Αναρτήθηκε στις:01-03-24 17:49

Χωρίς την αντιπολίτευση η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταίων


Με κενά τα έδρανα της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρταιων, με αφορμή την 24ωρη πανελλαδική απεργία και τον ένα χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη. Μία συνεδρίαση η οποία περιελάμβανε κυρίως διαδικαστικά θέματα για τα οποία έπρεπε να πάρει αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τον ένα χρόνο από την τραγική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη όπου έχασαν την ζωή τους 57 άνθρωποι, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την τραγωδία των Τεμπών ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χριστόφορος Σιαφάκας τόνισε: «Θέλουμε και εμείς να τιμήσουμε τα θύματα των Τεμπών, το δυστύχημα που συγκλόνισε την Ελλάδα, γι' αυτό θα καλέσω να κάνουμε ενός λεπτού σιγή πριν ξεκινήσουμε».

Το αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστου Τσιρογιάννη για αναβολή της συνεδρίασης δεν έγινε αποδεκτό ούτε από τους επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευση, οι οποίοι ανέφεραν στο Δήμαρχο Αρταίων Χριστόφορο Σιαφάκα σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, όπως ο ίδιος έκανε γνωστό, τόσο η κ. Βάσω Αμπελογιάννη όσο και ο κ. Καλώνης ότι δεν συμφωνούν με την αναβολή της συνεδρίασης.

Στην έγγραφη ανακοίνωση του ο κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, την οποία ανέγνωσε ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πατήλας, μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης για της 29 Φεβρουαρίου και στάθηκε ιδιαίτερα στο 17ο θέμα που αφορά τον Συμπαραστάτη του Δημότη, λέγοντας ότι εάν παρθεί απόφαση για το συγκεκριμένο θέμα θα την προσβάλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Το θέμα τελικά για τον Συμπαραστάτη του Δημότη δεν πέρασε αφού απαιτούνταν και ψήφοι από την πλευρά της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του.

Χριστίνα Μπίζαimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣimg