Αναρτήθηκε στις:18-04-19 12:08

Εξόρμηση Ορειβατικού Συλλόγου στην Κρήτη


Για πρώτη φορά ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας διοργανώνει εξόρμηση στην πανέμορφη Κρήτη με σκοπό την ανάβαση στα Λεύκα Όρη και πεζοπορία στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Το Φαράγγι της Σαμαριάς είναι ίσως το πιο διάσημο φαράγγι της Ευρώπης με χιλιάδες πεζοπόρους να το περπατούν κάθε χρόνο. Αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Φιλοξενεί πολλά είδη άγριων ζώων, μεταξύ τους και το γνωστό κρι-κρι.

Πρόγραμμα


Τρίτη 28 Μαΐου


Αναχώρηση το μεσημέρι στις 15.00 από το πάρκινγκ της Πλατείας Ζέρβα. Άφιξη στο Πειραιά από όπου με το πλοίο της γραμμής αναχωρούμε για Χανιά.

Τετάρτη 29 Μαΐου


Τετάρτη πρωί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στις 8.30 π.μ αναχώρηση για Ηράκλειο. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου (το πιο πλήρης της Ευρώπης). Φαγητό και στην συνέχεια επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, του πιο ένδοξου παλατιού της αρχαιότητος. Επιστροφή στα Χανιά.

Πέμπτη 30 Μαΐου


8.00 π.μ. αναχώρηση για τον Ομαλό και διάσχιση του ξακουστού φαραγγιού της Σαμαριάς.

Η διαδρομή αρχίζει από το Ξυλόκαστρο και μετά από κατηφορική πορεία φθάνουμε στην κοίτη του φαραγγιού. Αρχικό υψόμετρο 1250 μ. και μετά από μία πορεία 13 χιλ. (περίπου 5.30΄ ωρών) φθάνουμε στο τέλος του στην θέση Αγία Ρουμέλη. Από Αγία Ρουμέλη με καραβάκι μεταβαίνουμε στην Χώρα Σφακίων από όπου το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στα Χανιά.

Παρασκευή 31 Μαΐου


Λευκά όρη-κορυφή Πάχνες


Από Χανιά με το λεωφορείο μεταβαίνουμε στην Ανώπολη (υψ. 600μ )από όπου αρχίζει η πορεία προς την κορυφή Πάχνες με υψ. 2453 μ. Η ώρα αναχώρησης θα καθοριστεί από την προηγούμενη ημέρα.

Τουριστικό τμήμα: Επίσκεψη αξιοθέατων πόλης Χανίων: αρχαιολογικό μουσείο Χανίων, παλαιό Ενετικό λιμάνι, ναυτικό μουσείο, κάστρο Φίρκα, δημοτική αγορά, οικία - μουσείο & τάφοι Βενιζέλου και τέλος το Γιαλί Τζαμί.

Σάββατο 1 Ιουνίου


9.00 αναχώρηση για Φαιστό. Άφιξη στην Φαιστό στις 11.30 περίπου. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. Από εκεί μετάβαση στην Αγία Τριάδα (3 χιλ.) και μετά από μια σύντομη ξενάγηση μετάβαση στα Μάταλα. Φαγητό, ξεκούραση ή κολύμβηση και επιστροφή στα Χανιά.

Το Σάββατο βράδυ 10.00 μ.μ αναχώρηση για Πειραιά.

Κυριακή 2 Ιουνίου


Άφιξη στον Πειραιά στις 06.00΄ π.μ και αναχώρηση για Άρτα. Άφιξη στην Άρτα περίπου 12.00 – 13.00.

Αρχηγός Λεωνίδας Σπαής: 6944 974 151

Για τη συμμετοχή στην εξόρμηση είναι απαραίτητη η επικοινωνία με τον αρχηγό και η φυσική παρουσία στο γραφείο του συλλόγου.

Επικοινωνήστε στο 26810-28030 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 9 με 10 το απόγευμα ή ελάτε τις ίδιες ώρες στο γραφείο του συλλόγου Αμβρακίας 38 στην Άρτα.
img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img