Αναρτήθηκε στις:19-06-18 16:00

Ο Χάρης Παπάζογλου για την διαγραφή του από την παράταξη «Αρτινών Συνεργασία»


«Θα υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις τους πολλούς και δεν θα διστάζω να δίνω καθημερινά μάχη»


Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αρταίων, Χάρης Παπάζογλου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά την διαγραφή του από την παράταξη, «Αρτινών Συνεργασία», μετά από εισήγηση και προτροπή του δημάρχου Αρταίων, όπως αναφέρει ο ίδιος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Δέχομαι με υπερηφάνια τη συγκεκριμένη διαγραφή, διότι όπως απέδειξαν οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεν επρόκειτο για μια ουσιαστική και ρεαλιστική Αρτινή συνεργασία, αλλά περισσότερο εικονικός αποδείχτηκε ο τίτλος της παράταξης στην οποία μέχρι χθες ανήκα. Η διαγραφή μου αυτή για κάποιους αποτελεί «ανακούφιση», για μένα όμως αποτελεί απτή απόδειξη ότι υπηρέτησα με ακεραιότητα και εντιμότητα το δημοκρατικό σκοπό για τον οποίο ο Αρτινός λαός με στήριξε με την ψήφο του και την εμπιστοσύνη του.

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και μόνον αυτά. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς της εξουσίας πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας και να τάσσονται με το μέρος των πολλών, όχι με το μέρος των ιδιωτελών συμφερόντων που εξυπηρετούν τη διατήρηση της εξουσιαστικής θέσης τους. Το σπουδαιότερο γνώρισμα της δημοκρατίας είναι ότι αποτελεί ένα πολίτευμα ανοιχτό στην κριτική και τον έλεγχο, στόχος των οποίων αποτελεί ο περιορισμός της αυθαιρεσίας εις βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας. Και γι’ αυτό τον σκοπό, αγωνίστηκα με δύναμη και σθένος ενάντια στην αδιαλλαξία και το ναρκισιστικό χαρακτήρα του πρώτου δημότη, που όσες φορές κι αν τον συμβούλεψα εγώ και άλλοι συνεργάτες του, όσες φορές κι αν του εφιστήσαμε την προσοχή για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας της Άρτας, βρήκαμε μπροστά μας «τείχος άρρηκτον», μία συμπεριφορά όπου σε κάθε θέμα που απασχολούσε το Δήμο Αρταίων, το «δίκιο» εν τέλει το είχε πάντα ο πρώτος δημότης.

Λέγεται συχνά η έκφραση ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος δημότης, μα δεν σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστος δημότης, για το λόγο αυτό, αυτός ονομάζεται δήμαρχος και έχει γύρω του δημοτικούς συμβούλους να τον νουθετούν και να εκφέρουν ελεύθερα τη γνώμη τους και τις ιδέες τους, ειδάλλως θα ονομαζόταν μονάρχης και θα είχε γύρω του κόλακες να σκύβουν το κεφάλι καταφατικά σε κάθε του απόφαση. Ίσως τελικά, έχει μπερδέψει ο ίδιος τα πολιτεύματα, να του υπενθυμίσω λοιπόν ότι έχει την εξουσία στο πολίτευμα που ονομάζεται «δημοκρατία», όχι «μοναρχία».

Όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη μέρα που ο Αρτινός λαός με εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπώ μέχρι σήμερα, δεν συμβιβάστηκα με συμφέροντα ενάντια στη λαϊκή βούληση, δεν αθέτησα υποσχέσεις για δημόσια διαβούλευση σοβαρότατων θεμάτων της κοινωνίας μας, δεν έδειξα αδράνεια και παθητικότητα για να διατηρήσω την «καρέκλα» μου, αλλά αντιθέτως, αγωνίστηκα με απαράμιλλο θάρρος ενάντια σε κατεστημένα συμφέροντα, τίμησα με κάθε τρόπο τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού και προάσπισα δυναμικά τα συμφέροντά του, δεν φοβήθηκα να εκφράσω ελεύθερα τις απόψεις μου και να κινητοποιήσω και άλλους συνδημότες μου να αγωνιστούμε για το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αισθάνομαι υπερήφανος. Θα μου επιτρέψετε όμως, να στείλω κι εγώ το δικό μου μήνυμα προς όσους αισθάνθηκαν «ανακούφιση» με τη διαγραφή μου: Δεν θα πάψω να υπηρετώ με σθένος τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας της Άρτας, κι αν χρειαστεί να δώσω και νέους αγώνες, θα τους δώσω, ακόμη πιο δυναμικά από ποτέ... Αν η ανακούφιση που έχετε στο μυαλό σας αφορά την ελευθερία να παίρνετε αποφάσεις και να δράτε ενάντια στο κοινό συμφέρον, ενάντια στη λαϊκή βούληση, τότε σας ενημερώνω ότι κάθε άλλο παρά ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνεστε, διότι θα με βρείτε προασπιστή του Αρτινού λαού σε όλα τα συμφέροντά του, θα με βρείτε απέναντί σας σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε κίνηση που θα λάβει χώρα κάτω από το τραπέζι και πίσω από κλειστές πόρτες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι στη ζωή μου, έχω μάθει μια βασική διαφορά, που κάποιοι την αγνοούν: να ξεχωρίζω τις βασικές για τη δημοκρατία μας έννοιες «πολλοί» και «λίγοι», να διακρίνω τα θέλω των πολλών από τα θέλω των λίγων, το συμφέρον των πολλών από το συμφέρον των λίγων και όσο ο Αρτινός λαός μού το επιτρέψει, θα υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις τους πολλούς και δεν θα διστάζω να δίνω καθημερινά μάχη μαζί με όλους τους συμπολίτες μου για τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου μας, για μια αναπτυγμένη Άρτα γεμάτη ευημερία για τους δημότες της!».

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ