Αναρτήθηκε στις:28-10-20 18:34

Μήνυμα Χρ. Γκόκα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρήστος Γκόκας, αναφέρει:

«Τιμούμε σήμερα, με λιτό τρόπο, μια κορυφαία Εθνική Επέτειο, την Επέτειο του ΟΧΙ στην υποταγή της χώρας μας, την Επέτειο του ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό.

Εύχομαι και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την ιστορική αυτή Επέτειο, γίνονται μ’ αυτό τον τρόπο, λόγω της πανδημίας, που απειλεί τη ζωή και την υγεία όλων μας. Και εύχομαι και σ’ αυτόν τον αγώνα να τα καταφέρουμε, να ξεπεράσουμε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση και τα επακόλουθά της, με την οικονομική κρίση και τα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργεί. Ζούμε κρίσιμες στιγμές που απαιτούν οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση.

Όμως πάντα, πρέπει να κρατάμε ζωντανό το μήνυμα της σημερινής μέρας.

Το ιστορικό ΟΧΙ του Έθνους μας απέναντι στον επίδοξο κατακτητή και η αντίσταση του Ελληνικού λαού απέναντι στα απάνθρωπα εγκλήματα του φασισμού και του ναζισμού, ήταν η πατριωτική απάντηση του Ελληνισμού, όπως ορίζεται από τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά που υπηρετεί, όπως η Ελευθερία και η Δημοκρατία.

Σήμερα, αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους κινδύνους, τις σύγχρονες προκλήσεις. Στα Εθνικά μας θέματα, ιδίως με την επιθετικότητας της Τουρκίας, της υπέρβασης της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, και παράλληλα το μέτωπο της υγειονομικής κρίσης.

Και βέβαια η σκέψη μας είναι σ’ αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή για την ασφάλεια της πατρίδας μας και για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το πατριωτικό μας χρέος αφορά στην υπεράσπιση της Εθνικής κυριαρχίας, της άσκησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της Εθνικής μας αξιοπρέπειας. Είναι δεδομένη η Εθνική ενότητα και η ομοψυχία. Πρέπει όμως να ενισχυθεί μέσα από την Εθνική συνεννόηση και συναίνεση, για την διαμόρφωση μιας Εθνικής Γραμμής που σταθερά και αποφασιστικά θα υπερασπίζεται τα Εθνικά μας δίκαια και την Ελευθερία μας.

Το δημοκρατικό μας καθήκον, το δημοκρατικό μας χρέος αφορά στην υπεράσπιση και τη θωράκιση της Δημοκρατίας μας, μέσα από τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της πολιτείας, απέναντι στους σύγχρονους κινδύνους, όπως των νοσταλγών του φασισμού και των οπαδών του νεοναζισμού. Καθήκον που πιστά πρέπει να υπηρετηθεί από το πολιτικό σύστημα, για να μη ξαναζήσουμε στη χώρα μας τα γεγονότα που γνωρίσαμε από την εγκληματική οργάνωση που τιμωρήθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Ένα καλύτερο μέλλον για όλους, και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά».
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ