Αναρτήθηκε στις:03-06-24 15:08

Τάσος Τόκας: «Οι Αρτινοί να κάνουν την έκπληξη με δυνατό ΚΚΕ»


«Από εδώ, από την Άρτα, μία από τις πιο φτωχές πόλεις της Ευρώπης, μία περιοχή με συντριπτικό το στοιχείο του εργατόκοσμου, των μεροκαματιάρηδων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των ανθρώπων του μόχθου, όλων αυτών που παράγουν ατελείωτο πλούτο και τίποτα τελικός δεν τους μένει, από εδώ πρέπει στις 9 Ιούνη να ακουστεί δυνατά η φωνή τους, εκκωφαντικά, ηχηρά, με τη μόνη ψήφου που πιάνει τόπο, με την μόνη ψήφου που φοβούνται. Αυτή του ΚΚΕ». Τα παραπάνω τόνισε ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ και γραμματέας της Ο.Π. Ηπείρου Κέρκυρας Λευκάδας του ΚΚΕ από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της κομματικής οργάνωσης Άρτας, το Σάββατο το μεσημέρι, στα Ψαροπλιά. Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιάννης Νικολέτος μέλος της ΤΕ Άρτας του ΚΚΕ, ενώ μίλησε και ο Τάσος Τόκας υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος.

Ο Νεκτάριος Τριάντης στην αρχή της ομιλίας του υπογράμμισε ότι στην Άρτα το Εργατικό Κέντρο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, σωματεία και σύλλογοι, αποτελούν ένα πολύτιμο αποκούμπι για τις λαϊκές οικογένειες. Υπενθύμισε τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με την πρωτοπόρα στάση των κομμουνιστών. «Για αυτά και για πολλά άλλα πρέπει να ψηφίσουμε και σε αυτή την κάλπη των ευρωεκλογών» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «το σύστημα δεν το φοβίζουν οι απόντες, το φοβίζουν οι παρόντες στους αγώνες και στην κάλπη με το ΚΚΕ».

Στα «σούρτα φέρτα» των κυβερνητικών στελεχών που διαφημίζουν στην Ήπειρο την ανάπτυξη, επεσήμανε ότι αυτή η αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενός στηρίζεται στα «συντρίμμια» των δικαιωμάτων των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.


Προς απόδειξη του ισχυρισμού του ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι «δίνουν 1 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στο εργοστάσιο "Ήπειρος" για καθετοποίηση μονάδας, 7,5 εκ. ευρώ στην "Κάραλη" για καινούργιο εργοστάσιο, 62,8 εκ. ευρώ στο "ΒΙΚΟ" και τους αυτοαπασχολούμενους τους κυνηγάνε εφορίες, τράπεζες για το παραμικρό χρέος, ψήφισαν νέο απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο, επισπεύδουν τους πλειστηριασμούς, δουλεία τις Κυριακές και χιλιάδες λουκέτα».

Στην υποκριτική στάση των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης που καλούν τον ελληνικό λαό να γκρεμίσει το 41% της ΝΔ στις ευρωεκλογές, διαπίστωσε ότι αυτό το αντιλαϊκό άθροισμα στηρίζεται πάνω σε επιμέρους αντιλαϊκά αθροίσματα όπως το 75% έως το 55% των από κοινού ψηφοφοριών στο Ευρωκοινοβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Ελληνικής Λύσης με την ΝΔ.

Τέλος χαρακτήρισε την ψήφο στο ΚΚΕ ως την μόνη αντισυστημική, που μπορεί να κόψει τη φόρα στην κυβέρνηση της ΝΔ, να προετοιμάσει το λαό να βγει στην αντεπίθεση και να κερδίσει τη ζωή που του αξίζει.


Τάσος Τόκας: Ανατροπή από την Άρτα


Μήνυμα που θα ταρακουνήσει την κυβέρνηση της ΝΔ, την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομο ζήτησε από τους Αρτινούς να στείλουν στην ευρωκάλπη, με δυνατό ΚΚΕ, ο Τάσος Τόκας στην ομιλία του. Στάθηκε αναλυτικά στα προβλήματα της αγροτιάς υπογραμμίζοντας ότι πίσω από κάθε αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν βρίσκεται η ΚΑΠ της ΕΕ, ενώ φουσκώνει τα πορτοφόλια των μεγαλεμπόρων, των μεσαζόντων και της αγροτοδιατροφικής μεταποιητικής βιομηχανίας.

Υποστήριξε ότι ο κάμπος της Άρτας μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της αγροτικής ανάπτυξης στην περιοχή και στη χώρα, να προσφέρει αξιοπρεπή διαβίωση στους μικρούς και μεσαίους καλλιεργητές του τόπου, αρκεί να υπάρξει μία άλλη πολιτική που θα θέσει το επίκεντρο της λαϊκές ανάγκες και όχι όπως γίνεται σήμερα την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ζήτησε οι Αρτινοί να απορρίψουν τα διλήμματα της κυβέρνησης υπενθυμίζοντας ότι σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας οι αγρότες είδαν τον μαύρο ακανθώδη αλευρώδη να καταστρέφει την παραγωγή τους, το νοσοκομείο της Άρτας να λειτουργεί με τους μισούς γιατρούς και νοσηλευτές, το μουσικό λύκειο να λειτουργήσει με προκάτ αίθουσες και οι υπόλοιπες σχολικές υποδομές να παραμένουν γερασμένες και ασυντήρητες. Αντίστοιχα «σε συνθήκες σταθερότητας έρχονται οι λογαριασμοί φωτιά στα νοικοκυριά της Άρτας, την ίδια στιγμή που 5χλμ μακριά υπάρχει το υδροηλεκτρικό φράγμα στο Πουρνάρι που παράγει φθηνό – πράσινο ρεύμα και ο λαός του νομού διαλέγει πράσινα, κίτρινα, μπλε τιμολόγια-φαρμάκι» τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υποκριτική στάση των άλλων αστικών κομμάτων φέρνοντας παράδειγμα τον Κασσελάκη που από την Άρτα έταξε «ανασχεδιασμό» της ΚΑΠ και κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για να αποκρύψει την κατά γράμμα εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ στον αγροτικό τομέα που υλοποίησε και το κόμμα του ως κυβέρνηση.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img