Αναρτήθηκε στις:07-12-18 14:28

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου «Αγκαλιά» για τον αυτισμό


Με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας, η εκδήλωση ενημέρωσης για τον αυτισμό που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, «ΑΓΚΑΛΙΑ».

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της ανάδειξης της παγκόσμιας ημέρας για τα άτομα με αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και είχε ως θέμα «Μη Φαρμακευτικές Θεραπευτικές Παρεμβάσεις στο φάσμα του Αυτισμού», μίλησαν η κα Αγγελική Κουφού-Ζαρκαλή, ψυχολόγος του ΚΔΗΦ Αγκαλιά, για τις ψυχολογικές θεραπευτικές παρεμβάσεις στα άτομα με αυτισμό, η κα Μαρία Κυριακοπούλου, εργοθεραπεύτρια του ΚΔΗΦ Αγκαλιά, για τις θεραπευτικές παρεμβάσεις στον αυτισμό, μέσω εργοθεραπείας, ο κ. Ιωάννης Χριστογιάννης, φυσιοθεραπευτής του ΚΔΗΦ Αγκαλιά, για τις δυνατότητες φυσιοθεραπευτικής παρέμβασης στα άτομα με αυτισμό και η κα Ανθή Τόλη, γυμνάστρια ειδικής φυσικής αγωγής, για τις ευεργετικές επιδράσεις της προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής στα άτομα με αυτισμό.

Τη σημασία της ημέρας των ατόμων με αναπηρία ανέδειξε ο επίτιμος πρόεδρος της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ», κ. Ηλίας Κοίλιας και το συντονισμό είχε ο φιλόλογος και εκ των γονέων του ΚΔΗΦ Αγκαλιά, κ. Κωνσταντίνος Κωσταβασίλης

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης πρώην Άρτης, κ.κ. Ιγνάτιος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Ντούβαλης, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλειος Ψαθάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Βαρέλης, ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Ευστάθιος Γιαννούλης, ο αντιδήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας, ο αντιδήμαρχος Αρταίων Δημήτριος Σφήκας, η περιφερειακή σύμβουλος Αναστασία Σίμου-Τάσιου,η περιφερειακή σύμβουλος Τζένη Κοίλια –Ταπραντζή, η πρώην αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου «αγκαλιά» Άννα Κουτρούμπα, ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Άρτας, Βασίλειος Μάλλιος,ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Χαράλαμπος Μπίζας, και πλήθος κόσμου.

Το καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους έκανε ο πρόεδρος της ΑΓΚΑΛΙΑΣ, Αλέξανδρος Γεωργοδήμος.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ