Αναρτήθηκε στις:19-04-16 14:10

«Πρωτοβουλία Κάστρο Ανοιχτό»: Προτάσεις για την δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Ξενία


Ανοιχτή εκδήλωση πραγματοποίησε την Πέμπτη 14 Απριλίου η «Πρωτοβουλία Κάστρο Ανοιχτό» στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας με θέμα «ΞΕΝΙΑ, καλύτερα από παλιά».

Την εκδήλωση λάμπρυναν με τις ομιλίες τους οι: Ελένη Μαΐστρου, κοσμήτωρ Αρχιτεκτονικής Σχολής Ε.Μ.Π., Τόνια Κατερίνη, πρόεδρος ΣΑΔΑΣ - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων και η Άλεξ Μπέγκα, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ηπείρου.

Η «Πρωτοβουλία Κάστρο Ανοιχτό» παρουσίασε την πρότασή της για την δημιουργία ενός Πολυχώρου Πολιτισμού στο κτίριο του Ξενία με την χωροθέτηση χρήσεων, ήτοι: Tμήμα Βιβλιοθήκης, Tμήμα Ιστορίας - Λαογραφίας, Tμήμα Παιδικού τμήματος και δραστηριοτήτων, Tμήμα Η/Υ - ψηφιακό περίπτερο, Eργαστήρια πολυμέσων ήχου και εικόνας (media lab), Aίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Kαφέ - εστιατόριο - περίπτερο Tύπου και Κοιτώνες φιλοξενίας.

Επίσης, παρουσιάστηκε αφενός η οικονομική δυνατότητα επιδιόρθωσης του κτιρίου του ΞΕΝΙΑ, μέσω ΕΣΠΑ, αφετέρου η οικονομική βιωσιμότητα της λειτουργίας και συντήρησης του Πολιτιστικού Πολυχώρου με τη βοήθεια πλήθους χρηματοδοτικών εργαλείων.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν τρία βίντεο τα οποία έδειξαν πολύ παραστατικά την σημερινή κατάσταση του ΞΕΝΙΑ, το μέλλον του ΞΕΝΙΑ, σύμφωνα με τις παραπάνω χρήσεις και τέλος η ύπαρξη και βιωσιμότητα παρόμοιων εγχειρημάτων σε άλλες πόλεις της χώρας μας, όπου οι δημότες τους απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η βραδιά έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση μεταξύ των αρτινών δημοτών και των ομιλητών. Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος Μαρία Δέτσικα.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ