Αναρτήθηκε στις:13-09-16 21:38

Η Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ για τη νέα σχολική χρονιά


Τίποτα απ’ αυτά που δικαιούμαστε δεν είναι πολυτέλεια!

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε… Γεμάτη ελπίδες, δίψα για γνώση και πρόοδο. Μαζί με αυτά όμως πάει η αγωνία για την πορεία των παιδιών μας, η αγωνία για τη λειτουργία του σχολείου και για τα έξοδα του Σεπτέμβρη που μεγαλώνουν, ενώ το εισόδημα μειώνεται.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, πετσόκοψε θέσεις εκπαιδευτικών. Το «νέο Δημοτικό» για το οποίο μιλάει είναι ένα σχολείο που τα μαθήματα καθορίζονται με ό,τι ώρες περισσεύουν. Μεγαλώνει το διάλλειμα στο Γυμνάσιο για να κρύψει τις ελλείψεις εκπαιδευτικών. Ο νέος τρόπος πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ που προωθεί θα κάνει το Λύκειο ακόμα πιο σκληρό εξεταστικό κέντρο και θα διώχνει τα παιδιά απ’ αυτό.

Με τη νέα σχολική χρονιά και πάλι η λαϊκή οικογένεια μαζί με το βάρος της φοροκαταιγίδας, της απληρωσιάς και της ανασφάλειας έχει να αντιμετωπίσει και το βραχνά της «δωρεάν παιδείας».

Απέναντι σε όλα αυτά δεν μπορούμε να συναινέσουμε. Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας με τη μεζούρα των δημοσιονομικών κυβέρνησης και επιχειρηματιών. Υπάρχει δρόμος για τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας! Είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ και δίνει απάντηση στο σήμερα. Γιατί το ΚΚΕ προτείνει:

• Ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, όταν όλα τα υπόλοιπα κόμματα «κλείνουν το μάτι» στους εμπόρους της γνώσης.

• Ένα σχολείο ενιαίο που θα παρέχει την ίδια μόρφωση σε όλους τους μαθητές, χωρίς να χωρίζει τα παιδιά και τα σχολεία σε πολλές ταχύτητες, ανάλογα με την περιοχή και την τσέπη του καθενός.

• Ένα σχολείο που θα είναι ασφαλές και με όλους τους βοηθητικούς χώρους που χρειάζονται οι μαθητές (εργαστήρια, χώρους άθλησης-γυμναστήρια, βιβλιοθήκη, θέατρα, χώρους μουσικής, τραπεζαρία, κτλ).

• Ένα σχολείο που θα βοηθά όλα τα παιδιά με αναπηρίες και με μαθησιακές δυσκολίες.

• Ένα πραγματικά ενιαίο και σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που έχει διευρυμένη χρονική λειτουργία για να ολοκληρώνουν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στο σχολείο το πρόγραμμά τους (μελέτη, εργασίες, αθλητικές δραστηριότητες, ξένες γλώσσες κ.ά. με παράλληλη δωρεάν σίτιση και ανάπαυση), ενώ θα μπορούν να αξιοποιούν τις δομές του στον ελεύθερο χρόνο τους για δραστηριότητες που θα παρέχονται δωρεάν

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια και τη φτώχεια! Παλεύουμε για:

• Άμεση κάλυψη των κενών, καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

• Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους ανέργους για υλικά, αναλώσιμα, κ.α.

• Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών.

• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους μαθητές, άμεση υποδομή για δωρεάν δελτία υγείας.

• Δωρεάν πρόσβαση σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

• Διαγραφή των χρεών των σχολείων προς τις ΔΕΚΟ.

Καλούμε τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ταυτόχρονα να παλέψουμε μαζί στο κίνημα για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ. Γιατί: Πλούτος και γνώση υπάρχει για να μπορούν όλοι οι νέοι να μορφώνονται ολόπλευρα και να μπορούν να δουλεύουν σε αυτό που έχουν σπουδάσει. Γιατί όλοι μπορούν να αγαπήσουν τη γνώση, τη ζωή και τον αγώνα.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ