Αναρτήθηκε στις:28-01-20 13:00

Χρ. Τσιρογιάννης: Είμαστε αντίθετοι στη λογική των παρασκηνίων και της καρέκλας - Απάντηση Τζένης Ταπραντζή


«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες του Δήμου Αρταίων, έναντι εκείνων που προτιμούν καρέκλες και παρασκήνια…», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, αναφορικά με τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας και τη μη στήριξή του από την επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια στην πρότασή του να μοιραστεί η Προεδρία του Συνδέσμου ανά δύο έτη για κάθε Δήμαρχο. Συγκεκριμένα, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος, αναφέρει τα εξής:

«Διενεργήθηκαν χθες το πρωί οι εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Νομού Άρτας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών, Πρόεδρος εξελέγη η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κα. Ροζίνα Βαβέτση, Αντιπρόεδρος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, η Επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» του Δήμου Αρταίων, κα. Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, ο Γιώργος Πανέτας, Αντιδήμαρχος, Έργων, Ενέργειας, Αστικής Κινητικότητας, Πολιτικής Προστασίας και Χωροταξίας του Δήμου Αρταίων.

Παρόλο που το 90% του Δικτύου του Συνδέσμου Ύδρευσης βρίσκεται στον Δήμο Αρταίων, ο μέχρι τώρα Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, πρότεινε να μοιραστεί η Προεδρία του Συνδέσμου ανά δύο έτη για κάθε Δήμαρχο, δηλαδή σε Δήμο Αρταίων και Δήμο Νικολάου Σκουφά.

Όμως η Επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» του Δήμου Αρταίων, κα. Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια αποφάσισε να μην στηρίξει την πρόταση του Δημάρχου Αρταίων, αλλά στήριξε την πρόταση της κ. Ροζίνας Βαβέτση, Δημάρχου Νικ. Σκουφά, για να είναι εκείνη τέσσερα χρόνια στην Προεδρία του Συνδέσμου, απεμπολώντας με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου Αρταίων.

«Σε κάθε περίπτωση τόσο εγώ ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου όσο και ο Αντιδήμαρχος και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, Γιώργος Πανέτας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες του Δήμου Αρταίων, έναντι εκείνων που προτιμούν καρέκλες και παρασκήνια…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρογιάννης».

Απάντηση Τζένης Ταπραντζή


Σε απάντησή της η επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Αναγέννηση» Τζένη Ταπραντζή-Κοίλα αναφέρει:
«Συνεκτιμώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες στον νέο συσχετισμό δυνάμεων που καθορίζονται από το νέο αυτοδιοικητικό νομοθετικό πλαίσιο του «Κλεισθένη», 2) την παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων ως επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης, 3) την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο, εκλέγοντάς με αντιπρόσωπο με ευρύτερη στήριξη, 4) την Δημοκρατική αρχή ότι ο Δήμαρχος δεν είναι η μόνη και απόλυτη αρχή στην αυτοδιοίκηση και 5) το γεγονός πως σε κάθε συνεταιρισμό δύο Δήμων συμμετέχουν και οι δύο με κοινή ευθύνη...αποδέχθηκα, λοιπόν, με όλα αυτά, την τιμή να συμμετέχω στο προεδρείο του συνδέσμου.

Μετά την ακατανόητη αντίδραση του κου Τσιρογιάννη, σχεδόν αμέσως με το τέλος των διαδικασιών για την εκλογή του προεδρείου του Συνδέσμου Ύδρευσης, με γνώμονα και μόνο τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά μιας απλής λογικής, ρωτώ:

1) Ο κος Τσιρογιάννης θεωρεί την παρουσία του σαν την μόνη και αδιαπραγμάτευτη αρχή του τόπου για όλη την περιοχή;

2) Ο κος Τσιρογιάννης θεωρεί πως οι συμπολίτες μας στον γειτονικό μας Δήμο, που μαζί συμμετέχουμε στον σύνδεσμο, είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, ακόμη και στο πρωταρχικό αγαθό της φύσης, το νερό;

3) Πως συμβιβάζεται η «πομφόλυγα» στην ανακοίνωση του κου Τσιρογιάννη, για «παροχή υπηρεσιών στους πολίτες», όταν σαν πρόεδρος της προηγούμενης θητείας καταπάτησε την υποχρέωσή του(που απορρέει από τις διαδικασίες του συνδέσμου) να πάει σε εκλογές στη 2ετία, αλλά αντ'αυτού παρέτεινε «ετσιθελικά» την θητεία του για διπλάσιο χρόνο; και αν αυτό δεν είναι «καρεκλοκένταυρη» συμπεριφορά, με πιά λογική είναι των υπολοίπων, που λειτουργούμε με βάση τις αρχές της δημοκρατικότητας και της πολύπλευρης συμμετοχής;

4) έχοντας την εμπιστοσύνη μεγάλου κομματιού του Δήμου μας, εγώ τι ακριβώς θα εκπροσωπώ; ίσως τα συμφέροντα ενός κάποιου Δήμου, άσχετου με την Ήπειρο; ή μήπως θεωρεί τον εαυτό του σαν τον μόνο άξιο να εκπροσωπεί τον Αρτινό λαό;

Έ, ΟΧΙ! με λογικές του τύπου: «εγώ ή τίποτε» και με ανακοινώσεις υπό το κράτος ενός συναισθήματος που πνίγεται στην «απώλεια της καρέκλας», όπως προσφιλώς την ονομάζει...

Είναι πασιφανές πιά, ότι εκτός από Δήμαρχος, ήταν τελικά αυτοδιοικητικά ακατάλληλος και για την διοίκηση του συνδέσμου!».

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ