Αναρτήθηκε στις:10-05-18 14:19

Eπίσκεψη του τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων στην ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ Α.Ε.


Το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων επισκέφθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στο πλαίσιο των μαθημάτων Χοιροτροφίας και Διαχείρισης αποβλήτων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων & προστασία περιβάλλοντος, την καθετοποιημένη εγκατάσταση της εταιρίας ΦΑΡΜΑ ΧΗΤΑΣ Α.Ε., καθώς και τη μονάδα βιοαερίου που αποτελεί πρότυπο εγκατάστασης για την Ελλάδα.

Κατά την επίσκεψη οι φοιτητές και οι καθηγητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του βιοαερίου της αδρανοποίησης των υλικών και του σφαγείου βλέποντας τις ολοκληρωμένες διαδικασίες της κάθε φάσης στο χώρο της επίσκεψης, ενώ αναλύθηκαν οι λειτουργίες και ο τρόπος παραγωγής ενέργειας, θερμικής και ηλεκτρικής, οι καινοτομίες στην αναισθητοποίηση και σφαγή των χοίρων, όπως και οι τεχνολογίες αδρανοποίησης των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοαερίου.

Το Τμήμα θεωρεί ότι είναι μεγάλη τύχη που μια τέτοια υπερσύγχρονη μονάδα βρίσκεται τόσο κοντά στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και είναι ανοικτή για συνεργασία και ουσιαστική εκπαίδευση των φοιτητών σε όλα τα επίπεδα παραγωγής, επεξεργασίας του χοιρινού κρέατος και του βιοαερίου, καθώς η εταιρία δέχεται φοιτητές για πρακτική άσκηση, απασχολεί αποφοίτους και έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για συνεργασία και σε ερευνητικό επίπεδο.

Η ξενάγηση και η ανάλυση των πληροφοριών έγινε από τον κ. Γεώργιο Χήτα, τον μηχανολόγο-μηχανικό της επιχείρησης ενώ παρόντες ήτανε ο κ. Ευάγγελος και ο κ. Κώστας Χήτας οι οποίοι και καλωσόρισαν τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ