Αναρτήθηκε στις:05-02-16 15:33

ΕΚ Άρτας: Μεγάλη η συμμετοχή στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση


Δυνάμεις του Εργατικού Κέντρο Άρτας και του σωματείου εμπορουπαλλήλων με πανό που αναγράφει «Εργάτες-Αγρότες-ΕΒΕ-Φοιτήτες με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές» απέκλεισαν την είσοδο της αλυσίδας καταστημάτων "ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ¨ στο κέντρο της πόλης και με ανακοινώσεις καλούσαν στη χθεσινή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Άρτας που αποτελεί στήριγμα του ΠΑΜΕ, στις 10.30 το πρωί.

Ταυτόχρονα οι αγρότες συνεχίζοντας για 11η μέρα το μπλόκο στη Γέφυρα της Άρτας, προχώρησαν σε ολοήμερο αποκλεισμό των δρόμων.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργατών, αγροτών, ΕΒΕ, μαθητών, φοιτητών, και λαϊκών στρωμάτων στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Άρτας και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρά τον άστατο καιρό και κόντρα στην βροχή.

Στην απεργιακή συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚΑ Γιάννης Γάλλιος που ανέφερε ότι:

“Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή μας στέλνουμε αποφασιστική και καθαρή απάντηση του εργαζόμενου λαού: Ο νόμος Κατρούγκαλου να μη φτάσει καν στη Βουλή. Να αποσυρθεί. Δεν διορθώνεται, δεν παίρνει τροποποιήσεις και τροπολογίες, δεν φτιασιδώνεται, δεν αλλάζει. Μόνο ανατρέπεται! Όσοι μιλούν για τροποποιήσεις και αλλαγές έχουν λερωμένη τη φωλιά τους! Είναι οι ίδιοι που έχουν στηρίξει την ουσία των μέτρων. Είναι οι δυνάμεις εκείνες που έχουν συνδιαμορφώσει και στηρίξει διαχρονικά την αιματηρή επίθεση που σήμερα αντιμετωπίζουμε. Είναι τα κόμματα που μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψήφισαν όλοι μαζί το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και τώρα κάνουν πως διαφωνούν. Αρκετά με την κοροϊδία και τις απάτες τους! Με μια φωνή απαιτούμε: Να πληρώσει η πλουτοκρατία, η μεγαλοεργοδοσία. Αυτοί που κατάκλεψαν τα Ταμεία, αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, την ανεργία, τα άθλια μεροκάματα, την ανασφάλιστη δουλειά, τη φτώχεια. Να πληρώσουν αυτοί που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν "υπεύθυνη" στάση, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους. Απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν θα μας γυρίσουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα!”

Στην συγκέντρωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άρτας Καραγιάννης Γρηγόρης, από το σύλλογο γυναικών Άρτας παράρτημα ΟΓΕ Μαρία Κικιώνη.

Μετά ακολούθησε μεγάλη σε όγκο πορεία συγκροτημένη σε μπλόκ απεργών από τον κλάδο κατασκευών, εργοστάσιο ΒΙΚΗ, Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, άλλων εργασιακών χώρων, μαθητών, συνταξιούχων και άλλων λαϊκών στρωμάτων που κατέληξε στο Μπλόκο των Αγροτών που έχει συγκροτηθεί στη Γέφυρα της Άρτας εδώ και 11 μέρες.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας Βαγγέλης Μπέτσας και διαβάστηκε ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης από τον Παναγιώτη Κυρτσά γραμματέα του ΕΚΑ.

Επισυνάπτεται η ομιλία του Βαγγέλη Μπέτσα και το Ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης

Ομιλία στην συγκέντρωση 4 Φεβρουαρίου

Αγρότες, εργάτες, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

Τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων οξύνονται, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο εμάς τους ίδιους και τις οικογένειές μας. Τα άγρια μέτρα σε βάρος της αγροτιάς, που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και υλοποιούνται μέσα από τα προαπαιτούμενα, εξυπηρετούν τους στόχους της νέας ΚΑΠ της ΕΕ και δημιουργούν ένα καταστροφικό «κοκτέιλ» για τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Η εφαρμογή τους είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε παραπέρα συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού. Θα επιταχυνθεί το ξερίζωμα χιλιάδων ακόμα μικρομεσαίων παραγωγών από τη γη τους, ενώ αντίστροφα θα ενισχύονται ολοένα και περισσότερο οι μεγαλοαγρότες- επιχειρηματίες, οι μεγαλέμποροι και οι βιομήχανοι.

Ήδη, με ανάλογα μέτρα την 5ετία 2009 - 2013, μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα κατά 1,9% και η χρησιμοποιούμενη γεωργική έκτασή τους κατά 2,8%. Η κατάσταση αυτή παραμένει και ενισχύεται με τα χαράτσια, τη φοροκαταιγίδα και άλλα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου για τους αγρότες, με τις οποίες υλοποιούνται βασικές κατευθύνσεις της ΚΑΠ. Τέτοια μέτρα, που είτε ψηφίστηκαν, είτε θα νομοθετηθούν με την επόμενη «φουρνιά», είναι:

- Η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά.

- Η μεγάλη αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

- Η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο από το 2016 και η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος.

- Ο ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, στάβλους και χωράφια. Επίσης, το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ που παραμένει στο σπίτι, στο χωράφι, στην αποθήκη, στη στάνη, η εξομοίωση του ΟΓΑ με το ΙΚΑ και η αύξηση της εισφοράς στο τριπλάσιο, την ώρα που το 40% δεν έχει να πληρώσει 1 ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ και στερείται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.ά.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας (ΟΑΣΝΑ) όλα τα τελευταία χρόνια δράσης της, καθημερινά, όπως και τώρα, δίνει τη μάχη για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Παλεύουμε για την ενότητα όλων όσοι έχουν κοινά συμφέροντα γιατί η όξυνση των προβλημάτων, τα μνημόνια και η ΚΑΠ της ΕΕ δεν καταστρέφουν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οι μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται και στο αγροτικό κίνημα με αιτήματα εχθρικά προς τους μικρομεσαίους αγρότες, θα αρπάξουν για ένα κομμάτι ψωμί τη γη των ξεκληρισμένων αγροτών από την άγρια φορολόγηση, την ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις κατά 50% ως το 2019, τα χαράτσια, το υπέρογκο κόστος παραγωγής που συνοδεύεται από εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα.

Χαρακτηριστικό για το ποιοι βγαίνουν ωφελημένοι από την ΚΑΠ αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 80% των επιδοτήσεων/ενισχύσεων της ΕΕ πάνε στο 20% των δικαιούχων στην Ελλάδα, που είναι μεγαλοαγρότες και μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτικού τομέα, ενώ το υπόλοιπο 20% μοιράζεται το 80% των δικαιούχων που είναι μικρομεσαίοι αγρότες. Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος να μην τσιμπήσει στα ψέματα περί δήθεν ισοδύναμων που δημαγωγικά προτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και τα κόμματα που μαζί της ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, όπως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ.

Δεν υπάρχει ισοδύναμο να αντισταθμίσει τις τεράστιες απώλειες στην τσέπη μας. Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ. Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους που έχουμε και στις οικογένειές μας. Χρειάζεται ο κάθε μικρομεσαίος αγρότης και κτηνοτρόφος να καταλάβει ότι τα μνημόνια και η ΚΑΠ είναι εργαλεία που η εφαρμογή τους οδηγεί σε συγκέντρωση γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και αυτό θα γίνει με το βίαιο και γρήγορο ξεκλήρισμα των ίδιων. Η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει την ΚΑΠ και τα Μνημόνια δεν πρόκειται αλλά και δεν θέλει να λύσει τα προβλήματα μας. Η διαπραγμάτευση που μας πουλούσαν τελικά ήταν για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές και όχι για τον λαό.

Αυτοί έχουν πάνω απ’ όλα τα κέρδη τους, κοιτάνε πως θα αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί τα προϊόντα μας ή να εισάγουν προϊόντα από χώρες σε εξευτελιστικές τιμές που δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε. Γι’ αυτό τα πορτοκάλια μας σαπίζουν κάτω από τα δέντρα, το κρέας και το γάλα πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές ή μένουν απούλητα την στιγμή που άνθρωποι στην Ελλάδα δεν έχουν να φάνε και παιδιά στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα αφού δεν τους παρέχεται δωρεάν συσσίτιο από το κράτος. Να μην επαναπαυόμαστε από την καλή τιμή του λαδιού φέτος, ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να φέρουν τζάμπα λάδι από την Ισπανία, την Ιταλία το Μαρόκο και αλλού.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας καλεί σε ανυποχώρητη πάλη, σε οργάνωση και κοινή δράση ώστε με τη μαχητικότητα και τη μαζικότητα της συμμετοχής μας στους αγώνες να βάλουμε φρένο στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν και να τις ανατρέψουμε. Μόνο στη δική μας δύναμη, στην οργάνωσή μας, μπορούμε να στηριζόμαστε. Μην αφήσουμε να αποδυναμωθεί αυτός ο δρόμος σκορπώντας την αντίδρασή μας υπό την καθοδήγηση αυτών που ευθύνονται για τα σημερινά προβλήματα, που στήριξαν κόμματα και κυβερνήσεις σε βάρος μας.

Καμία εμπιστοσύνη στους αγροτοσυνδικαλιστές του ευρωμονόδρομου, που βγαίνουν με διάφορα ονόματα και σχήματα, στους αγροτοσυνεταιριστές των Ενώσεων που τις διέλυσαν, αλλά και την ΠΑΣΕΓΕΣ, είναι σταθερά απέναντί μας, γιατί είναι με την ΚΑΠ και την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, ζητούν αναδιαρθρώσεις στον αγροτικό τομέα, όπως και ο ΣΕΒ, για να περάσουν στη δική τους τσέπη, των μεγαλοαγροτών, επιπλέον επιδοτήσεις και νέα κέρδη.

Είναι οι ίδιοι που σε κρίσιμες φάσεις των κινητοποιήσεων πούλησαν τους αγώνες μας, χαριεντίζονταν στους διαδρόμους των υπουργείων, λειτουργούσαν ως "γραφείο Τύπου και κυβερνητικοί εκπρόσωποι". Πολλούς από αυτούς τους ξέρουμε καλά οι αγρότες. Τους γνωρίσαμε στα παλιότερα μπλόκα, όταν έφευγαν για να διασπάσουν και να υπονομεύσουν τους αγώνες. Το πλαίσιο που προβάλλουν αυτές οι δυνάμεις καμιά σχέση δεν έχει με τις αγωνίες και τα πραγματικά συμφέροντα των μικρών και μεσαίων αγροτών. Μπορεί φαινομενικά να ζητούν κι αυτοί καλύτερους όρους φορολόγησης, διατήρηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και άλλα παρόμοια, αλλά το κάνουν από τη σκοπιά της υπεράσπισης μιας χούφτας κατόχων μεγάλων αγροτοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, που θέλουν ευνοϊκότερες συνθήκες για την παραπέρα ανάπτυξή τους.

Οι δυνάμεις αυτές δεν αμφισβητούν τον μονόδρομο της ΕΕ. Επί της ουσίας, στηρίζουν την ΚΑΠ και το στόχο της παραπέρα καπιταλιστικοποίησης της αγροτικής παραγωγής, διεκδικώντας καλύτερους όρους. Γι' αυτό απορρίπτουν αιτήματα που θίγουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, όπως το να ισχύουν ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα, να ελέγχονται τα μονοπώλια και οι εμποροβιομήχανοι για τις τιμές πώλησης των αγροτικών μέσων και εφοδίων κ.ά.

Γι' αυτό αποδέχονται τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, που πλήττει άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και από την άλλη απορρίπτουν την αύξηση των φόρων για το μεγάλο κεφάλαιο.

Γι' αυτό αποδέχονται και προβάλλουν το διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα» και μη, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εργαλείο για το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Γι' αυτό το τελευταίο, είναι αποκαλυπτικά τα όσα είπε σε συνέντευξη στους «New York Times» ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Χρήστος Γκόντιας. Συζητώντας για τα ισοδύναμα που διεκδικούν από την κυβέρνηση, ζήτησε να υπολογίζονται ως «αγρότες» όσοι έχουν το 70% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες!

Εκτίμησε μάλιστα ότι έτσι «ο αριθμός των αγροτών στην Ελλάδα θα περιοριζόταν στις 150.000 από τις 900.000 που είναι σήμερα». Με τον πιο κυνικό τρόπο, ομολογεί ότι η υπεράσπιση των συμφερόντων που υπηρετούν αυτά τα «σχήματα» των αγροτοσυνδικαλιστών περνάει από το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με εργαλεία που έχουν ήδη υιοθετήσει κυβέρνηση και ΕΕ. Αν φύγουν από τη μέση οι «μικροί», θα μεγαλώσει η πίτα των επιδοτήσεων/ενισχύσεων που θα νέμονται οι μεγάλοι.

Καλούμε όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους στα χωριά να εντείνουν την ενημέρωση και οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων. Με ενότητα που θα στηρίζεται στη συμφωνία με τα αιτήματα που αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που συμμετείχαμε και τα οποία εξασφαλίζουν την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Μπαίνουμε για μια ακόμη φορά μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για την επιβίωση μας, στήνοντας μπλόκο στα μνημόνια, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα. Φτιάχνουμε, αναβιώνουμε Αγροτικούς Συλλόγους σε κάθε χωριό, και μαζικοποιούμε τους ήδη υπάρχοντες. Αυτοί είναι το εργαλείο, το όπλο μας απέναντι στο ξεκλήρισμα μας.

Όλοι εμείς οι αγρότες που "ματώνουμε" από την κυβερνητική πολιτική, την ΕΕ, την ΚΑΠ και όσους τη στηρίζουν, με στόχο τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και το δικό μας ξεκλήρισμα, χρειάζεται με την κοινή δράση και τη συμμαχία μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση και στην πορεία να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά.

Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, πρέπει να συναντηθούμε με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλους όσοι πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δεν δημιούργησαν. Έχουμε κοινό συμφέρον με τον άνεργο γεωτεχνικό την στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, με τον γιατρό που παίρνει μισθό πείνας όταν τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία είναι έτοιμα να κλείσουν, με τον μικρό έμπορο τον οποίο τον κλείνουν οι μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ που αγοράζουν κοψοχρονιά τα προϊόντα μας, με τον άνεργο εκπαιδευτικό την στιγμή που τα παιδιά μας στα σχολεία δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές, με όλους τους εργάτες που παλεύουν για ένα μεροκάματο και ζουν με ξεροκόμματα.

Με όλους αυτούς να στήσουμε μπλόκο στα χωριά και στην πόλη ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα και νερό, να μην τολμήσουν οι τραπεζίτες να απλώσουν το χέρι σε κανενός το σπίτι, να στερηθεί κανένας το δικαίωμα στην Υγεία και την Παιδεία.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλοκ που οργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 7 Φλεβάρη στη Νίκαια για εκτίμηση της κατάστασης προβάλλοντας τα αιτήματά μας και την ανάγκη συντονισμού με όλους αυτούς που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλιακών ομίλων.

Ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε στο ΕΚΑ μετά απο κάλεσμα του σήμερα ΠΕΠΜΤΗ 4 Φλεβάρη εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που σήκωσε το ανάστημά της, βγηκε στους δρόμους και στα μπλόκα, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, η οποία ολοκληρώνει το έγκλημα, βάζοντας ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Η μήτρα που γεννά τα προβλήματα των αγροτών και προκαλεί τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα είναι η ίδια με αυτή που γεννά και τα προβλήματα που βιώνουν στο πετσί τους οι εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Είναι η πολιτική που έχει ως στοχό την διατήρηση και αύξηση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών μας.

Στον πόλεμο που μας κήρυξαν πρέπει να κάνουμε μπλόκο. Μπλόκο στις επιδιώξεις τους, μπλόκο στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπλόκο στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Είναι αναγκαίο να προβάλουμε με τον αγώνα μας κοινά αιτήματα και στόχους που μπορούν να δώσουν διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε. Να παραμερίσουμε όσους θέλουν να μας κρατάν εγκλωβισμένους σε έναν αγώνα κάτω από ξένη, προς τα συμφέροντά μας, σημαία. Δεν μπορεί ο μικρομεσαίος αγρότης να γίνεται απλά το ντεκόρ και στην ουσία να μπαίνουν στο τραπέζι τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών που οδηγούν από την πίσω πόρτα στον αφανισμό των μικρών. Αντίστοιχα, ο εργαζόμενος να γυρίσει την πλάτη στη λογική του μικρότερου κακού, στην υποταγή των διεκδικήσεών του στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις προσπάθειες υπονόμευσης και ξεπουλήματος των αγώνων.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας θα εντείνει τις προσπάθειες να αναπτυχθεί παραπέρα ο συντονισμός και η κοινή δράση μας με την μικρομεσαία αγροτιά, ενάντια στην ταξική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου, που χτυπά εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους για να σταματήσουμε την αντιλαϊκη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε από κοινού:

• Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που δεν παίρνει καμία διόρθωση και να καταργηθούν όλοι οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).

• Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της Υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας. Έξω οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την Ασφάλιση και την Υγεία.

• Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους.

•Αναπλήρωση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, ΕΒΕ και αγρότες και των παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας με επαναφορά στα επίπεδα του 2009.

• Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.

• Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ για μισθωτούς, ΕΒΕ και αγρότες.

• Αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που καταληστεύθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο διαχρονικά. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο που ευθύνεται για τα χάλια των Ταμείων.

• Να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας (60 έτη για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, για εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ).

• Όχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, για εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ.

• Αποκατάσταση όλων των απωλειών της τελευταίας εξαετίας, σε μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

Με την κοινωνική συμμαχία μας και τον αγώνα μας, μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ