Αναρτήθηκε στις:21-11-19 12:34

Ανανέωση συμβάσεων δύο γιατρών ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας


Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας επισημαίνει τα εξής:

«Με απόφασή του το υπουργείο Υγείας απολύει εκατοντάδες επικουρικούς ιατρούς, οι όποιοι αμειβόταν από προγράμματα ΕΣΠΑ, στις 30/11/2019. Το επικουρικό ιατρικό αλλά και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων στηρίζει τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας μαζί με το λιγοστό μόνιμο και γερασμένο προσωπικό. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά και οι εκάστοτε ηγεσίες του υπουργείου Υγείας δεν προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στην υγεία. Το μόνο που κάνουν είναι χιλιάδες «τηλεοπτικές» προσλήψεις κάθε χρόνο.

Στο νοσοκομείο της Άρτας απολύονται τέλος Νοεμβρίου δυο γιατροί μιας και λήγουν οι συμβάσεις τους, ένας επικουρικός ιατρός βιοπαθολογίας που υπηρετεί στην αιμοδοσία και ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου. Δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους και δεν έχει γίνει καμία διαδικασία ούτως ώστε να έχουν προκηρυχτεί οι θέσεις τους. Το νοσοκομείο θα μείνει ακάλυπτο από καίριες ειδικότητες έως ότου προληφθούν νέοι, αν προσληφθούν και αν δεχτούν να έρθουν στην Άρτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ακτινολογικό τμήμα όπου ενώ έχουν προκηρυχτεί θέσεις επικουρικού αλλά και μόνιμου ιατρικού προσωπικού, κανένας γιατρός δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το τμήμα να λειτουργεί στα όρια της ασφάλειας.

Ζητάμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 6ης υγειονομικής περιφέρειας αλλά και το υπουργείο υγείας να ανανεώσει σήμερα κιόλας τις συμβάσεις των ήδη υπηρετούντων γιατρών.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 27 Νοεμβρη.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:


• Ένταξη στα ΒΑΕ

• Αύξηση μισθών – Επέκταση, διπλασιασμός επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

• Μονιμοποίηση εκτάκτων

• Χρηματοδότηση – Στελέχωση

• Αναδρομική Ρύθμιση Υπόχρεων Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ