Αναρτήθηκε στις:28-05-24 10:32

Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει!


Απανωτά γεγονότα των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι:

- Όταν τα πάντα χαρίζονται στα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα, τότε τα αποτελέσματα είναι τραγικά!

- Μια καγκελόπορτα πέφτει και καταπλακώνει μαθητή την ώρα που σχολούσε.

- Σοβάδες πέφτουν από τα ταβάνια Δημοτικών, πρεβάζια καταρρέουν από τα μπαλκόνια Γυμνασίων.

- Λέβητας σκάει και σκοτώνει μαθητή.

- Δεκάδες άλλοι δηλητηριάζονται από αλλοιωμένα «σχολικά γεύματα».

- Ειδικά η τελευταία είδηση φέρνει στην επιφάνεια όλη τη βρώμα και δυσωδία, καθώς δημοσιεύονται κι άλλες εικόνες, με μουχλιασμένα ψωμιά, κατσαρίδες σε σάντουιτς, ζυμαρικά με σκουλήκια, που μοιράζονται στα σχολεία.

«Κοινός παρονομαστής» των παραπάνω είναι ένας: Η εργολαβοποίηση υπηρεσιών, με τη σίτιση και τη σχολική στέγη να γίνονται πεδία επιχειρηματικής δράσης. Δημόσιο σχολείο που γίνεται «αλώνι» για κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, με το μικρότερο δυνατό κόστος και το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. Σε συνδυασμό με την κρατική εγκατάλειψη, το σχολικό περιβάλλον μετατρέπεται σε «αρένα» για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Οι εικόνες αυτές φέρουν την υπογραφή της πολιτικής Ε.Ε. - κυβερνήσεων και αποτελούν την άλλη όψη του «ψηφιακού σχολείου», του «ανοιχτού» στην επιχειρηματική δράση.

Αυτό το αίσχος πρέπει να απορριφθεί κατηγορηματικά από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τόσο εκεί που προωθείται στην πράξη, απλώνοντας ασπίδα του προστασίας στα μορφωτικά δικαιώματα, όσο και εκεί που σχεδιάζεται. Πρέπει να καταδικαστεί δηλαδή η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ επομένως και τα κόμματα που στηρίζουν την συγκεκριμένη πολιτική!

Βασίλης Ζιώβαςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img