Αναρτήθηκε στις:10-05-18 15:22

Επιμορφωτικό σεμινάριο από τον μεταπτυχιακό φοιτητή Νικολό Στυλιανό με θέμα το Burnout των νοσηλευτών


Επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ Άρτας από τον Μεταπτυχιακό Φοιτητή Νικολό Στυλιανό, ο οποίος παρουσίασε την έρευνά του στους φοιτητές του τμήματος βοηθών νοσηλευτών, με θέμα «Το Burnout των νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Ελλάδας, καθώς και τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν, μέσω της υποκίνησης από την ηγεσία του Νοσοκομείου».

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Κυρία Σιαμαντά (Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Άρτας), «πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σεμινάριο των σπουδαστών του Δ.ΙΕΚ Άρτας της ειδικότητας, "Βοηθών Νοσηλευτών" με θέμα: ¨burnout των νοσηλευτών και ο ρόλος της υποκίνησης από τον manager του νοσοκομείου για την μείωσή του¨. Οι φοιτητές μας, συμμετείχαν ενεργά και είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Κύριο Νικολό καθώς λύθηκαν και οι όποιες απορίες σχετικά με τα θέματα που θα αντιμετωπίσουν στο χώρο εργασίας τους.

Από την μεριά του, ο κ. Νικολός επισήμανε ότι η συζήτηση με τους φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Άρτας ήταν πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική, καθώς οι φοιτητές έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν στον χώρο εργασίας τους, το οποίο αντιμετωπίζει σε μέγιστο βαθμό το σύνδρομο του burnout. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 1 στους 3 νοσηλευτές παρουσιάζει το σύνδρομο, καθώς τα επαγγέλματα υγείας πλήττονται περισσότερο από το burnout, πράγμα πολύ φυσιολογικό καθώς μιλάμε για ένα επάγγελμα που έρχεται σε επαφή με ανθρώπινες ζωές και η σωματική και ψυχική εξασθένηση είναι σύνηθες φαινόμενο.

Είναι σημαντικό στις μέρες μας να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους σεμινάρια που θα μπορέσουν να δώσουν στους φοιτητές των ΙΕΚ απαντήσεις στις απορίες τους σχετικά με τον χώρο εργασίας τους και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν αύριο.


O κ. Νικολός κατάγεται από την Ήπειρο (από την Άρτα από την πλευρά της μητέρας του, εγγονός του Κλέων Καραδήμα και της Ελένης Γιώτη) και είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού τίτλου «Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας» στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ