

- Να ονομαστεί ένας δρόμος ή μια πλατεία που δεν έχουν ονοματοδοσία, με το όνομα: «Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α'», όπως έγινε και κατά την επίσκεψη στην Άρτα του Πατριάρχη Αθηναγόρα, που δόθηκε το όνομά του, στον δρόμο που περνάει μπροστά από τα Τεχνικά Λύκεια. Θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί ο δρόμος ανάμεσα από την νέα πλατεία και τον Ι.Ν. του Μαξίμου Γραικού.

Κρίνουμε ότι ως Δήμος Αρταίων θα πρέπει να τιμήσουμε τον τοπικό μας Άγιο Μάξιμο Γραικό και η νέα πλατεία που κατασκευάζεται τώρα, να ονομαστεί και επίσημα: «Πλατεία Αγίου Μαξίμου Γραικού», μια και βρίσκεται απέναντι από τον φερώνυμο Ιερό Ναό, αλλά και γιατί στη νέα πλατεία θα μεταφερθεί το άγαλμα του Μαξίμου Γραικού, που τώρα βρίσκεται στην περιφερειακή οδό.

Έτσι, για λόγους θρησκευτικούς αλλά και τουριστικούς η εν λόγω πλατεία πρέπει να φέρει το όνομα του τοπικού Αγίου Μαξίμου Γραικού, όπως άλλωστε ήδη την αποκαλούν οι Αρτινοί.

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη της πρότασή μας, μια κι ήμασταν και η Δημοτική Αρχή που οραματίστηκε, σχεδίασε, μελέτησε, εξασφάλισε την χρηματοδότηση, δημοπράτησε και υπέγραψε την σύμβαση για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο κατασκευής της νέα πλατείας έμπροσθεν του Ι.Ν. Μαξίμου Γραικού, για την πόλη της Άρτας.

Καταθέτουμε την πρότασή μας αυτή, με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου και την εκτίμηση μας για το Θεάρεστο έργο τους.

Σε κάθε περίπτωση εάν εσείς ως Δημοτική Αρχή, επιμείνετε στην πρόταση σας, για να ονομαστεί η νέα πλατεία: «Πλατεία Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α'» και αφού έχετε την πλειοψηφία θα περάσει η δική σας πρόταση, τότε εμείς θα ψηφίσουμε «Παρών», ώστε η εν λόγω Απόφαση του ΔΣ να εκδοθεί ως ομόφωνη και όχι κατά πλειοψηφία, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, αλλά και για να μην διχάσουμε την τοπική μας κοινωνία».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img