Αναρτήθηκε στις:26-04-17 18:57

Πλήθος κόσμου στην καθιερωμένη Γιορτή Αγάπης στο ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων


Παρουσία πλήθους μελών του, το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί την Γιορτή Αγάπης, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, μετά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Κουτρούμπα και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μιχάλη Κοτσαρίνη.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τα μέλη του ΚΑΠΗ και τους εργαζόμενους, αντάλλαξαν ευχές και τσούγκρισαν αυγά. Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εμπειρία των μελών του ΚΑΠΗ, η οποία μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμβουλο στην διαρκή προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας στην Άρτα. Παράλληλα, υπογράμμισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμος ένας νέος χώρος συνάθροισης για τους ηλικιωμένους κατοίκους της περιοχής των Ταξιαρχών, στην πόλη της Άρτας.

Οι υπηρεσίες στα μέλη αναβαθμίζονται διαρκώς. Το ΚΑΠΗ του Δήμου Αρταίων επισκέπτεται ήδη ιατρός, για να συνταγογραφεί φάρμακα και για τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις των μελών, ενώ μεγάλος στόχος του Δήμου είναι η απόκτηση μόνιμης στέγης για το ΚΑΠΗ, με την μεταφορά του σε ιδιόκτητο κτίριο (το παλαιό ΠΙΚΠΑ πίσω από την Αγία Θεοδώρα).

Τα μέλη του ΚΑΠΗ πραγματοποιούν εκδρομές, θαλάσσια μπάνια, λουτροθεραπεία, ενώ παρακολουθούν ημερίδες ιατρικού και γενικού ενδιαφέροντος και άλλες δράσεις για την τρίτη ηλικία. Παράλληλα, θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα προγράμματα γυμναστικής και παραδοσιακών χορών, τα οποία θα προστεθούν στις εδώ και καιρό θεσμοθετημένες δράσεις, όπως οι ομάδες χορωδίας, χειροτεχνίας με πηλό, ζωγραφικής και οργάνωσης ομαδικών παιχνιδιών.

Τέλος, τα μέλη του ΚΑΠΗ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εγγραφή τους στο μητρώο εθελοντών που έχει ο Δήμος Αρταίων. Το ΚΑΠΗ του Δήμου βρίσκεται στην οδό Σουλίου, κάτω από το Κάστρο της Άρτας και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2681070165.




img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ









img