Αναρτήθηκε στις:30-09-23 11:32

Νίκος Κέφης: Ψηφίζουμε για την πρόοδο - Το σχέδιο του συνδυασμού «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» για την ενδυνάμωση του τουρισμού


Η Άρτα, γνωστή για την ιστορική της σημασία, τα γραφικά της τοπία και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, αποτελεί ήδη ένα τουριστικό αξιοθέατο. Ωστόσο, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Αξιοποιώντας τα μοναδικά πλεονεκτήματά της και προωθώντας ένα φιλόξενο και προσβάσιμο περιβάλλον, η Άρτα θα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια τοποθεσία που πρέπει να επισκεφτείτε, προσελκύοντας τουρίστες που αναζητούν ιστορικά αξιοθέατα και μια καθηλωτική σύνδεση με τη φύση.

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού και προώθησης της προόδου στην Άρτα, ο συνδυασμός «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» έχει αναπτύξει ένα φιλόδοξο σχέδιο που εστιάζει στη συνεργασία, την προσβασιμότητα και τη διατήρηση της μοναδικής κληρονομιάς και της φυσικής ομορφιάς της Άρτας.

Η δημοτική παράταξη θα εργαστεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας για την κατασκευή ενός πολιτιστικού χώρου, αφιερωμένου σε εκδηλώσεις όπως παραστάσεις και θέατρο, στη βόρεια πλευρά του Κάστρου, αξιοποιώντας έτσι τις ιστορικές παλιές αυλές και παρέχοντας έναν ζωντανό πολιτιστικό κόμβο τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Επιπλέον, για να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη που σχετίζεται με τον τουρισμό, ο συνδυασμός προτείνει μια διετής απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για κάθε νέα τουριστική μονάδα που ιδρύεται στην περιοχή. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να τονώσει την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, να προσελκύσει νέες επενδύσεις και να δημιουργήσει ένα φιλόξενο περιβάλλον τόσο για τους επενδυτές όσο και για τους τουρίστες.

Η βελτίωση των εμπειριών των επισκεπτών αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική παράταξη. Μέσω της συνεργασίας με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, σκοπεύει να ενισχύσει την επισκεψιμότητα και τις ξεναγήσεις σε μνημεία και περιοχές ενδιαφέροντος. Η πρωτοβουλία αυτή θα απευθύνεται σε τουριστικές ομάδες, κατοίκους και μαθητές, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της προσβασιμότητας και της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία. Οι συνεργασίες με τουριστικούς πράκτορες θα διευκολύνουν και θα εμπλουτίσουν περαιτέρω αυτές τις πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, βασική πτυχή του σχεδίου είναι η προώθηση του φυσιολατρικού τουρισμού, αναδεικνύοντας το μοναδικό ορεινό τοπίο της Άρτας. Μέσω της συνεργασίας με τη δασική υπηρεσία και διάφορους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένου του Συλλόγου Δρομέων, του Ορειβατικού και του Ποδηλατικού Συλλόγου, ο συνδυασμός σκοπεύει να δημιουργήσει μονοπάτια ορεινής πεζοπορίας, μονοπάτια ορεινής ποδηλασίας, λεπτομερή χαρτογράφηση και την κατάλληλη σήμανση. Επιπλέον, στοχεύει στη δημιουργία καταφυγίων, χώρων ανάπαυσης και προσβάσιμων διαδρομών για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Με αυτό το σχέδιο συμβάλλει στην προώθηση του τουρισμού, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διατήρηση του ξεχωριστού τοπίου της Άρτας.

Η δημοτική παράταξη «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» οραματίζεται ένα μέλλον όπου η Άρτα ευδοκιμεί ως περιζήτητος τουριστικός προορισμός, συνδυάζοντας πολιτισμό, φύση και προσβασιμότητα για όλους. Μέσα από συνεργατικές προσπάθειες και προσεκτικό σχεδιασμό, στοχεύουν να αναδείξουν τον χαρακτήρα της Άρτας, διασφαλίζοντας βιώσιμη ανάπτυξη και εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες όλων όσων επισκέπτονται αυτήν την αξιόλογη περιοχή.

Νίκος Κέφης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Αρταίων με τον συνδυασμό «Άρτα Υπεύθυνα Μαζί» του Χριστόφορου Σιαφάκα



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ





img