Αναρτήθηκε στις:08-09-17 11:34

Η Παρηγορήτρια εκπέμπει SOS


Γράφει ο Κώστας Μπανιάς

Λοιπόν αδέρφια, το πρώτο «Ναι» το πήρα από καμιά εξηνταριά φίλους και φίλες για την ίδρυση «Φίλοι της Παρηγορήτισσας». Ασυζητητί.

«Μέσα. Προχώρα. Να τσ’ πάρουμε τα τομάρια». Πόσα έτη έχει να μπει χέρι (καλλώπισμα) στοπ παγκόσμιο αρχιτεκτόνημα; Πόσα ρε; Το μαλλί το βάφετε ανά 12ωρο, μαζί και «Ζιβανσί» στα ποδάρια σας. Την αρχόντισσα του Δεσποτάτου της Δύσεως τν’ αφήκαταν στο έλεος. Βγήκαν, όπως έγραφαν, 30.000 ευρώ. Πού είναι; Σάπισαν οι κέραμοι! Σάπισαν τα… τσίγκια που έβαλαν επικίνδυνα όντα εδώ και κάποια χρόνια. Τσίγκια που απ’ τον καιρό ξέβαψαν. Πέτρες μαύρες ποταμίσιες… Κέραμοι (λεκάνης)! Φυτό στην οροφή της πίσω πλευράς… Αίσχη.

Κανένας δεν κουνιέται. Μόνα στα πανηγύρια κουνιέστε και λυγιέστε. Στον τοίχο ρε αλήτες, εξ επαφής… Το αρχιτεκτόνημα, ρε ποντίκια, αρσενικά και θηλυκά… Εμείς, εσείς, αυτοί έχουμε ιερά υποχρέωση να πάρουμε κεφάλια. Όπως από το 2008 έως το 2013 κόβαμαν αλυσίδες και λουκέτα, βάναμαν πανό… «SOS… SOS… Η Παρηγορήτρια πέφτει. SOS». Κάτι… πετύχαμαν… Όμως το αριστούργημα; Κοιτάτε το. Δεν έχει καλλωπιστεί ποτέ. Απαιτείται να χρωματιστεί, να ζωντανέψει, όπως ο νόμος ορίζει. Τα πάντα χρωματίζονται, καλλωπίζονται, ζωντανεύουν… Ποιός ή ποιά το απαγορεύουν; Ο (Ι) ΚΑΣ; Κουμάντο στα σπίτια τους και όπου τους περνάει. Εδώ, στον τόπο κουμάντο κάνει ο λαός, ως αναγράφει ο νόμος (455/1976 και 326/91, αφού οι πολιτεία (Υπηρεσίες) ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά της. Γκέγκε; Οι δύο νόμοι είναι σαφέστατοι. Πάρτε τους και μην πολυκουνιέστε, θα σας φύγουν… αι βίδαι. Βρήκαταν και τα κάνετε… Για σας είναι ο Σόϊμπλε και η φασιστική ναζιστική στρούγκα που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, αι ΗΠΑ. Εγώ τί φταίω; Έχουν δίκιο οι αντεξουσιαστές. Ξεροκλάδια, ξερόφυτα και δενδρύλιον…

Ένας ίσον κανένας. Οι πολλοί αλώνουν τας πόλεις… Η γέφυρα της «Κοφερίτας» στους Μελισσουργούς ανήκει, είπαν, στα νεότερα μνημεία! Μπααα… Ο πατέρας της μάνας μου, Γεώργιος Κουτσούμπας, την είχε φτιάξει και με δικά του λεφτά όταν ήταν πρόεδρος (1929-1935). Πάνε δύο έτη που εκπέμπει SOS. Φώναξα, παρακάλεσα... «Θα… θα… Ανήκει στα νεότερα μνημεία». Α ρε παλούκι με κόμπια. Τσουκνίδια με σκλαρίκια. Δεν κυβερνάω ποντίκια. Κατάντησε η χώρα μου οίκος ανομίας.

ΥΓ. Φεϋζούλ. Ντροπή. Ιμαρέτ: Ντροπή. Κάστρο - ΞΕΝΙΑ: Ντροπή σας. Το Λαογραφικό (Γέφυρα Άρτας) μοσχοβολά. Όποιος έχει αντίρρηση νάρθει να με βρει φάτσα - μπάλα. Την Τρίτη θα διαβάσετε πιο πολλά και μετά στον εισαγγελέα… Δεν κυβερνάω….

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ