Αναρτήθηκε στις:30-05-19 11:25

2η Επιμορφωτική Δραστηριότητα Erasmus+


Στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus+ KA201 «Integration of Museums into School Education» (2018-1-TR01-ΚΑ201-059698) στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Ηπείρου, ολοκληρώθηκε η δεύτερη δραστηριότητα επιμόρφωσης, η οποία έλαβε χώρα στον Πειραιά, από 6 έως και 10 Μαΐου 2019.

Εκπρόσωπος του οργανισμού μας και εκπαιδευτικοί από το 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων που συμμετέχει στο σχέδιο ως συνεργαζόμενο σχολείο, συναντήθηκαν και αλληλεπίδρασαν για δεύτερη φορά με συναδέλφους τους από οκτώ σχολεία των χωρών που συνεργάζονται στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων- Τουρκία, Σλοβενία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ελλάδα.

Στόχος της συνάντησης ήταν ο σχεδιασμός και η παρουσίαση διαθεματικών διδακτικών σεναρίων, τα οποία υποστηρίζουν την ενεργητική εμπλοκή των μαθητών, βασίζονται στις αρχές της ανακαλυπτικής διερευνητικής μάθησης και τα οποία οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα κληθούν να εφαρμόσουν σε μουσεία και τόπους πολιτιστικής αναφοράς, ως εναλλακτικά περιβάλλοντα μάθησης και φυσική προέκταση της σχολικής τάξης.

Στους 32 συμμετέχοντες δόθηκε αρχικά η ευκαιρία της θεωρητικής προσέγγισης του σχεδιασμού ενός επιτυχούς διαθεματικού μαθήματος, συνδυάζοντας τρία γνωστικά αντικείμενα: Ιστορία, Γεωγραφία και Αισθητική Αγωγή.

Παρακολούθησαν την ανάπτυξη διαθεματικών σχεδίων μαθήματος αλλά και την επιτόπια εφαρμογή τους σε μνημεία και σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπως στο Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου, τη Μονή Δαφνίου στην Αθήνα και το Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο.

Η διεθνική ομάδα των συμμετεχόντων επισκέφτηκε επίσης την Ακρόπολη και το ομώνυμο μουσείο, το πολιτιστικό και πνευματικό Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Ελληνικό Ναυτικό Μουσείο στον Πειραιά και ενημερώθηκε σχετικά με τις εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img