Αναρτήθηκε στις:20-03-19 10:22

Συνάντηση εργασίας Ψαθά-Παπαδοπούλου για προστασία και ανάδειξη των μνημείων


Συνάντηση εργασίας είχε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο γραφείο του στην ΠΕ Άρτας ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία διαφόρων έργων και μελετών για την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής μας.

Στο στάδιο της υπογραφής βρίσκονται οι προγραμματικές συμβάσεις που αφορούν την Παρηγορήτισσα, την Κόκκινη Εκκλησιά στο Βουργαρέλι, την εκκλησία της Μεγαλόχαρης στο ομώνυμο χωριό, την Παναγία στο Μεσόπυργο Άρτας, την Παναγία Πορταΐτισσα στους Κωστακιούς, την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στον Καταρράκτη και την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας. Προς υπογραφή είναι και η προγραμματική σύμβαση για το Φεϊζούλ τζαμί στην Άρτα.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη σύνταξης μελετών προστασίας και συντήρησης των τοιχογραφιών στην Παναγία Βλαχέρνας και στον Άγιο Δημήτριο του Κατσούρη στους Πλησιούς Άρτας, εφόσον βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι.

Τέλος, σε ότι αφορά το Ιμαρέτ, οι τελικές μελέτες βρίσκονται στο ΚΑΣ για την έγκρισή τους και αναζητούνται οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του έργου.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ