Αναρτήθηκε στις:15-06-17 15:58

ΟΧΙ από το Δήμο Κ. Τζουμέρκων για το υδροηλεκτρικό στην Άγναντα


ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Βροντερό ΟΧΙ από το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων σε μικρό υδροηλεκτρικό στο ρέμα «Σαλτσίρεμα» της τοπικής κοινότητας Αγνάντων.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 2-6-2017, με συντριπρική πλειοψηφία δεν ενέκρινε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του παραπάνω μικρού υδροηλεκτρικού ισχύος 0,491 MW.

Συγκεκριμένα κατά της Ε.Π.Ο. τάχθηκαν:

Ο Δήμαρχος Μαρίνος Γαρνέλης, ο οποίος τόνισε ότι είναι κατά της εγκατάστασης μικρών υδροηλεκτρικών και της δέσμευσης των υδάτων της περιοχής, άλλωστε είναι και προεκλογική του δέσμευση.

Ο Χριστόφορος Κοντογεώργος, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγνάντων, ο οποίος κατέθεσε και την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου καθώς και συλλογή υπογραφών από κατοίκους.

Επίσης κατά τάχθηκαν και οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μπουζάνης Αργύριος, Αντωνάκη-Αηδόνη Παναγιώτα, Αλυμάρας Κωνσταντίνος, Τσαλοκώστας Παναγιώτης, Λάμπρη Αικατερίνη, Πλούμπης Ιωάννης, Σιλιόγκας Γεώργιος, Σκαλτσογιάννης Παναγιώτης, Σιμόπουλος Νικόλαος, Πανούτσος Χαρίλαος.

Υπέρ της έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών όρων του έργου ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Χαχούλης Φώτιος, Χασιάκος Χρήστος και Καρύδης Βασίλειος. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τσίπρας Λεωνίδας ψήφισε παρών.

Η υπόθεση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Έργων του ΜΥΗΕ θα απασχολήσει και το αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο που ελπίζουμε να σεβαστεί την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων. Άλλωστε το ίδιο ακριβώς είχε γίνει πρόσφατα και με το μικρό υδροηλεκτρικό στην Αβαρίτσα Παλιοκάτουνου, που και αυτό είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να μην εγκριθεί ούτε από το Δήμο ούτε από την Περιφέρεια.

img

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ