Αναρτήθηκε στις:30-05-19 11:47

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή: Ο αγώνας συνεχίζεται


Μετά από συνέλευση των μελών της δημοτικής μας κίνησης την Τρίτη 28-5-2019, στην οποία συζητήθηκε το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Αρταίων και η θέση μας για τη δεύτερη Κυριακή, συλλογικά και ομόφωνα αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της παρακάτω ανακοίνωσης:

«Όλοι εμείς, που αποτελούμε τη δημοτική κίνηση «Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή» ευχαριστούμε θερμά τους αρτινούς πολίτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούμε στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, με δύο (2) δημοτικούς συμβούλους. Η στήριξή τους αυτή είναι πολύτιμη, γιατί έγινε μέσα σε αντίξοες συνθήκες, με έντονη πόλωση, κυρίως από τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας και τις δημοτικές παρατάξεις που αντιστοίχως στηρίζουν και –δυστυχώς- με πρακτικές παλαιοκομματικής διαχείρισης, ρουσφετολογίας, εκβιασμών και ψευτοδιλλημμάτων.

Δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και θα αγωνιστούμε, όλη την επόμενη τετραετία, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό, για το δικαίωμα όλων των κατοίκων της Άρτας σε μια καλύτερη ζωή στον τόπο που αγαπάμε.

Θα αγωνιστούμε επίσης με όλες μας τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του τόπου μας και την άρση της ύφεσης και της στασιμότητας στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Για το ψωμί, τη στέγη, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και κυρίως των πιο αδυνάμων, για προοπτική στη νέα γενιά, για ποιότητα ζωής και καλυτέρευση της καθημερινότητάς όλων των δημοτών, στην πόλη και στα χωριά, για προστασία του δημοσίου χώρου, των κοινωνικών αγαθών και των δημοτικών υπηρεσιών, κόντρα σε πρακτικές ιδιωτικοποίησης, αλλά και υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας μας από το Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ή οποιονδήποτε άλλο. Για την υγεία των κατοίκων, το καθαρό περιβάλλον, το νερό και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, κόντρα στις επικίνδυνες έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων. Για κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη. Για έναν Δήμο ανοιχτό, συμμετοχικό και δημοκρατικό, κόντρα σε συντηρητικές πολιτικές. Για έναν Δήμο που δεν θα λειτουργεί σαν το μακρύ χέρι του κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά θα βάζει ως πρώτιστο καθήκον του το συμφέρον των δημοτών και το καλό του τόπου.

Με αυτά τα επίδικα λοιπόν και σ’ αυτή την πολιτική βάση, αλλά και με δεδομένο ότι η αναμέτρηση των δύο «μονομάχων» της δεύτερης Κυριακής, είναι επιλογές αντιστοίχως, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος κόμματος, - κομμάτων δηλαδή που υιοθέτησαν και εφάρμοσαν δυσμενείς και επιζήμιες για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία πολιτικές- η θέση μας για την αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής, δεν μπορεί να είναι άλλη από την κατά συνείδηση στάση του καθενός και της καθεμιάς. Σεβόμαστε απόλυτα την ελεύθερη κρίση και βούληση των αρτινών πολιτών και δεν πρόκειται, ούτε θέλουμε, να δώσουμε κανενός είδους κατευθύνσεις.

Η αυτόνομη δημοτική μας κίνηση, από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, με θέσεις και με προτάσεις μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με κινηματικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο. Η επόμενη μέρα, με οποιονδήποτε δήμαρχο, θα μας βρει εδώ, ενεργούς και μάχιμους, όπως ήμασταν πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται».
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img