Αναρτήθηκε στις:19-01-19 12:49

Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή: ΟΧΙ στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Άρτα


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 21/1 και ώρα 5:30 μμ, έρχεται ως πρώτο θέμα η ενημέρωση από την πετρελαϊκή εταιρία ΕΛΠΕ για τις διαδικασίες ερευνών και εξορύξεων υδρογονανθράκων στο οικόπεδο «Άρτας- Πρέβεζας» και εν συνεχεία η παροχή συναίνεσης για τη διέλευση της εταιρίας αυτής από τις δημοτικές εκτάσεις του Δήμου Αρταίων, για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού.

Δυστυχώς, ερήμην των τοπικών κοινωνιών και χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση και διαβούλευση μαζί τους, ετοιμάζουν σχέδια περιβαλλοντικής και οικονομικής καταστροφής στην Ήπειρο και την Άρτα ειδικότερα, χάριν της κερδοφορίας των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών, με την πλήρη συναίνεση κυβέρνησης και λοιπών συστημικών κομμάτων. Έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σημαίνουν πλήγμα στο φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον, πλήγμα στην υγεία των κατοίκων, πλήγμα στην τοπική μας οικονομία, στη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία κλπ.

Καλούμε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες της Άρτας να πάρουν θέση. Να προσέλθουν στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, απαιτώντας πλήρη και διεξοδική ενημέρωση για το θέμα αυτό και όχι βεβιασμένες ή «εν κρυπτώ» αποφάσεις. Να μην επιτρέψουν την παραχώρηση καμίας απολύτως διευκόλυνσης (διέλευσης, χρήσης κλπ) σε δημοτική ή άλλη έκσταση στα όρια του Δήμου Αρταίων, για την υλοποίηση των βλαβερών για τον τόπο μας σχεδίων της εταιρίας ΕΛΠΕ.

Ήπειρος καθαρή κι αμόλυντη

Άρτα της φύσης, της αειφόρου ανάπτυξης και του πολιτισμού

Όχι στις έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων


img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ