Αναρτήθηκε στις:02-02-16 01:00

Στην Αρτινή κοινωνία παραδόθηκε ο Παιδικός Σταθμός Χαλκιάδων


Χρ. Τσιρογιάννης: «Στόχος μας το νέο Ειδικό Σχολείο στο Γλυκόριζο, η λειτουργία παιδικού σταθμού στους Κωστακιούς, τέσσερα νέα νηπιαγωγεία, ένα ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΚΔΑΠ σε κάθε Δημοτική Ενότητα»

Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, έγιναν προχθές το πρωί τα εγκαίνια του νεόδμητου Παιδικού Σταθμού Χαλκιάδων της Δ.Ε. Φιλοθέης. Ο νέος σταθμός, προϋπολογισμού 1.4 εκ. ευρώ (από το ΕΣΠΑ) που παραδόθηκε στην Αρτινή κοινωνία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 40 μικρά παιδιά και αναβαθμίζει έτσι, ακόμη περισσότερο, τις υποδομές του Δήμου Αρταίων στο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ. Χρυσόστομος και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και μικρών παιδιών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αρταίων χαρακτήρισε τον παιδικό σταθμό Χαλκιάδων ως στολίδι, που ολοκληρώθηκε παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ευχαρίστησε, μάλιστα, όλους όσους βοήθησαν για την ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου και συγκεκριμένα: τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, τον πρώην Δήμαρχο Φιλοθέης, αείμνηστο Παναγιώτη Τσώλα για την σύνταξη της μελέτης, το πρώην Δήμαρχο Αρταίων κ. Γιάννη Παπαλέξη για την υποβολή της πρότασης, τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου για την υλοποίηση και παράδοση του παιδικού σταθμού.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης έκανε αναφορά στα έργα υποδομής στον τομέα της Εκπαίδευσης, τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις και τους στόχους της Δημοτικής Αρχής. «Στην Αρτινή κοινωνία έχουμε ήδη παραδώσει το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο, ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ανέγερση του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο Γλυκόριζο από το ΕΣΠΑ. Επίσης εργαζόμαστε καθημερινά για την συντήρηση και την βελτίωση των υποδομών στα ήδη υπάρχοντα σχολικά κτίρια και στους παιδικούς σταθμούς. Έτσι, στοχεύουμε να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, ενώ το καλοκαίρι που πέρασε έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα σχολεία της πόλης από ίδιους πόρους, συνολικού ύψους 150.000 ευρώ, και έλυσαν χρόνια και σημαντικά προβλήματα» ανέφερε.

Στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός ακόμη Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) και η δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην Άρτα και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων. «Εντός του 2016 θα λειτουργήσει και νέος παιδικός σταθμός στους Κωστακιούς. Ακόμη ωριμάζουμε τις μελέτες για την δημιουργία 4 νηπιαγωγείων με προκάτ κατασκευή βαρέου τύπου, στην Καλαμιά, στην Γραμμενίτσα, στην Καμπή και στους Αγ. Αναργύρους. Επίσης διεκδικούμε την ανέγερση κτιρίου για την στέγαση του 5ου Γυμνασίου Άρτας, εντός του στρατοπέδου Παπακώστα. Παράλληλα, θα επιδιώξουμε τα Λύκεια να αποκτήσουν νέα εργαστήρια πληροφορικής, με στόχο να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τους μαθητές στην τεχνολογία και στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της».

«Στόχος μας παραμένει η διαρκής συντήρηση, βελτίωση και επέκταση των σχολικών υποδομών, έτσι ώστε να προσφέρουμε σε κάθε παιδί της Άρτας όλες τις απαραίτητες υποδομές και προδιαγραφές για να δουλέψει απερίσπαστο και να μορφωθεί βάζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο. Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε στην εκπαίδευση, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι η νέα γενιά θα είναι εκείνη η οποία θα αλλάξει την κοινωνία μας προς το καλύτερο» κατέληξε ο Δήμαρχος Αρταίων.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img