Αναρτήθηκε στις:24-05-19 22:50

Ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή για δεύτερη θητεία ζήτησε ο Χρήστος Τσιρογιάννης


Χρήστος Τσιρογιάννης «Η Άρτα δεν πρέπει να μείνει στάσιμη, αλλά να πάει μπροστά»


Της ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑ


Ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή για δεύτερη θητεία, ώστε να ολοκληρώσει το έργο που ο ίδιος και η δημοτική του ομάδα οραματίστηκαν, σχεδίασαν και ξεκίνησαν για μια Άρτα πιο όμορφη για τους δημότες της, ζήτησε ο δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος Χρήστος Τσιρογιάννης. «Η Άρτα δεν πρέπει να μείνει στάσιμη, αλλά να πάει μπροστά» επεσήμανε κατά την κεντρική προεκλογική του ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Αρτινών Συνεργασία».

Για διαφάνεια στις κινήσεις του Δήμου και για σωστό προγραμματισμό έκανε λόγο ο κ. Τσιρογιάννης. «Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την εξυγίανση, την ανταπόκριση του Δήμου στα νέα δεδομένα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στο σχεδιασμό για το μέλλον. Συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς, όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να πετύχουμε χρηματοδοτήσεις, έργα, προκοπή για τον τόπο μας. Αποδείξαμε στην πράξη, ότι όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος. Αποδείξαμε ότι η διαφάνεια και ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, δεν είναι λόγια του αέρα. Αλλά καθημερινή πρακτική. Ούτε ένα ευρώ του Αρτινού πολίτη, δεν έχει πάει χαμένο. Κάθε ευρώ της Αρτινής συμπολίτισσας, έχει πάει σε δράσεις και έργα που ενισχύουν την τοπική μας οικονομία και στηρίζουν την τοπική ανάπτυξη. Και δεν το λέω εγώ απλά αυτό. Το πιστοποιεί ο προϋπολογισμός μας, οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης, η Διαύγεια».

Ο δήμαρχος Αρταίων ζήτησε από τους δημότες της Άρτας να τον εμπιστευτούν και να εμπιστευτούν για ακόμη μια φορά την παράταξή του. «Εμπιστευτείτε μας για να δικαιώσουμε για άλλη μια φορά την επιλογή σας. Όπως το πράξαμε πριν πέντε χρόνια. Και υλοποιήσαμε το 95% των δεσμεύσεων μας. Όπως τότε, έτσι θα το πράξουμε και τώρα. Γιατί το έργο που έχουμε κάνει σε κάθε γειτονιά, για κάθε κομβικής σημασίας παρέμβαση, είναι η απόδειξη ότι αυτό που λέμε το εννοούμε. Ότι αυτό που λέμε, μπορούμε να το εγγυηθούμε. Όπως εγγυηθήκαμε ότι θα νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Δήμου μας. Και το κάναμε. Όπως εγγυηθήκαμε ότι το όνομα της Άρτας και των προϊόντων της, θα ταξιδέψουν από την Αθήνα μέχρι τις μεγαλύτερες εκθέσεις. Και το κάναμε. Όπως εγγυηθήκαμε τις ασφαλτοστρώσεις 50 χιλιόμετρων αγροτικού δικτύου και μάλιστα χωρίς δάνειο όπως κάποιοι άλλοι ήθελαν στο παρελθόν. Όπως εγγυηθήκαμε να φτιάξουμε δρόμους, αποχετευτικά δίκτυα, αθλητικές υποδομές, σχολεία και παιδικούς σταθμούς ασφαλείς και σύγχρονους. Και το κάναμε».

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις νέες δεσμεύσεις της παράταξής του, τονίζοντας ότι και αυτές θα γίνουν σύντομα πραγματικότητα. «Έτσι και τώρα σας λέω ότι και οι νέες μας δεσμεύσεις θα γίνουν πραγματικότητα.

Αναφέρω, ενδεικτικά, και μόνο:

- Είμαστε έτοιμοι σε επίπεδο προετοιμασίας να διεκδικήσουμε επιπλέον 80 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη και το κεντρικό κράτος.

- Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μειώσεις δημοτικών τελών αλλά και σε μειώσεις των εξόδων του ηλεκτρικού του Δήμου με λαμπτήρες led. Χωρίς να κάνουμε καμία εξαίρεση στο επίπεδο ασφάλειας και φωτισμού για όλη την πόλη.

- Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε το Γραφείο του Δημότη 24ώρες το 24ωρο.

- Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την Άρτα μία πόλη με έξυπνες, ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα διευκολύνει τον πολίτη στην καθημερινότητά του».

Όσον αφορά τους δημότες που τα αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια της θητείας του, ο ίδιος ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε συγνώμη, ζητώντας τους μια δεύτερη ευκαιρία να αποδειχτεί ο ίδιος άξιος της εμπιστοσύνης τους. «Φυσικά δεν έγιναν όλα τέλεια. Ενδεχομένως υπήρξαν παραλείψεις, οι οποίες προφανώς και δεν έγιναν εσκεμμένα. Ίσως και κάποιους να τους στεναχωρήσαμε για κάποια παράλειψή μας στο αίτημά τους. Και εάν έγινε αυτό τους ζητώ εγώ πρώτος συγγνώμη και τους λέω ότι στην επόμενη θητεία θα υλοποιήσουμε και αυτά τα αιτήματα, τα οποία δεν ικανοποιήσαμε».

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, ο ίδιος επεσήμανε «Έχουμε το πιο δυνατό και πολυπληθές ψηφοδέλτιο, το οποίο αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που εμπνέει ο συνδυασμός μας «Αρτινών Συνεργασία» στην κοινωνία, η οποία αναγνωρίζει το έργο, τις προθέσεις και το όραμά μας! Με πρόσωπα γνωστά στην Αρτινή κοινωνία, από όλο το φάσμα των ηλικιών, από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, με εμπειρία, με γνώσεις, με φρέσκιες ιδέες και με μεγάλη θέληση να προσφέρουν στην πόλη και στους συμπολίτες».

Τέλος, ο δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος επανέλαβε στους δημότες τη δέσμευσή του ότι στο εγγύς μέλλον νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν για τους νέους και τις νέες της περιοχής μας. «Στόχος μας είναι όλοι οι Αρτινοί να δουλέψουμε μεθοδικά, με σχέδιο, με όραμα και με αγάπη για τον τόπο, έτσι ώστε η περιοχή μας να αναπτυχθεί, να ενισχυθεί η τοπική μας οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλους».

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ