Αναρτήθηκε στις:19-05-19 11:42

Οι ηλίθιοι και τα ωρολόγια


Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ


Υπάρχουν πολύ καλές μάρκες ρολόγια, ονομαστές, χρόνια δουλεύουν και δεν σταματάνε ποτέ. Υπάρχουν επίσης και οι ηλίθιοι που και αυτοί εργάζονται ακατάπαυστα. Τι κατάλαβαν; Τίποτα απολύτως. Το πολύ - πολύ να έπεσαν θύματα των απαίσιων εργοδοτών. Αυτά όμως δεν περνάνε σε μας, κάπου αλλού να τα πεί ο κ. Μητσοτάκης γιατί σε μας δεν πιάνουν, εμείς είμαστε μία κορυφαία συλλογή πανέξυπνων ανθρώπων από της 1ης παρουσίας του Andreas Papandreou και εντεύθεν. Τώρα πραγματοποίησε και την δεύτερη την ουσιαστικότερη. Κάθε σαράντα χρόνια και τσούπ, πάρτον. Όχι σαν τον Ιησού Χριστό που μας έχει γκανιάξει εδώ και 2.000 χρόνια με το σήμερα έρχεται, αύριο έρχεται και μόνον σινιάλα παίρνουμε κάθε μέρα.

Ο Andreas μας ενέπνευσε την μεγάλη ιδέα της ελαφράς ταξιαρχίας όσον αφορά την δουλειά και μας επιβεβαίωσε την στρατιωτική ρήση: Εκ της ξάπλας ουδείς απέθανεν. Σοφά λόγια του λοχία μας και του αείμνηστου Πρωθυπουργού μας. Βγαίνει όμως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και προσπαθεί να κατεδαφίσει τον μύθο του απολαυστικού σοσιαλισμού μιλώντας για εντονότερη εργασία. Απαράδεκτο και βαθιά αντιλαϊκό. Όχι και πάλι όχι. Φιλολαϊκό είναι ότι αφορά την αύξηση του μισθού και την μείωση του χρόνου εργασίας. Μέχρι καταργήσεώς της. Ο Ελληνικός λαός οραματίζεται από της γεννήσεώς του το χειμερινό Gstaad και το καλοκαιρινό Bali. Καμία έκπτωση στις αξίες των επιθυμιών του λαού. Καταδύσεις και σκί. Ό,τι θέλει ο κυρίαρχος λαός.

Μπορεί οι αρχαίοι Έλληνες να θεμελίωσαν την λογική σκέψη και την φιλοσοφία, όμως οι Νεοέλληνες την εκαλώπισαν και έδωσαν ένα νέο νόημα απομακρύνοντας τον σωματικό κάματο και κυρίως τον πνευματικό. Συνδέσαμε, όπως και η όμορος χώρα της Αλβανίας, τον πνευματικό μας οισοφάγο απευθείας με το παχύ μας έντερο και το απεφθυσμένο. Κρεβάτι, τραπέζι, WC και πάλι κρεβάτι. Ο γύρος του κόσμου σε τριάντα δευτερόλεπτα εντός οκτώ μέτρων και είκοσι εκατοστών. Ευφυΐα πέραν πάσης καπιταλιστικής θεωρίας. Το απόλυτον του γοητευτικού Μαρξισμού.

Δεν πρόκειται οι γενναίοι Έλληνες να δεχτούν αύξηση χρόνου και έντασης στην εργασία τους κι ας μείνουμε στην Ελλάδα μόνον η τρίτη και η τέταρτη ηλικία. Αν επεκταθεί το προσδόκιμο της ζωής ενδέχεται να μείνει και η τέταρτη και η πέμπτη. Με μπροστάρηδες τους εκπαιδευτικούς θα διεκδικήσουν και οι άλλοι εργαζόμενοι και μη του Δημοσίου διπλασιασμό των αργιών Πάσχα και Χριστουγέννων ως και τον τριπλασιασμό των θερινών διακοπών. Έτσι θα πλησιάσουν περισσότερο τα Χριστούγεννα με τα καλοκαιρινά μπάνια και τις απέραντες χρυσές αμμουδιές.

Η λέξη εργασία από μόνη της, με βάση τα οράματα του Andreas Papandreou, θα πρέπει να ενταχθεί στις βωμολοχίες και να απαγορευθεί εντελώς από έναν ευσταλή υπουργό το άγαλμα του οποίου θα τοποθετηθεί δίπλα σε αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πριν την είσοδο στα Δημοτικά ουρητήρια.

Ο Έλλην ξέρει καλά το συμφέρον του. Αύξηση μισθού του εγγονού που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους απογόνους του Κάρολου Μάρξ στην Νυρεμβέργη στο τμήμα συναρμολογήσεως των οχημάτων Mercedes Benz. Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε άμυαλοι της Νέας Δημοκρατίας, διότι ναι, είμαστε Μαρξιστές, είμαστε Φιλογερμανοί μέχρι τις αμυγδαλές. Μέχρις εκεί τον ρουφάμε!! Τον Μάρξ.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ