Αναρτήθηκε στις:13-05-19 14:14

Συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στο maxitisartas.gr


Συνέντευξη παραχώρησε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στο maxitisartas.gr. H κα Ασημακοπούλου τόνισε τους αγώνες που πρέπει να δοθούν για την Ευρωπαϊκή αναβάθμιση της χώρας, στάθηκε στην κρισιμότητα των Ευρωεκλογών και επεκτάθηκε σε τοπικά ζητήματα της Άρτας με σκοπό την ανάπτυξή της ως σύγχρονης Ευρωπαϊκής περιφέρειας της Ελλάδας. Ολόκληρη η συνέντευξη της κας Ασημακοπούλου παρατίθεται παρακάτω:

Γιατί επιλέξατε να αφήσετε πίσω σας το εθνικό κοινοβούλιο στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία και να δώσετε την ευρωπαϊκή μάχη για τη ΝΔ;


Κατ’ αρχάς θέλω να διευκρινίσω ότι δίνω την ευρωπαϊκή μάχη για την Ελλάδα. Αν εκλεγώ, θα είμαι Ευρωβουλευτής της Ελλάδας για να δώσω μάχες για την χώρα μου, για τους Έλληνες πολίτες. Σε αυτές τις Ευρωεκλογές θα δοθεί μια σημαντική μάχη απέναντι σε φωνές λαϊκισμού και δυνάμεις που δεν θέλουν την Ευρώπη. Εμείς είμαστε εδώ για να διατηρήσουμε τις κοινές αρχές και αξίες μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να δώσουμε βήμα και φωνή στους απλούς πολίτες που εμπιστεύονται την Ευρώπη, ειδικά σήμερα στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, που έρχεται να αναδιαμορφώσει τη ζωή μας. Η Ελλάδα θα χρειαστεί και πάλι να δώσει αγώνες στο Ευρωκοινοβούλιο με τα ανοιχτά θέματα που έχει τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά ζητήματα. Θα προκύψουν για την Ελλάδα νέες ευκαιρίες, αλλά και νέες απειλές. Πρέπει να είμαστε εκεί, για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της χώρας μας και να διεκδικήσουμε αυτά που αξίζουμε, αυτά που δικαιούμαστε, αυτά που χρειαζόμαστε για να ορθοποδήσουμε. Εξ’ άλλου σε ότι με αφορά, όπως έχει αποδείξει η πολιτική μου διαδρομή στο εθνικό μας Κοινοβούλιο, ποτέ δε δίστασα να δώσω τη μάχη. Σε αυτή τη μάχη θα αγωνιστώ δυνατά για την Ελλάδα μαχητικά για τους Έλληνες.

Ποιο είναι το όραμά σας για την Ευρώπη και τη θέση της Ελλάδας στους κόλπους της;


Στις Ευρωεκλογές ψηφίζουμε για μια Ελλάδα ασφαλή και δυνατή μέσα στην Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας και η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Σε μια μεγάλη μερίδα των πολιτών τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της κρίσης, υπάρχει μια αίσθηση απογοήτευσης από την Ευρώπη. Εμείς πρέπει να δείξουμε και να πείσουμε ότι η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη. Αλλά μια Ευρώπη στην οποία η Ελλάδα θα είναι ενεργή, δυνατή, πρωταγωνίστρια. Να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις. Σήμερα η Ευρώπη αλλάζει και ανανεώνεται. Η "παλιά φρουρά" ετοιμάζεται να δώσει τη σκυτάλη σε νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέους συσχετισμούς, που θα αλλάζουν τα ευρωπαϊκά πράγματα. Η πρόκληση για την Ελλάδα είναι, αρθρώνοντας έναν σύγχρονο, σοβαρό και ισχυρό λόγο, να χτίσει νέες συμμαχίες και να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους, πάνω στη βάση του κοινού οράματος για την Ευρώπη της καινοτομίας, της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών για όλους και της αλληλεγγύης. Το όραμα μιας Ευρώπης που σέβεται τους εθνικούς πολιτισμούς των λαών της, που σέβεται την ιδιοπροσωπία της και προστατεύει τα εξωτερικά σύνορά της.

Ποια είναι η σημασία των Ευρωεκλογών; Τι νομίζετε ότι πρέπει να έχουν κατά νου οι Έλληνες πολίτες μπροστά στην Ευρωκάλπη;


Oι επικείμενες Ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών ετών και μια καθοριστική στιγμή για την απαλλαγή της χώρας από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε, από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο πολίτης που μετά από τέσσερα χρόνια θα σταθεί μπροστά στην κάλπη, θα σταθμίσει όλα όσα βίωσε από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά, εξαιτίας της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Και αυτά είναι μόνο ψέματα και λαϊκισμός, νέα μνημόνια και φόροι, ευτελισμός της δημόσιας ζωής και διχασμός και μια εθνική ήττα με τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Και με την ψήφο του στις Ευρωεκλογές, θα στείλει ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, πως ήρθε η ώρα να φύγει, γιατί είναι σε ασυμφωνία με τη βούληση της κοινωνίας και τις ανάγκες της χώρας και της εποχής. Με τη δύναμη της ψήφου του ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το μέλλον που του αξίζει.

Η κυρίαρχη άποψη είναι ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι «χαλαρή ψήφος». Τι θα λέγατε στους πολίτες για να αντικρούσετε αυτή την άποψη;


Στις επικείμενες Eυρωεκλογές, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Και αυτό διότι η χώρα δεν έχει άλλα περιθώρια για χαμένες ευκαιρίες. Τώρα είναι η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στα ψέματα και στο λαϊκισμός. Ακόμη και η μια ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά, για να ανακτήσει η Ελλάδα τη χαμένη της αξιοπιστία και να αποκτήσει ξανά στην Ευρώπη τη θέση που της αξίζει. Κι εδώ επιτρέψτε μου μια βιωματική παρέμβαση. Μπήκα στην πολιτική ως Δημοτική Σύμβουλος στα Ιωάννινα και εκλέχθηκα, την πρώτη φορά με μόλις μία ψήφο διαφορά. Αυτή η μια ψήφος, υπήρξε για εμένα καθοριστική στην πολιτική μου διαδρομή. Και δεν το ξέχασα ποτέ. Και με γέμιζε πάντα με αίσθημα ευθύνης. Έτσι και τώρα, η κάθε μια δική σας ψήφος θα είναι καθοριστική για να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα έχει τη θέση που μας αξίζει στην Ευρώπη του αύριο.

Πώς νομίζετε ότι μπορεί να στηριχθεί η ελληνική περιφέρεια; Ποια είναι η άποψή σας;


Η επένδυση στην περιφερειακή ανάπτυξη και την ψηφιακή καινοτομία, αποτελεί μονόδρομο, για να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης για τη χώρα, με αιχμή του δόρατος την αξιοποίηση των καινοτόμων εφαρμογών των ΤΠΕ και την προσαρμογή τους στις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής. Η διάχυση της γνώσης και της πληροφορίας και η αξιοποίησή τους είναι ο μοχλός για την ανάπτυξη ολόκληρης της ελληνικής περιφέρειας και ειδικά της περιφέρειας της Άρτας, μιας περιοχής με σημαντικό ιστορικό πλούτο και ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η ανάδειξη και η αξιοποίησή τους, οφείλει να συνδέεται με την εκπόνηση ενός στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου δράσης, για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, αλλά και του τουρισμού, που θα επενδύει στην καινοτομία και την παροχή εξειδικευμένης και υψηλής ψηφιακής κατάρτισης στο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου. Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας Άρτας είναι μεγάλες και θα είναι προτεραιότητά μου να αγωνιστώ για τη μετάβασή της στη νέα ψηφιακή εποχή, εάν θα έχω την τιμή να εκλεγώ στην Ευρωβουλή.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ







img