Αναρτήθηκε στις:15-06-17 14:16

Ο ληστρικός νόμος 18 που κατέστρεψε τον φτωχόκοσμο τον Νοέμβριο του 1944


Γράφει ο Ιωάννης Σπ. Έξαρχος
Ιστοριογράφος - Ιστορικός ερευνητής

Η δημοσίευση αυτή δεν προέρχεται από τον βάσανο φημολογούμενοι πρυτανείου οικονομικών επιστημών. Δεν φέρει τις υπογραφές και τις σφραγίδες διεθνών αυθεντιών της ακαδημαϊκής καθέδρας. Δεν προέρχεται από την σοφία των γνωστών «καθηγητών» μας. Δεν είναι κείμενο που γράφτηκε εν μέσω κονιορτοβριθούς βιβλιοθήκης.

Είναι απόσταγμα αδιάκοπων παρατηρήσεων, πικράς πείρας και εντίμων διαθέσεων. Είναι καταστάλαγμα που αποπνέει από ανυπόκριτη σκέψη, ευθαρσή γνώμη και εμπράγματη δυνατότητα. Η δημοσίευση δεν είναι ανάγνωσμα. Είναι ζωή. Δεν είναι έμπνευση. Είναι συμπέρασμα. Δεν είναι πείραμα. Είναι απόδειξη. Δεν είναι σοφία. Είναι απεικόνιση πραγματικότητα.

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, χωρίς περιστροφές, χωρίς δικανισμούς, χωρίς εκζητήσεις, χωρίς περιφράσεις, αλλά σαφέστατα και εμπεριστατωμένα θα σας αναπτύξει το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής του Ελληνικού λαού.

Αγνόησα τον καταχθόνιο λαβύρινθο της θεωρητικής οικονομίας, χρησιμοποιώντας τα πραγματικά στοιχεία που αναφέρονται ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ, ΣΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ, ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Η δημοσίευση του άρθρου μου παρουσιάζει έμπρακτα, ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ, ΤΗΝ ΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ. Τον ιδρώτα του φτωχού Έλληνα, την στέρηση του στερουμένου και την ελπίδα αυτού που συνεχίζει να ελπίζει.

Ορίστε το τρίπτυχο της λαϊκής θεάς, όπως λέγεται σε καθημερινή βάση - ΛΑΙΚΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ - ΙΔΡΩΤΑΣ, ΣΤΕΡΗΣΗ, ΕΛΠΙΔΑ.

ΑΤΛΑΝΤΑΣ του εθνικού μεγαλείου, της κοινωνικής διαρθρώσεως και της ατομικής θαυματουργίας στην Ελλάδα είναι ανέκαθεν η ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ. Αυτή αποτελεί το μέγιστο ποσοστό του πληθυσμού της χώρας. Αυτή διατηρεί την παράδοση της πατρίδας και της πίστεως. Αυτή υπερασπίζει το Έθνος. Αυτή παίρνει το βάρος των εθνικών επιδιώξεων. Αν αυτή η Τάξη πέσει και καμφθεί, μαζί της θα καμφθεί και θα πέσει η Ελλάδα. Αν αυτή η τάξη περάσει στην ένδεια και στην εξαθλίωση μαζί της θα εξαθλιωθεί και θα πτωχεύσει η Ελλάδα.

Ανάγλυφες, απλές είναι οι αλήθειες αυτές, είναι γνωστές για τους εχθρούς της Ελλάδας. Η ΑΚΡΑΤΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ, Ο ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ, Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, που ΣΥΝΘΛΙΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Ο εχθρός αυτός, ο αδίστακτος, ο πολυμήχανος, ο αργυρώνητος (ο εξαγοραζόμενος με χρήματα), ο ύπουλος, χωρίς χρονοτριβή, χωρίς ταλάντευση, επιτέθηκε κατά της μεσοαστικής τάξεως. Και με τον ΝΟΜΟ 18, ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1944, έπληξε αυτή, κατεδάφισε το κοινωνικό καθεστώς και συνέτριψε την Ελλάδα.

Δια τον λόγο αυτό, ο σκοπός της δημοσιεύσεως του άρθρου μου, είναι να μάθει την αλήθεια ο Έλληνας πολίτης, διότι τα μνημόνια που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου, Σαμαρά - Βενιζέλου και Τσίπρα δεν είναι τα μοναδικά, είχε προηγηθεί Ο ΝΟΜΟΣ 18, που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 1944 από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ και του Υπουργικού Συμβουλίου, αποτελούμενου εκ των Γ. Παπανδρέου προέδρου, Ν. Αβραάμ, Φ. Μανουηλίδη, Π. Χατζηπάνου, Αλ. Σβώλου (κομμουνιστή και συντάκτη του ΝΟΜΟΥ 18), Ηλ. Τσιριμώκου, Ν. Ακούτση, Α. Θεολογίτη, Σ. Στεφανοπούλου, Ι. Ζέβγου, Κ. Μαρούλη, Δ. Λόντου, Π. Ράλλη, Μ. Πορφυρογένη, Π. Κανελλοπούλου, Π. Φικιώρη, Γ. Καρτάλη, Κ. Βλαχοθανάση, Φ. Δραγούμη, Π. Γαρουφαλιά, Αγγ. Αγγελοπούλου και Δ. Λαμπριανίδη.

Ο ΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ την 10η Νοεμβρίου 1944 στο υπ’ αριθμ. 14 φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως. Ο διαβόητος νόμος 18 «περί νομισματικής διαρρυθμίσεως», ο τότε Βασιλεύς των Ελλήνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο Β’ δεν τον υπέγραψε. Το άθλιο αυτό κατασκεύασμα ήταν του τότε υφυπουργού των οικονομικών και θεωρητικού στο ΚΚΕ, Αγγέλου Αγγελοπούλου, (διοικητή της Εθνικής Τραπέζης στα χρόνια της μεταπολίτευσης), του υπουργού των Οικονομικών Αλ. Σβώλου μέλος του ΚΚΕ, του υπουργού της Εθνικής Οικονομίας, Ηλία Τσιριμώκου, μέλος του ΚΚΕ, του υπουργού Εργασίας, Μ. Πορφυρογένη, μέλος του ΚΚΕ και στο υπουργείο Γεωργίας ο Ι. Ζέβγος, μέλος του ΚΚΕ.

Όλα τα «κλειδιά» του δημοσίου θησαυροφυλακίου στα χέρια των πληρωμένων πρακτόρων της Μόσχας.1

Η ευκαιρία ήταν μοναδική. Και ο κομμουνισμός, που ξέρει να εκμεταλλεύεται αυτές τις ευκαιρίες, δεν έμεινε αδρανής. (Όπως πρόσφατα με τα δύο μνημόνια που υπέγραψε ο κομμουνιστής Α. Τσίπρας συνθλίβοντας την μεσαία τάξη).

Ήδη, από τις αρχές του 1944, οι κομμουνιστές καθηγητές, με διάφορα συγγράμματα και με σειρά άλλων ενεργειών, προετοίμαζαν την εξαφάνιση της μεγάλης και μεσαίας αστικής ιδιοκτησίας και την εξαθλίωση των λαϊκών τάξεων.

Ήταν η προπαρασκευή της προετοιμαζόμενης ένοπλης δράσεως για την άλωση της εξουσίας και την υποδούλωση της Ελλάδας. Και από τους παραπάνω εγκληματικούς εγκεφάλους των εαμοκομμουνιστών ξεπήδησε το εγκληματικό σχέδιο της ανατινάξεως της Ελληνικής οικονομίας και της δολοφονίας της Πίστεως του Ελληνικού Κράτους, δια της διαγραφής των καταθέσεων και της εξανεμίσεως σε δραχμές δανείων.

Σχέδιο εκατό τοις εκατό εαμοκομμουνιστικό. Σχέδιο πραγματικά εξοντωτικό της ήδη κατεστραμμένης από τον πόλεμο και την τετραετή κατοχή της Ελληνικής οικονομίας.

Έπρεπε να μην υπάρχει τίποτε όρθιο στον τόπο αυτό μετά την απελευθέρωση. Έπρεπε να συμπληρωθεί η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος για να εξαθλιωθούν οι λαϊκές τάξεις (ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ).

Γι’ αυτό άλλωστε και ο «απελευθερωτικός στρατός του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ», άφησε ανενόχλητο τον κατακτητή να καταστρέψει την χώρα, χωρίς να προσπαθήσει να τον ενοχλήσει.

Και το πανάθλιο αυτό εαμοκομμουνιστικό κατασκεύασμα, το νομοσχέδιο δυναμίτης, έγινε η εισαγωγή του προς συζήτηση στο τότε Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς αιτιολογική έκθεση. Πώς άλλωστε θα τολμούσαν οι συντάκτες του να υποβάλλουν την έκθεση και θα αιτιολογούσαν το τερατώδες αυτό έγκλημα; Τί να έλεγαν;

Η συνεδρίαση εκείνη υπήρξε δραματική. Με ζωηρότατες αντεγκλήσεις και σχεδόν γρονθοκοπημάτων, οι εαμοκομμουνιστές υπουργοί, με πρωτοπαλίκαρο τον οπλοφορούντα Ι. Ζέβγο και με την συγκατάθεσή του εκ των ηγετών της Χρυσής Αντιστάσεως Γ. Καρτάλη, αξιώσανε την άμεση υπογραφή του νομοσχεδίου από το υπουργικό συμβούλιο.

Τις δραματικές λεπτομέρειες του επεισοδίου, μας εξιστορεί ο τότε υφυπουργός του Τύπου και στη συνέχεια βουλευτής του Ν. Άρτας και υπουργός της Εθνικής Άμυνας, ΠΕΤΡΟΣ ΕΥΑΓΓ. ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ.

«Υπεστήριξα κατά την συνεδρίασιν εκείνην - τονίζει ο Π. Γαρουφαλιάς - αφού εξέθεσα όλα τα γνωστά επιχειρήματα (κοινωνική αδικία, τραυματισμός της πίστεως, εξόντωσης μικροαστικής τάξεως κ.λ.π.), ότι οι αρμόδιοι υπουργοί των Οικονομικών θα έπρεπε να μη επιμείνουν εις την απόφασίν των και να δηλωθή, ότι ειδική επιτροπή θα μελετήση το όλον ζήτημα με βάσιν την ικανοποίησιν των καταστραφέντων εκ του πληθωρισμού δια φορολογίας των ωφεληθέντων εξ αυτού, δεδομένου αι Τράπεζαι κατέχουν χαρτοφυλάκια, ακίνητα, αποκτηθέντα εξ επενδύσεως των καταθέσεων. Την άποψίν μου ταύτην υπεστήριξαν οι κ.κ. Λαμπριανίδης και Στεφανόπουλος. Ο κ. Κανελλόπουλος απουσίαζεν εις Αίγυπτον επανελθών δε εδήλωσεν ότι συμφωνεί επίσης. Η επακολουθήσασα συζήτησης υπήρξε οξυτάτη. Εδέχθην την σφοδροτάτην επίθεσιν των υπουργών της εαμικής παρατάξεως, την άποψιν των οποίων υπεστήριξεν επίσης και ο κ. Καρτάλης. Ο κ. Αγγελόπουλος ήτο φυσικά μεταξύ αυτών. Υπεστήριξε με ακαμψίαν το ορθόν της αποφάσεως».

Και καταλήγει: «Παρά την προειδοποίησίν μου, οι εαμικοί υπουργοί υπήρξαν ανένδοτοι. Ο κ. Πορφυρογένης μάλιστα, εις μίαν στιγμήν οξύτητος, με εμέμφθη ότι ανεκίνησα το ζήτημα, το οποίον δύναται να διαταράξη την πορείαν της Κυβερνήσεως Εθνικής Ενότητος. Κατόπιν της τοιαύτης τροπής της συζητήσεως ο κ. Παπανδρέου ηναγκάσθη να την τερματίση χωρίς να κατορθωθή να μεταπεισθούν οι εαμικοί υπουργοί».

Οι εαμικοί υπουργοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι η απόρριψη του εγκληματικού νομοσχεδίου ήταν πλέον βεβαία από την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου και άλλαξαν τακτική. Εγκατέλειψαν τα προσχήματα και έρριψαν στο συμβούλιο τον τελευταίο τους ΑΤΟΥ. ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ.

Αν δεν ψηφισθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, το ΕΑΜ θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση και θα είχαμε διάσπαση της εθνικής ενότητας.

Δυστυχώς, υπό την απειλή των εαμικών υπουργών υπέγραψαν άπαντες ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 18, προς αποφυγή της διασπάσεως της κυβερνήσεως εκείνης και προς πρόληψη διακοπής του έργου της.

Φυσικά, οι διατυπωθείσες κατά την θορυβώδη εκείνη συνεδρίαση αντιρρήσεις των λοιπών υπουργών, καθόλου δεν μετριάζουν την ευθύνη των διότι δέχθηκαν να προσυπογράψουν τον καταρρακώσαντα την πίστη της χώρας και εξανέμισε την ιδιωτική οικονομία, ο νόμος 18.

ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 18

Ο νόμος αυτός κατήργησε τις διατάξεις των Ν.Δ. 771/41, Α.Ν. 2893/1941, 1946/1942, 1984/1944 (άρθρο 7), όριζε (άρθρο Ι) ότι η νομισματική μονάδα είναι η δραχμή, υποδιαιρούμενη σε 100 λεπτά, της σχέσεως αυτής προς το επί του Λονδίνου συνάλλαγμα οριζομένης από 11 Νοεμβρίου 1944 σε δραχμές 600 κατά λίρα και ότι τα τραπεζογραμμάτια της Τραπέζης της Ελλάδας θα κυκλοφορούν ως νόμιμο χρήμα εντός της επικρατείας, άνευ όμως αναγκαστικής κυκλοφορίας, καθόσον αμέσως μεν η Τράπεζα θα είχε την υποχρέωση να ανταλλάξει τα τραπεζογραμμάτια αυτής με στρατιωτικές λίρες Αγγλίας (άρθρο 2) στη συνέχεια με απόφαση του υπουργού των Οικονομικών και της Δοικήσεως αυτής θα μπορούσε να πωλήσει και συνάλλαγμα του Λονδίνου, ακόμη και εξωτερικά συναλλάγματα, εφόσον η αιτουμένη ποσότητα δεν θα ήταν μικρότερη αξίας των 60.000 δραχ.

Το άρθρο 5 του νόμου προέβλεπε ότι τα τραπεζογραμμάτια που κυκλοφορούν, προγενεστέρων εκδόσεων ή μεταγενεστέρων εκδόσεων της 26ης Απριλίου 1941, θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν μέχρι της ανταλλαγής των προς νέα, της σχέσεως αυτών προς την νέα δραχμή οριζομένης σε 50.000.000.000 παλιά ίσα προς μια νέα δραχμή.

Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Έτσι το σατανικό σχέδιο των εαμοκομμουνιστών υπουργών, που απειλήσανε και τους άλλους υπουργούς, υπέγραψαν ΤΟΝ ΝΟΜΟ 18 υπό την εκβιαστική απειλή ότι θα αποχωρούσαν και θα είχαμε την διάσπαση της Εθνικής ενότητας της κυβερνήσεως Γ. Παπανδρέου, προκάλεσε την εξαφάνιση της μεσαίας ιδιοκτησίας σε όλες τις εκδηλώσεις της και εξαθλίωσε την μικροαστική ιδίως τάξη, που αποτελεί το θεμέλιο και την φρουρά του αστικού καθεστώτος, άρχισε πραγματοποιούμενο.

Εκατοντάδες χιλιάδων οικογενειών, μικροεπαγγελματιών, συνταξιούχων, υπαλλήλων, εργατών, γεωργών, υπηρετριών, που είχαν εμπιστευθεί το κράτος και τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και είχαν καταθέσει τις οικονομίες τους στις Τράπεζες και στα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια ή που είχαν τοποθετήσει τα χρήματα του πολυετούς μόχθου στα κρατικά χρεόγραφα. Χιλιάδες φτωχά κορίτσια που κατέθεσαν την προίκα τους. ένας ολόκληρος κόσμος που στήριζε στις οικονομίες του αυτές όλες τις ελπίδες του, το μέλλον του, την πρόοδό του στις εργασίες του, το όνειρο της ζωής του να αποκτήσει ένα σπιτάκι δια να στεγασθεί. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι Έλληνες των πόλεων και των χωριών της υπαίθρου ξύπνησαν ένα πρωί και είδαν κατάπληκτοι ότι το κράτος (της δημοκρατίας), στου οποίου την πίστη εβασίσθησαν, είχε διαγράψει με μια μονοκονδυλιά τις καταθέσεις τους και τα κρατικά χρεόγραφα, τινάσσοντας στον αέρα την λαϊκή αποταμίευση και την ΠΙΣΤΗ, απονεκρώνοντας την δράση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τραυματίζοντας βαρύτατα την εθνική οικονομία.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΞΑΝΕΜΙΣΘΗΣΑΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ, θέλετε τώρα να έχετε μια ιδέα τα ποσά που εξανεμίσθησαν με τον εαμικό - ληστρικό ΝΟΜΟ 18, δια να συλλάβετε το μέγεθος της καταστροφής που έπαθε η ιδιωτική οικονομία;

Οι καταθέσεις όψεως και Ταμιευτηρίου των Ελληνικών Τραπεζών και των Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων την 31η Δεκεμβρίου 1940 ήταν σε εκατομμύρια δραχμές, αναλυτικά ως εξής: σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του τότε βουλευτή Α. Βαμβέτσου, εισηγητού της μειοψηφίας σύμφωνα με το σχέδιο Ν.Δ. «περί τροποποιήσεως του υπ’ αριθ. 18 Νόμου»: Εθνική 11.495 - Αθηνών 2.216 - Εμπορική 1.203 - Ιονική 1.300 - Λαϊκή 704 - Πειραιώς 171 - Ελληνικής Εμπορικής Πίστεως 160 - Ιταλο-Ελληνική 131 - Καραβασίλη 97 - Λακωνίας 73 - Αγροτική 2.355 - Κτηματική 182 - Ταχ. Ταμιευτήριο 3.580 - Χίου 138. Γενικό σύνολο: 23.805.

Εξάλλου, σύμφωνα προς την κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδας της 31ης Μαρτίου 1941 τα τραπεζογραμμάτια που κυκλοφορούσανε ήταν σε δραχμές 14.971.436.450 της κυκλοφορίας που είχε αυξηθεί τον μήνα Μάρτιο, σε σχέση προς την κατάσταση στο τέλος Φεβρουαρίου σε δραχμές 2.332.595.500 έναντι του ενεργητικού σε χρυσό και εξωτερικό συνάλλαγμα αξίας σε δραχμές 21.043.521.050,45.

Τα ανωτέρω ποσά δίδουν την σαφή εικόνα της οικονομικής και δημοσιονομικής καταστάσεως στην οποία - παρά τις κολοσσιαίες δαπάνες που χρειάστηκε η προπαρασκευή ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ - ΦΑΣΙΣΜΟΥ, χωρίς εξωτερικά δάνεια και η διεξαγωγή του πολέμου - ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, στους μοιραίους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής…

ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΗΘΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ή ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ή ΔΙΑΛΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ, ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ Σας. ΥΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΙΔΡΩΤΑ. Φανείτε ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ. Αισθανθείτε ΤΟΝ ΛΑΟ. ΣΥΜΜΕΡΙΣΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟΝ ΤΟΥ. ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΣΑΣ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΓΗΣ. ΑΠΟΔΙΩΞΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΗ ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΥΣΕΩΣ. ΕΚΑΤΑΛΕΙΨΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ.

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΗΣΤΕΥΘΕΝΤΑ.

ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ…


* Ο αρχηγός του Εθνικού Κόμματος Ελλάδος, στρατηγός, Ναπολέων Ζέρβας, για τον ληστρικό νόμο 18 δήλωσε στην εφημ. «Εθνικός Κήρυκας» (13-8-1947): «Ο νόμος 18, προϊόν της δογματολογίας του Μαρξισμού, επιβληθείς από συνοδοιπόρους του πεμπτοφαλαγγιτισμού του Ερυθρού Πανσλαϋισμού. Ο άθλιος αυτός νόμος προσέβαλε θανάσιμα την πίστη, την δικαιοσύνη και την ηθική. Καταλήστευσε τον κόπο και τον ιδρώτα των φτωχών Ελλήνων, που αποτελούν τα καλύτερα κύτταρα για το μέλλον της Ελλάδος».

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ