Αναρτήθηκε στις:19-03-19 12:24

Επιστολή διαμαρτυρίας Εμπορικού Συλλόγου Άρτας


Με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε σε Δελτίου Τύπου του Δήμου ότι ο εκπρόσωπός μας στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου (Δημήτρης Χουλιάρας) καθώς και η επιτροπή ψήφισε και ενέκρινε την Μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

1. Η επιτροπή συνεδρίασε τρείς φορές, στις 25/5/18, 10/10/18 και 6/3/19 σύμφωνα με την υποχρέωση που είχε από τον νόμο.

2. Ενώ στις υποχρεώσεις της εταιρίας που είχε αναλάβει με διαγωνισμό να συντάξει την μελέτη ήταν να συναντηθεί με τους φορείς εκτός των συνεδριάσεων της επιτροπής για να της κατατεθούν προτάσεις , με τον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και με άλλους φορείς (Επιμελητήριο ,Ταξί κλπ) δεν συναντήθηκε ΠΟΤΕ.

3. Στην Τρίτη συνάντηση 6/3/19 δεν έγινε καμία ψηφοφορία αντίθετα ο εκπρόσωπος μας κατήγγειλε στην εταιρία, στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κύριο Ηλία Σερβέτα αλλά και στο Αντιδήμαρχο κύριο Κως/νο Ζέρβα (ο Δήμαρχος απουσίαζε) ότι δεν έγινε καμία συνάντηση με τον σύλλογο και πως η μελέτη θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει δοθεί από πριν για ανάγνωση και παρατηρήσεις και όχι να διαβάζεται επί μιάμιση ώρα σε εκείνη την συνεδρίαση.

4. Και πώς να εγκρίνουμε μια μελέτη που δεν έχει εξετάσει τις προτάσεις των φορέων που γνωρίζουν καλύτερα την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα και που για παράδειγμα προτείνει να γίνει παρκινγκ για το κοινό τον περιβάλλοντα χώρο του παλιού νοσοκομείου !!!!

Καλό θα ήταν λοιπόν οι επιτροπές διαβούλευσης (που συμμετέχουμε χωρίς καμία απουσία σε όλες ) να είναι όντως επιτροπές διαβούλευσης και όχι για να βγει η υποχρέωση βάση νόμου , έχοντας έτοιμα αυτά που θέλετε να περάσετε χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η γνώμη μας, όπως ορίζει ο νόμος των επιτροπών διαβούλευσης.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ