Αναρτήθηκε στις:14-09-16 09:58

Ο λαός να περάσει απέναντι από κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο, στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής


Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ

Το στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι ο λαός να υπομείνει αδιαμαρτύρητα παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να χάψει το καινούργιο παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης" και να είναι "στο περίμενε" της ανεργίας και της φτώχειας, μήπως πέσει κανένα ψίχουλο απ' το τραπέζι της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου.

Με τη ομιλία του στην ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά απευθύνεται στους επιχειρηματικούς ομίλους, με υποσχέσεις και δεσμεύσεις για φοροαπαλλαγές, νέα προνόμια και ζεστό χρήμα από τα αναπτυξιακά πακέτα. Μαζί με τη διαβεβαίωση πως στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, που άφησαν πίσω τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα προστεθεί και ό,τι ακόμα κατεδαφίσει η κυβέρνηση με τη δεύτερη "αξιολόγηση", σύμφωνα πάντα με το αντεργατικό κεκτημένο της ΕΕ.

Οι "δεσμεύσεις" στο λαό για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, άδικους φόρους που δεν καταργούνται, όπως ο ΕΝΦΙΑ, μειωμένες συντάξεις, μισθούς πείνας, συσσίτια και ψίχουλα για λίγους, είναι ομολογία πως η φτώχεια και η κοροϊδία καλά κρατούν.

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για "πάγωμα" των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των συσσωρευμένων χρεών που έχει δημιουργηθεί στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, στόχος δεν είναι η ανακούφιση των αυτοαπασχολούμενων και η διαγραφή των χρεών τους, αφού αυτά παραμένουν ακέραια, αλλά να εξασφαλίσει ότι οι οφειλέτες θα συνεχίσουν να καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές τους. Η μεγάλη πλειοψηφία, στις σημερινές συνθήκες παρατεταμένης κρίσης και κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει δυσβάσταχτα χρέη και νέα καθημερινά αδιέξοδα.

Το φιλολαϊκό προσωπείο, που η κυβέρνηση επιδιώκει να καλλιεργήσει περί δίκαιης ανάπτυξης και ίσης κατανομής των βαρών, συντρίβεται κυριολεκτικά στην άγρια φορολόγηση, που παραμένει για τους αυτοαπασχολούμενους από το πρώτο ευρώ, και στις χιλιάδες αναγκαστικές εκτελέσεις κατασχέσεων και πλειστηριασμών που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα

Η εργατική τάξη, ο λαός, απ' το "περίμενε" του κ. Τσίπρα μπορεί να περάσει απέναντι από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο, να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να ζήσει καλύτερα αυτός και τα παιδιά του.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ