Αναρτήθηκε στις:15-02-19 16:51

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή: «Η διακήρυξή μας για τις εκλογές με την στήριξη 101 συμπολιτών μας»


Σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αλλά και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ειδικότερα για το Δήμο μας, μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας σε συνδυασμό με το νομοθετικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» αλλά και τις πολιτικές επιλογές των περισσότερων αιρετών διοικήσεων, οδηγούν τους Δήμους της χώρας σε απελπιστικά αδιέξοδα, μακριά από τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Οι προτάσεις που έχουν μπροστά τους οι Αρτινοί όσον αφορά τις υποψηφιότητες δημάρχων, είναι σχεδόν όλες κατασκευάσματα κομματικών γραφείων κι επιλογές τοπικών παραγόντων. Έρχονται από το παρελθόν των πιο άσχημων παραδόσεων ενός πολιτικού συστήματος που πολλοί πίστεψαν ότι είχαμε αφήσει πίσω μας, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι.

Ταυτόσημες πολιτικάντικες πρακτικές στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, «χρίσματα», κοινές ξεπερασμένες πολιτικοοικονομικές αντιλήψεις για τη διοίκηση του Δήμου, ίδιες προσωπικές παραγοντίστικες στρατηγικές. Κι όμως! Η Άρτα διαθέτει ένα τεράστιο αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό, που έχει πολλά να προσφέρει με τις επιστημονικές, κοινωνικές, επαγγελματικές, πολιτισμικές δυνατότητές του και πρωτίστως με τους αγώνες του. Εκατοντάδες Αρτινούς και Αρτινές που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στο ξεβάλτωμα και το ξεμούχλιασμα του τόπου μας, στο ξεπέταγμα και την ανάπτυξη των μεγάλων δυνατοτήτων του, στην προοπτική μιας σύγχρονης Άρτας, που να αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Σε αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ για συνεργασία, συμπόρευση και ενωτική πορεία προς τις εκλογές, προκειμένου να ανατρέψουμε την σημερινή ζοφερή κατάσταση.

Η κατάσταση στην Αυτοδιοίκηση:


Εννιά χρόνια οικονομικής κρίσης και ακραίων πολιτικών λιτότητας, μαζί με την γενικότερη κοινωνική καταστροφή, τη φτώχεια και την πολιτική απαξίωση, επέφεραν βαρύ πλήγμα στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι τεράστιες περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) προς τους Δήμους, που ξεπερνούν το 65%, η υποστελέχωσή τους από προσωπικό, η ιδιωτικοποίηση σημαντικών τομέων και υπηρεσιών, η γενίκευση της τακτικής των απευθείας αναθέσεων και των πελατειακών σχέσεων, η διαπλοκή και σε μεγάλο βαθμό η αδιαφάνεια, σε συνδυασμό με τη γιγάντωση του δημαρχοκεντρικού μοντέλου και της απουσίας θεσμών πραγματικής, και άμεσης δημοκρατίας, οδήγησαν σήμερα σε Δήμους φτωχούς, μίζερους και απαξιωμένους.

Ο νέος νόμος της Αυτοδιοίκησης (Κλεισθένης), δυστυχώς δεν καλυτέρευσε τα πράγματα, καθώς εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την τοπική αυτοδιοίκηση σαν το «μακρύ χέρι» του κράτους και όχι σαν αυτόνομο και τον πιο κοντινό στον πολίτη θεσμό, με πόρους και αρμοδιότητες. Όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά αντιθέτως ισχυροποιεί και θωρακίζει το ρόλο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου, προκαλώντας ασφυξία στην κατάρτιση των δημοτικών προϋπολογισμών και κατά συνέπεια στην αυτοτέλεια και την αναπτυξιακή προοπτική των Δήμων, ενώ συγχρόνως διατηρεί την ασφυκτική εποπτεία τους, όχι μεν από τις αποκεντρωμένες περιφερειακές διοικήσεις, αλλά από υπηρεσίες απευθείας υπαγόμενες στο Υπ. Εσωτερικών. Επίσης διατηρεί το δημαρχοκεντρικό μοντέλο, ενώ συγχρόνως στη λογική της γενικευμένης ανταποδοτικότητας, μετατρέπει τους Δήμους σε Ανώνυμες Εταιρείες και φοροεισπράκτορες.

Το θετικό, βεβαίως, μέτρο της απλής αναλογικής για τη συγκρότηση των δημοτικών συμβουλίων, «πνίγεται» από τον ισχυρό ρόλο των δημάρχων και την ευτελή διαδικασία των «παζαριών» του β’ γύρου για την εκλογή τους, όπου με σκοπό την επίτευξη πλασματικών πλειοψηφιών, θα ενταθούν τα «αλισβερίσια», οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και το φαινόμενο του καιροσκοπισμού, της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων. Παρ’ όλα αυτά, ο πλουραλισμός και οι ευρύτερες συναινέσεις, οι συνθέσεις, οι αντιθέσεις αλλά και οι διαφοροποιήσεις εντός των δημοτικών συμβουλίων, εφόσον γίνονται με διαφάνεια και στη βάση αρχών και προγραμματικών θέσεων, μπορούν υπό όρους, να οδηγήσουν σε μια καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, με σεβασμό στις μειοψηφίες και στις απόψεις όλων. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει μια άλλη αντίληψη από τους υπηρετούντες την αυτοδιοίκηση, πιο προοδευτική, εναλλακτική κι ανατρεπτική.

Η κατάσταση στο Δήμο Αρταίων:


Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης στον Δήμο Αρταίων είναι η στασιμότητα, μέσα σε ένα σκηνικό γενικότερης μιζέριας. Κανένα σημαντικό έργο ανάπτυξης, που θα βελτίωνε το βιοτικό επίπεδο των αρτινών πολιτών, δεν υπήρξε τα τελευταία 5 χρόνια (π.χ η άρδευση του κάμπου από το Πουρνάρι, η αξιοποίηση του Αμβρακικού κόλπου κλπ). Ο κάμπος ακολουθεί τη δύσκολη μοίρα του, βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη δεν έχουμε, μαγαζιά κλείνουν, οι θέσεις απασχόλησης μειώνονται, σημαντικές τοπικές παραγωγικές μονάδες κλείνουν ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και κανένα σημαντικό έργο υποδομής δεν έγινε προκειμένου ν΄αλλάξει κάπως το τοπίο. Η μόνη ίσως θετική εξέλιξη είναι η αναβάθμιση ορισμένων σχολών του ΤΕΙ σε ΑΕΙ και το άνοιγμα της Ιονίας οδού, η οποία όμως δυστυχώς συνδυάστηκε με υψηλότατα διόδια.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Ο δήμαρχος κ. Χρ. Τσιρογιάννης, εστιάζοντας πρωτίστως στην προσωπική του προβολή και στην επικοινωνιακή του τακτική, προσπαθεί να προωθήσει την εικόνα του δήθεν παραγωγικού τεχνοκράτη δημάρχου και διατυμπανίζει έργα και μελέτες, οι περισσότερες εκ των οποίων υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Η απουσία οράματος και ολοκληρωμένου σχεδίου από μέρους του, οδήγησε ώστε καμία ουσιαστική αλλαγή, κανένα μεγάλο έργο υποδομής και καμία βελτίωση της εικόνας της Άρτας να μην έχουμε δει μέχρι σήμερα. Τα λίγα θετικά βήματα που έγιναν, προήλθαν με μεγάλες καθυστερήσεις και μετά από πιέσεις των αρτινών πολιτών και κόντρες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, κυρίως από μέρους μας.

Η αναχρονιστική και νεοφιλελεύθερη πολιτική αντίληψη του Δημάρχου και της παράταξής του, σε συνδυασμό με την προσωποκεντρική και συγκεντρωτική λογική διοίκησής του, στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια από τον Δήμο κάθε δυνατότητα δημιουργικής, συνθετικής, ενωτικής πορείας και αξιοποίησης όλων των τοπικών δυνάμεων, που θα μπορούσαν δημιουργικά να συμβάλλουν στην ανανέωση και στην ανάπτυξη του τόπου μας και εμπόδισε ένα νέο αναζωογονητικό άνεμο δημιουργίας να φυσήξει πάνω από την Άρτα, ώστε να την ωθήσει μπροστά, έξω από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα.

Και οι υπόλοιπες όμως αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Άρτας, κινούνται στο ίδιο τελματωμένο πλαίσιο. Καμιά νέα πνοή και καμιά αχτίδα ελπίδας δεν μπορούν να εκπέμψουν τα κομματικά ψηφοδέλτια των σημερινών συστημικών πολιτικών δυνάμεων.

Η επιλογή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για στενή «κομματική» κάθοδο και το ψηφοδέλτιο που συγκροτεί, εκπέμπει σαφέστατα μια εικόνα συντήρησης και παραγοντισμού, χωρίς ίχνος ριζοσπαστισμού. Με παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και αξιοποίηση των χειρότερων παραδόσεων των εκάστοτε κυβερνητικών συστημάτων και κομμάτων εξουσίας αναφορικά με την συγκρότηση ψηφοδελτίων, με ψηφοθηρικές πρακτικές, αλλά και με την υιοθέτηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην αυτοδιοίκηση και γενικότερα, αδυνατεί να συγκροτήσει αντιπαραθετικό πόλο στην σημερινή Δημοτική αρχή, αλλά απλά διαγκωνίζεται μαζί της στο ίδιο αναχρονιστικό στρατόπεδο προσώπων και ιδεών.

Μία από τα ίδια όμως είναι και οι δυνάμεις της πάλαι ποτέ «κεντροαριστεράς», οι οποίες με τη χλιαρή έως ανύπαρκτη παρουσία τους στο Δημοτ. Συμβούλιο και την ασήμαντη αντιπολιτευτική τους στάση, κατεβαίνουν στις εκλογές προτάσσοντας πρόσωπα και παραγοντισμούς παλιάς κοπής, που έχουν καταδικαστεί από τους πολίτες, ενώ επί της πολιτικής πρότασης στοιχίζονται και αυτοί πλήρως με τις θέσεις και πρακτικές του συστημικού τόξου.

Τέλος, το ΚΚΕ, επιλέγει -δυστυχώς- την περιχαράκωση και δεν δίνει τη δυνατότητα στα μέλη του να συμπράξουν σε μια ενωτική, δυναμική συστράτευση των προοδευτικών και αριστερών πολιτών για αλλαγή των τοπικών πραγμάτων.

Η δική μας παρουσία:


Η παρουσία και οι δράσεις της δημοτικής μας κίνησης, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, τα 5 τελευταία χρόνια, μας κάνουν περήφανους. Δεν προδώσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνδημότες μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με το σημαντικό ποσοστό του (15,6%). Αντίθετα ήμασταν όλο αυτό το διάστημα μια δύναμη μαχητική, ριζοσπαστική, πάντα παρούσα, αξιόπιστη και δίπλα στον κάθε συμπολίτη μας. Ήμασταν η μόνη, κυριολεκτικά, αντιπολίτευση στην παρούσα Δημοτική Αρχή κι αυτό πράγματι μας το αναγνωρίζουν ακόμα και οι αντίπαλοί μας! Ασκήσαμε αιχμηρή, πραγματική, δυναμική και προγραμματική αντιπολίτευση και ήμασταν οι μόνοι που συγκρουστήκαμε ανοιχτά με το δήμαρχο και τις πρακτικές του. Παράλληλα, χωρίς στενομυαλιά, δεν διστάσαμε να στηρίξουμε όσες θετικές προτάσεις ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο και ήταν προς το καλό της Άρτας και των δημοτών της και συμβάλαμε αποφασιστικά με τις προτάσεις και δράσεις μας σε έργα και μέτρα βελτίωσης της ζωής των συμπολιτών μας. Συγχρόνως καταθέσαμε δημιουργικές και ρεαλιστικές προτάσεις για θέματα όπως η τουριστική ανάπτυξη της Άρτας, η διαχείριση των απορριμμάτων με οικολογικό τρόπο μακριά από επιχειρηματικά συμφέροντα, η άρδευση του κάμπου από το φράγμα Πουρναρίου μέσω κλειστού κυκλώματος, η διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας από τα χέρια του Υπερταμείου και η αξιοποίηση δημοσίων χώρων για κοινωνικούς σκοπούς κλπ.

Υπερασπιστήκαμε σταθερά τα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δήμο, μονίμων και συμβασιούχων και ήμασταν πάντα δίπλα στους αγώνες, στις απεργίες και στις διεκδικήσεις τους.

Καταγγείλαμε την ανάλγητη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής, όταν ένα χρόνο πριν και λίγο πριν την εφαρμογή ευνοϊκής ρύθμισης δημοτικών χρεών, προέβη σε μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων συμπολιτών μας, αδιακρίτως, πολλοί εκ των οποίων ήταν φτωχοί, αδύναμοι, ανάπηροι κλπ για οφειλές τους στο Δήμο. Καταψηφίσαμε στο Δημ. Συμβούλιο τις εισηγήσεις για τα δημοτικά τέλη ζητώντας περισσότερες μειώσεις και απαλλαγές για τους φτωχότερους συμπολίτες μας και επίσης στηλιτεύσαμε και καταψηφίσαμε και τους διαρκώς μειούμενους δημοτικούς προϋπολογισμούς, οι οποίοι έκαναν απλή διαχείριση της φτώχειας, χωρίς όραμα και διέξοδο.

Στηρίξαμε διεκδικήσεις για σοβαρά ζητήματα, τοπικές δράσεις και κινήματα και αγωνιστήκαμε σθεναρά για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα δημοτικών χώρων, με κυρίαρχο τον ισχυρό και νικηφόρο αγώνα για το ΞΕΝΙΑ. Μόνοι, ως μια μικρή μειοψηφία στο Δημ. Συμβούλιο, μπλοκάραμε τις πλειοψηφικές αποφάσεις για ιδιωτικοποίηση του ΞΕΝΙΑ και στηρίζοντας την ανεξάρτητη «Πρωτοβουλία Κάστρο Ανοιχτό» και βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε στην σύνταξη μιας ολοκληρωμένης πρότασης-μελέτης, για την αξιοποίησή του ως ενός Πολυχώρου Πολιτισμού και αναψυχής, με ανοιχτή και δημόσια χρήση του κτιρίου αυτού, αλλά και όλου του χώρου του Κάστρου της Άρτας. Η θέση μας αυτή υιοθετήθηκε από το Υπ. Πολιτισμού, το οποίο εν τέλει μπλόκαρε οριστικά τα σχέδια της ιδιωτικοποίησης του χώρου αυτού και των διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων που κρύβονταν από πίσω και ανάγκασε τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει και εν τέλει να διεκδικήσει και να λάβει μια σημαντική χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για το άνοιγμα και την αξιοποίηση του κτιρίου αυτού.

Επίσης, πρώτοι εμείς αναδείξαμε το θέμα της εκχώρησης 79 δημοσίων ακινήτων της Άρτας στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, όλες σχεδόν οι παραποτάμιες εκτάσεις, το παλιό νοσοκομείο, το Δημαρχείο κλπ και καταγγείλαμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, αξιώνοντας από το Δήμο την ανάληψη πολιτικών και νομικών ενεργειών για την αποτροπή τους. Επιπλέον θέσαμε τόσο στο Δημ. Συμβούλιο, όσο και στην αρτινή κοινωνία, το μεγάλο ζήτημα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, καταγγέλλοντας το ρόλο των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους την πιο παρθένα φύση της Ευρώπης, για να κερδοσκοπίσουν σε βάρος τους περιβάλλοντος, της τοπικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης της Ηπείρου και της Άρτας ειδικότερα, συμμετέχοντας ενεργά και στο αντίστοιχο κίνημα.

Αποδείξαμε λοιπόν, πόσο χρήσιμη, σοβαρή και αναγκαία είναι η δημοτική μας κίνηση και η συνέχιση της ύπαρξής της στα δημοτικά πράγματα της Άρτας, κάτι που αναγνωρίζεται άλλωστε από μεγάλο μέρος της αρτινής κοινωνίας! Η ανάγκη να συνεχίσουμε την δυναμική παρουσία και τη δράση μας, ώστε να παίξουμε και στο μέλλον καταλυτικό ρόλο στα τεκτενόμενα της Άρτας, είναι κάτι που μας ζητά ένα σημαντικό κομμάτι της αρτινής κοινωνίας, το οποίο φιλοδοξούμε να εκφράσουμε, πάνω σε ένα προγραμματικό πλαίσιο, οι βασικές προτεραιότητες του οποίου είναι οι εξής:

 Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την οικονομική ανάπτυξη της Άρτας και η στήριξη των παραγωγικών δυνάμεών της, του εμπορίου, του τουριστικού τομέα και της αγροτικής παραγωγής, μέσα από την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ορεινού της όγκου, του Αμβρακικού κόλπου και του κάμπου της Άρτας, με έργα υποδομής και καλύτερης άρδευσής του, καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με στήριξη των αγροτών, των ανέργων, των ανθρώπων που μοχθούν στο χωριό και στη γειτονιά τους, των επιστημόνων, των νέων.

 Η κοινωνική προστασία και η αλληλεγγύη, η στήριξη των αδυνάμων, των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων. Κανείς συμπολίτης μας χωρίς στέγη, τροφή, φάρμακα, γιατρό και σχολείο. Κανένα παιδί εκτός παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού. Κανείς χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας.

 Η υπεράσπιση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών. Δεν θα επιτρέψουμε στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων να βάλει χέρι στην ακίνητη περιουσία της Άρτας. Θα επιδιώξουμε η διαδικασία της διευθέτησης της κοίτης του Αράχθου, ο πολεοδομικός σχεδιασμός και η αξιοποίηση των παραποτάμιων εκτάσεων, να συνδυαστεί με την διεκδίκηση της κυριότητας και της αξιοποίησης των αντίστοιχων εκτάσεων από το Δήμο μας, αποτρέποντας έτσι τα σχέδια του Υπερταμείου. Επίσης θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα του φράγματος Πουρναρίου και θα αξιώσουμε από τη ΔΕΗ ότι μέχρι σήμερα μας αρνήθηκε.

 Η προστασία και η αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος. Δεν θα επιτρέψουμε στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες να ρημάξουν τον τόπο μας με τις βλαβερές έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων. Θα υπερασπιστούμε την τοπική μας οικονομία και την πολιτιστική μας κληρονομία, κόντρα στα συμφέροντα των διαφόρων αετονύχηδων. Θα υπερασπιστούμε το νερό, το καθαρό περιβάλλον, τα μνημεία και τους δημόσιους χώρους, αξιώνοντας την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε αυτά, κόντρα σε κάθε είδους σχέδια ιδιωτικοποιήσεων.

 Θα αγωνιστούμε για καθαρή πόλη μέσα από ένα ολοκληρωμένο και δημόσιο σύστημα αποκομιδής και επεξεργασίας των απορριμμάτων, με αυξημένη ανακύκλωση αλλά και φθηνότερα ανταποδοτικά τέλη.

 Θα αγωνιστούμε για ποιότητα ζωής, ελεύθερους και ασφαλείς χώρους, περισσότερα πάρκα και παιδικές χαρές, ποδηλατοδρόμους και οδική ασφάλεια, ήπιας μορφής παρεμβάσεις, πολιτιστική αναβάθμιση της Άρτας μέσα από τη θεσμοθέτηση μόνιμων και διεθνών πολιτιστικών γεγονότων, στηριγμένων στην παράδοσή μας, που θα συντελέσουν εκτός των άλλων και στην τουριστική προβολή της Άρτας. Θα παλέψουμε για υποδομές και έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, ανοιχτούς και ελεύθερους χώρους, αθλητισμό για όλους, σωστή και ολοκληρωμένη περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.

7) Θα αξιώσουμε την ισότιμη ανάπτυξη όλων των συνοικιών και κοινοτήτων του Δήμου, με έμφαση σ΄αυτούς που έχουν μείνει πίσω σε υποδομές μέχρι σήμερα, γιατί Άρτα δεν είναι μόνο η πόλη, ούτε το κέντρο αυτής.

8) Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, καθώς και των ανέργων, για μόνιμες και σταθερές θέσεις απασχόλησης, με πλήρη δικαιώματα. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου, μονίμων και συμβασιούχων και θα αξιώσουμε την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του Δήμου μας από μόνιμο προσωπικό.

9) Θα αγωνιστούμε για πλήρη δημοκρατία, διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο σε όλους τους θεσμούς και τα όργανα της αυτοδιοίκησης. Μέσα από τοπικά δημοψηφίσματα, μορφές άμεσης δημοκρατίας, τοπικές συνελεύσεις, καλύτερη και δημοκρατικότερη λειτουργία των δημ. συμβουλίων, πρόσβαση όλων των πολιτών σε υπηρεσίες και όργανα του Δήμου κλπ.

10) Θα αντισταθούμε στο φασισμό, στο ρατσισμό, στο σεξισμό και στην ξενοφοβία. Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων των συμπολιτών μας, ελλήνων και μεταναστών.

Ανήκουμε στο σημαντικό, ευρύτερο κομμάτι της αρτινής κοινωνίας, που κινείται σε προοδευτική, αντινεοφιλελεύθερη, αντιμνημονιακή κατεύθυνση, που προβληματίζεται, δυσφορεί και διαφοροποιείται ποικιλοτρόπως από την τωρινή κατάσταση, που έχει έναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης και θέλει μια άλλη Άρτα, σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο ανοιχτή, πιο δημιουργική, πιο όμορφη για να ζεις. Αυτό το κομμάτι της αρτινής κοινωνίας φιλοδοξούμε να εκφράσουμε στις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου, καθώς θεωρούμε ότι αυτό το κομμάτι έχει έως σήμερα παραδεχθεί το δυναμισμό με τον οποίο παλεύουμε τα ζητήματα του Δήμου μας, μας έχει στηρίξει ποικιλοτρόπως και μας θεωρεί μια απαραίτητη δύναμη, η οποία πρέπει να έχει ισχυρή θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτόν το ρόλο της χρήσιμης, κρίσιμης και δημιουργικής δύναμης στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Άρτας, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε, να στερεοποιούμε και να διευρύνουμε ως ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Μαζί με την αρτινή κοινωνία, μαζί με τους πολίτες και τη νέα γενιά, θέλουμε ν΄ανοίξουμε για τον τόπο μας έναν καινούριο δρόμο. Ν΄αγωνιστούμε μαζί τους και όχι «εξ ονόματός» τους. Κόντρα σε σχεδιασμούς απαξίωσης, θεσμικής υποβάθμισης και εξυπηρέτησης συμφερόντων, εμείς θα λειτουργούμε συνεχώς ως αξιόπιστος εγγυητής της αλήθειας, της τιμιότητας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, των κοινωνικών αντιστάσεων και αγώνων. Η δημοτική μας κίνηση θα σταθεί μακριά από σενάρια εξαγορών και συναλλαγών, μέσω παροχής ανταλλαγμάτων, «καρεκλών» ή “οφιτσίων” σε οποιαδήποτε φάση της επόμενης αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις και συστήματα εξουσίας κάθε είδους, μακριά από ιδιοτελείς πρακτικές που μετέρχονται άλλοι. Η προσωπική πορεία μας άλλωστε, γνωστή στην αρτινή κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί απόλυτη εγγύηση γι αυτό.

Η δημοτική μας κίνηση είναι μία αυτόνομη, ενωτική, δημοκρατική και συνεχώς εξελισσόμενη συλλογικότητα, ανοιχτή σε όλους τους πολίτες που συμφωνούν με τις βασικές αρχές μας, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με καλή διάθεση, έμπνευση και δημιουργικό πνεύμα. Μπορεί και θέλει να εκφράσει τους ανθρώπους των αγώνων και της κοινωνικής προσφοράς. Μπορεί και θέλει να συσπειρώνει και να συνεργάζεται με όλους αυτούς που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν ανιδιοτελώς να συμβάλλουν ενεργά στο ξεβάλτωμά του, αξιοποιώντας τις επιστημονικές, κοινωνικές, επαγγελματικές και πολιτισμικές δυνατότητές τους. Κι αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό αποτελεί το θετικό της πρόσημο και την κινητήριο δύναμή της!

ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΡΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ, ΝΕΑΝΙΚΗ, ΟΜΟΡΦΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ Σ΄ΑΥΤΗ. ΖΗΤΟΎΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΡΑΞΗ.

Τη διακήρυξή μας για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, υπογράφουν, στηρίζοντας την προσπάθειά μας, οι παρακάτω 101 συμπολίτες μας:


1. Παπακίτσος Στέφανος, δημοτικός Σύμβουλος, ιατρός

2. Παπακώστας Ευαγόρας, τοπικός σύμβουλος

3. Γιολδάσης Βασίλης, περιφερ.σύμβουλος

4. Σκούρα Λουϊζα, αγρον.τοπογράφος

5. Σαλαμούρα Κατερίνα, εκπαιδευτικός

6. Αμπελογιάννη Βάσω, εργ. νοσοκομείου, συνδικαλίστρια ΑΔΕΔΥ

7. Παπαδόπουλος Πέτρος, δικηγόρος

8. Παππάς Νίκος, τεχν. μηχανικός

9. Καραμπίκας Ηλίας, λογιστής,

10. Ναξάκης Χάρης, καθηγητής ΑΕΙ

11. Χριστοδούλου Πάνος, ιατρός,

12. Μουλιανίτης Αιμίλιος, μαθηματικός

13. Παναγιωτόπουλος Χάρης, Συντ. έμπορος

14. Κλεισιάρη Βασιλική, πολιτ. μηχανικός

15. Καραγιώργος Δημήτριος , βιοχημικός, συνδικαλιστής ΑΔΕΔΥ

16. Τσίρου Μαρία, καθηγήτρια γαλλικών

17. Ευταξίας Αριστείδης, Συν/χος ΔΕΗ

18. Μποχώτης Γιάννης, εργαζ.ΤΕΙ

19. Παπανικολάου Παναγιώτα, καθηγ.μουσικής

20. Χασκής Φίλιππος, κτηνοτρόφος

21. Νάκος Δημήτρης, ιδιωτ. υπάλληλος

22. Σέβη Μαρία, δικηγόρος,

23. Κατσιμπόκης Μιχάλης, μηχανολ.μηχανικός

24. Σωτηρίου Αλεξάνδρα, Συν/χος δασκάλα

25. Καλαμπούκη Βιργινία, καθηγήτρια

26. Κώτση Ευαγγελία, μαθηματικός,

27. Πανάγου Άννα, τραπεζική υπάλληλος

28. Τριάντος Ευάγγελος, νηπιαγωγός

29. Καττής Μιχάλης, αγρότης

30. Πετσιμέρη Χρύσα, δικηγόρος

31. Σταμούλη Ιφιγένεια, Συν/χος καθηγήτρια

32. Κάσιου Αποστολία, ιδιωτ. υπάλληλος

33. Σταμούλης Δημήτρης, Συν/χος καθηγητής

34. Σκούρας Βαγγέλης, τεχν. μηχανικός

35. Χονδρός Λεωνίδας, πτηνοτρόφος

36. Δήμου Οδυσσέας, Συν/χος γεωπόνος

37. Πάλλας Θωμάς, δικηγόρος,

38. Μπανιά Ζωή, Συν/χος έμπορος

39. Παπαϊωάννου Σταύρος, Συν/χος ΔΕΗ

40. Ντόκορος Βαγγέλης, ιδιωτ.υπάλληλος

41. Πανταζή Μελίντα, επιπλοποιός

42. Μάγγου Βαρβάρα, δασκάλα

43. Πιστιώλη Νίκη, φοιτήτρια,

44. Φίλιππας Γιώργος, ελ.επαγγελματίας

45. Παπαδημητρίου Όλγα, ιδιωτ. υπάλληλος

46. Παπαποστόλης Γιώργος, επιγραφοποιός

47. Τρομπούκης Δημήτριος, Συν/χος

48. Βίτσιου Νικολέττα, δασολόγος

49. Χούσος Δημήτρης, αρχιτεκτ.τοπίου

50. Γρέβιας Δημήτρης, οικονομολόγος

51. Σάλλας Λάμπρος, Συν/χος ΙΚΑ

52. Λιανού Ερμιόνη, ελ.επαγγελματίας

53. Καψάλας Γιώργος, Συν/χος

54. Τριαντάφυλλος Δημήτρης, μουσικός

55. Πιστιώλης Σταύρος, λογιστής

56. Χασκής Γιώργος, κτηνοτρόφος

57. Μιάμης Βασίλης, Συν/χος ΙΚΑ

58. Νασιούλας Αλέξανδρος, αγρότης

59. Πάνου Χρήστος, επιχειρηματίας

60. Ζώης Βασίλης, ελαιοχρωματιστής

61. Ψυχογιός Γιάννης, Συν/χος καθηγητής

62. Μουλιανίτης Βασίλης, εκπαιδευτικός

63. Τζαχρήστα- Καραμπίκα Ρένα, οικοκυρά

64. Σαντουρτζόγλου Όλγα, νοσηλεύτρια

65. Μάνου-Λυκάκη Ευαγγελία, ξενοδόχος

66. Τσώλα Δήμητρα, ιδιωτ.υπάλληλος

67. Μυτικιώτης Χρήστος, Συν/χος

68. Κλεισιάρης Αθανάσιος, ηλεκτρολόγος

69. Στρατής Θρασύβουλος, αγρότης

70. Πεσλή Ελισάβετ, πτηνοτρόφος

71. Γεωργάκη Κατερίνα, Συμβολαιογράφος

72. Σκαμνέλος Σπύρος, υπάλλ.αρχαιολογίας

73. Μυτικιώτη Βικτωρία, αγρότισσα

74. Παππάς Χρήστος, Συν/χος

75. Χασκή Φωτεινή, ιδιωτ. υπάλληλος

76. Αναστασόπουλος Δημήτριος, Συν/χος

77. Παπαθανασίου Ντίνα, ιδιωτ. υπάλληλος

78. Γεωργίου Κων/νος, Συν/χος εκπαιδευτικός

79. Παπαϊωάννου Χρήστος, ιδ.υπάλληλος

80. Κιτσαντάς Λεωνίδας, μαρμαράς

81. Κοσμάς Χριστόφορος, αγρότης

82. Παπαζώη Λίτσα, Συνταξιούχος

83. Σπύρου Ευδοξία, Συνταξιούχος

84. Τριάντος Σωτήρης, ιδιωτ.υπάλληλος

85. Μποχώτη Γεωργία, εργαζ.νοσοκομείου

86. Γκαρτζώνης Γιώργος, αγρότης

87. Κοίλια Ευδοξία, ιδιωτ.υπάλληλος

88. Τσίτρα Καλλιόπη, εργαζόμενη ΤΕΙ

89. Πανούτσος Γιώργος, μηχανικός

90. Μπασιούκας Βασίλειος , Συν/χος τραπεζικός

91. Πανούτσου Λίτσα, οικοκυρά

92. Κάκαλη Αναστασία, εκπαιδευτικός

93. Παππάς Σπύρος, Συντ/χος

94. Νικολάου Διομήδης, καθηγητής

95. Παππά Ευαγγελία, καθηγήτρια αγγλικών

96. Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, γυμναστής

97. Νταβαρίνου Ειρήνη, Συν/χος εκπαιδευτικός

98. Μπετσιμέας Δημήτρης

99. Νάκος Χρήστος, Συν/χος

100. Παπακώστα Αναστασία

101. Παπαρίζος Χρήστοςimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ