Αναρτήθηκε στις:04-12-23 13:13

ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ Ν. Άρτας: «Καταδικάζουμε την προσαγωγή της Μ. Τασοπούλου και της Σ. Πολυκάρπου»


Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ Νομού Άρτας καταδικάζει την προσαγωγή δύο συνδικαλιστριών, της Μ. Τασοπούλου και της Σ. Πολυκάρπου, κατά τη διάρκεια εκλογών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής. Τονίζει την απαράδεκτη επίθεση της αστυνομίας σε χώρο σχολείου κατά τη διάρκεια εκλογών ενός Σωματείου και την προσαγωγή των συνδικαλιστριών, ενώ εκφράζει την αντίθεσή της προς τις τακτικές εκφοβισμού και της παρεμπόδισης του εργατικού συνδικαλισμού, χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα ως αντίθετα προς τις δημοκρατικές αρχές. Επίσης, αναφέρει τις ατυχείς συνθήκες ψηφοφορίας που επηρέασαν τη διαδικασία εκλογών του συνδικάτου. Αναλυτικά:

«Καταδικάζουμε την προσαγωγή της Μ. Τασοπούλου, μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και της Σ. Πολυκάρπου, ΓΓ της ΕΕ της ΕΔΟΘ, στο Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής στις 30/11/2023.

Είναι απαράδεκτο η αστυνομία να μπαίνει σε χώρο σχολείου, να φτάνει ακόμα και μέχρι την κάλπη, σε ώρα διεξαγωγής εκλογών ενός Σωματείου, για να κάνει «συστάσεις» σε δύο συνδικαλίστριες εκπαιδευτικούς για να απομακρυνθούν από το χώρο και τελικά να προχωράει στην προσαγωγή τους.

Τέτοια φαινόμενα είναι βγαλμένα από άλλες εποχές και οδηγούν σε σκοτεινά μονοπάτια τον κλάδο των εκπαιδευτικών και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα. Αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» της κάθε κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει να βάλει χέρι στα Σωματεία, να μην κινείται φύλλο και να κυριαρχεί η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός στους χώρους δουλειάς, για να μπορεί να περνάει ανενόχλητη τους κάθε λογής αντεργατικούς νόμους.

Το ατόπημα των δύο συνδικαλιστριών ήταν ότι βρέθηκαν στο εκλογικό κέντρο για να στηρίξουν το δικαίωμα δεκάδων συναδέλφων εκπαιδευτικών, μελών του ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, γιατί δεν τους δινόταν η δυνατότητα να ψηφίσουν δια ζώσης, επειδή δεν είχαν κάνει σχετική αίτηση προς το ΔΣ 13 ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών (!).

Κάτι το οποίο είναι πρωτάκουστο, παράτυπο και παραβιάζει ακόμα και το Καταστατικό του Σωματείου. Την ίδια ώρα μάλιστα που για όσους ψήφιζαν ηλεκτρονικά δεν υπήρχαν αντίστοιχοι «κόφτες».

Τέτοιες άθλιες πρακτικές είναι καταδικαστέες και δεν έχουν θέση σε κανέναν κλάδο».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img