Αναρτήθηκε στις:13-06-25 17:07

Δωρίζουν τα όργανά του και οι γονείς του 12χρονου - Τι λέει το ιατρικό ανακοινωθέν για τα δύο παιδιά


Μετά τον δεύτερο κύκλο εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο του Ρίου στα δύο παιδιά που ανασύρθηκαν από τον Άραχθο και διαπιστώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρά και οι γονείς του 12χρονου αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του. Πρόκειται για μια γενναία πράξη με την οποία θα μπορέσουν να σωθούν άλλοι συνάνθρωποί μας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών αναφορικά με τη διακομιδή των δύο παιδιών από το Γ.Ν. Άρτας, αναφέρει τα εξής:


«Δ.Σ.: Πρόκειται για παιδί 14 ετών θύμα εμβύθησης σε ποτάμι. Ανασύρθηκε μετά από αρκετά λεπτά χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου έγινε προχωρημένη ΚΑΡΠΑ διάρκειας 50 λεπτών αποκαθιστώντας φλεβοκομβικό ρυθμό. Διακομίσθηκε διασωληνωμένος με το ΕΚΑΒ συνοδεία αναισθησιολόγου στην ΜΕΘ Παίδων και παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών του τμήματος για 48 ώρες δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή του. Επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος. Μετά την ανακοίνωση του εγκεφαλικού θανάτου οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά.

F.K. : Πρόκειται για παιδί 12 ετών θύμα εμβύθησης σε ποτάμι. Ανασύρθηκε μετά από αρκετά λεπτά χωρίς τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Άρτας όπου έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση διάρκειας 50 λεπτών αποκαθιστώντας φλεβοκομβικό ρυθμό. Διακομίσθηκε διασωληνωμένος με το ΕΚΑΒ συνοδεία ιατρών στην ΜΕΘ Παίδων και παρά τις προσπάθειες των ιατρών και νοσηλευτών του τμήματος για 48 ώρες δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή του. Επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος και ανακοινώθηκε στους γονείς. Μετά την ανακοίνωση του εγκεφαλικού θανάτου οι γονείς αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του παιδιού τους για να σωθούν άλλα παιδιά.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους οικείους των νεαρών παιδιών».



img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ