Αναρτήθηκε στις:21-06-24 15:37

«Ψηφίζουμε ΑΣΥ: Είμαστε η μόνη δύναμη απέναντι σε αυτούς που μαυρίζουν τις ζωές μας»


Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και Κέντρων Υγείας νομού Άρτας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε Α.Σ.Υ. για το Δ.Σ. του συλλόγου, αντιπροσώπους για την ΠΟΕΔΗΝ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, γιατί είναι η μόνη δύναμη δίπλα σου, απέναντι σε αυτούς που μαυρίζουν τις ζωές μας.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, απευθυνόμαστε σε σένα που:

• Βιώνεις με θυμό την ακρίβεια και βλέπεις τον κουτσουρεμένο μισθό σου να εξανεμίζεται τις πρώτες μέρες του μήνα.

• Αγανακτείς, γιατί βλέπεις να χειροτερεύουν σταθερά οι συνθήκες εργασίας. Η εντατικοποίηση, τα ρεπό και οι άδειες που δεν δίνονται, ο εξοπλισμός και οι υποδομές που έχουν παλιώσει, τα ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας.

• Είσαι ένας από τους 51 επικουρικούς συναδέλφους που ζει μέσα στην ανασφάλεια για το πότε και αν θα παραταθεί η σύμβασή σου.

• Ως ειδικευόμενος/η, επικουρικός/η, επιμελητής/τρια γιατρός κουράστηκες με τα «εντέλλεσθε», την υπερεφημέρευση, τις δήθεν αυξήσεις ψίχουλα στους μισθούς.

• Αγωνιάς για το μέλλον του Νοσοκομείου μας και των ΚΥ, αφού όπως δηλώνει η κυβέρνηση, δεν χρειάζονται δύο Νοσοκομεία σε απόσταση 30χλμ.

• Δεν ανέχεσαι την ανήθικη νομιμοποίηση στο φακελάκι, τα «επί πληρωμής απογευματινά χειρουργεία» και συνολικά τη μετατροπή του δημόσιου νοσοκομείου σε επιχείρηση, με εσένα φθηνό προσωπικό και τους ασθενείς «πελάτες»

• Δεν ξεχνάς την αναστολή εργασίας που σου επιβλήθηκε ως τιμωρία για το ότι δεν εμβολιάστηκες με γελοία επιστημονικά κριτήρια, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους.

• Διεκδικείς την ένταξή σου στα ΒΑΕ, και δεν δέχεσαι ότι αποτελείς «κόστος» για το κράτος κι επιβάρυνση για το Ασφαλιστικό.

• Δεν συμβιβάζεσαι με την άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο και οργίζεσαι που και σήμερα μετά την τραγική διαχείριση της πανδημίας, ζεις την ίδια πολιτική περικοπών.

• Προβληματίζεσαι κι αναρωτιέσαι αν υπάρχει διέξοδος από την σημερινή κατάσταση, αφού καμιά κυβερνητική αλλαγή δεν έλυσε τα προβλήματα σου.

Όλα όσα μας εξοργίζουν και μας βασανίζουν έχουν αιτίες και υπευθύνους. Είναι η ΚΟΙΝΗ πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, της ΕΕ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που θεωρούν την υγεία του λαού και τους εργαζόμενους στην υγεία ως ΚΟΣΤΟΣ για το κράτος και ταυτόχρονα πηγή ΚΕΡΔΟΥΣ για τις επιχειρήσεις.

Γι΄ αυτό δεν υπάρχουν ποτέ λεφτά για την υγεία, δεν υπάρχουν λεφτά για ασφαλείς σιδηροδρόμους, για μέτρα πολιτικής προστασίας, για ασφαλή σχολεία, αλλά υπάρχουν «λεφτόδεντρα» για τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας, τις φαρμακοβιομηχανίες και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, για τα αρπακτικά της πράσινης ενέργειας. Λεφτά υπάρχουν και μάλιστα 500.000 ευρώ/μέρα, για τη συμμετοχή της φρεγάτας «Ύδρα» στην πολεμική αποστολή της ΕΕ, για πολεμικούς εξοπλισμούς, για να σκοτώνονται χιλιάδες παιδιά στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία, με την επικίνδυνή εμπλοκή και της χώρας μας.

Όσο προχωράει η διαμόρφωση του «νέο» ΕΣΥ, για το οποίο έχουν βάλει μεθοδικά λιθαράκια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ο λαός θα ζει καθημερινά «Τέμπη» στην υγεία και οι υγειονομικοί θα κατηγορούμαστε ως οι «υπαίτιοι σταθμάρχες». Το νέο ΕΣΥ περιλαμβάνει την πλήρη απαλλαγή του κράτους από την χρηματοδότηση των νοσοκομείων και την αναγκαστική λειτουργία τους ως επιχειρήσεις με ιδία έσοδα από πελάτες..

Στη βάση αυτής της πολιτικής είναι δεδομένο ότι θα κλιμακωθούν οι απολύσεις, η άρση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης δηλ. της ΜΟΝΟΜΟΤΗΤΑΣ για όλους τους υγειονομικούς, οι συγχωνεύσεις κλινικών, νοσοκομείων, οι πιο εξαντλητικές συνθήκες εργασίας. Θα γιγαντωθούν οι πληρωμές από τις οικογένειες μας και το λαό, θα κάνουν «νέα πάρτι» οι εργολάβοι μέσω των ΣΔΙΤ.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν την εποχή τεράστιων δυνατοτήτων στην ιατρική επιστήμη και την τεχνολογία, που όμως δεν μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των εργαζομένων, του λαού για ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ: διότι είναι στα χέρια των μεγάλων ομίλων.

Μπορούμε να βάλουμε φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να περάσουμε στην αντεπίθεση! Συμμετέχοντας στους αγώνες και δυναμώνοντας τον μόνο αντίπαλό της κυβερνητικής πολιτικής, τις δυνάμεις της ΑΣΥ στον σύλλογο εργαζομένων και στην ΠΟΕΔΗΝ.

Παρά το ότι οι δυνάμεις της ΑΣΥ αποτελούν μειοψηφία στο σύλλογο εργαζομένων, πήραν επάνω τους την υλοποίηση όλων των αποφάσεων του συλλόγου, τις οποίες οι άλλες δυνάμεις υποκριτικά ψήφιζαν. Οι συνάδελφοι το ξέρουν καλά! Στις δυνάμεις της ΑΣΥ (του ΠΑΜΕ) απευθύνονται όταν προκύπτει οποιοδήποτε πρόβλημα, γνωρίζοντας ότι θα έχουν ουσιαστική στήριξη. Γνωρίζοντας ότι στο ΠΑΜΕ δεν υπάρχουν δεσμεύσεις και ανταλλάγματα..

Οι συνάδελφοι που συμπαρατάσσονται με την ΑΣΥ μαζί με το Εργατικό Κέντρο απέναντι στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας πριν και μετά την πανδημία. Αυτός ο αγώνας μπορεί να δυναμώσει, να απλωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός με το δυνάμωμα της ΑΣΥ στο σύλλογο και στην ΠΟΕΔΗΝ.

Αυτόν τον δρόμο άνοιξαν οι γιατροί της Ηπείρου φέρνοντας τις δυνάμεις της ΑΣΥ στο τιμόνι της ΕΙΝΗ. Το ίδιο έγινε με την πρωτιά της ΑΣΥ στον Ευαγγελισμό, στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ, στο ΓΝ ΘΡΙΑΣΕΙΟ, στο ΚΑΤ, στο ΠΑΓΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στο ΓΝ Πρέβεζας, στο ΓΝ Λευκάδας.

Σας καλούμε να γυρίσετε την πλάτη στις δυνάμεις που αποτελούν την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου, τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που παρουσιάζονται ως δήθεν «ανεξάρτητοι» αλλά κάνανε ό,τι ακριβώς οι δυνάμεις τους στο «αμαρτωλό» προεδρείο ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ στην ΠΟΕΔΗΝ. Το ίδιο και στους διάττοντες αστέρες του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίστηκαν σαν τον κομήτη του Χάλεϊ ενώ είναι απόντες λόγω και έργω 8 χρόνια τώρα σε όλα τα δεινά των εργαζομένων!

Παρουσιάζουν υποκριτικά ότι και αυτοί παλεύουν για μαζικές προσλήψεις, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κλπ, όταν τα κόμματά τους συμφωνούν με τα ματωμένα πλεονάσματα, τα αιματηρά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, τις υπέρογκες πολεμικές δαπάνες του ΝΑΤΟ, την συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στην υγείας, Δηλαδή όλα όσα μας έχουν οδηγήσει στη σημερινή δραματική κατάσταση στην υγεία.

Δεν ξεχνάμε τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γ. Στύλιου που χαρακτήριζε ανύπαρκτες τις ελλείψεις των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όταν συνεχίζονται ως σήμερα τα «εντέλλεσθε» και οι μετακινήσεις γιατρών για να καλυφθούν οι εφημερίες...

Μπροστά σ αυτά που ζούμε και όσα μας ετοιμάζουν, δεν χρειαζόμαστε εκλεγμένους στο ΔΣ που θα λειτουργούν ως εκπρόσωποι των διοικήσεων, της ΥΠΕ και του υπουργείου αλλά αγωνιστές εκπροσώπους που θα υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και θα συγκρούονται με την κυβερνητική πολιτική, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Είναι επιτακτικό όσο ποτέ μαζί να δυναμώσουμε τον αγώνα για:

• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση

• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών. Κατάργηση των επί πληρωμής απογευματινών χειρουργείων.

• Αναπλήρωση απωλειών στους μισθούς. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς. Άμεση μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων. Άμεση πρόσληψη μεταφραστών.

• Άμεση βελτίωση συνθηκών εστίασης για το εφημερεύων προσωπικό.

• Διασφάλιση της σταθερής αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, ολοκληρωμένης λειτουργίας του Πολυδύναμου, με αύξηση της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου.

• Να παρέχονται σε όλους δωρεάν οι θεραπείες & φάρμακα με επιστημονικά κι όχι «λογιστικά» κριτήρια. Να καταργηθεί η αξιολόγηση που οδηγεί σε διαθεσιμότητες, λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και νέα χαράτσια.

• Να μην συγχωνευθεί – κλείσει καμιά κλινική, τμήμα, δημόσια μονάδα υγείας. Επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο νοσοκομείο.

• Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας κι ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

• Δωρεάν συμμετοχή στα επιστημονικά συνέδρια, χωρίς τη συμμετοχή φαρμακοβιομηχανιών

• Νέος οργανισμός που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου

Ψηφίζουμε ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΑΣΥ) για να δυναμώσει ο αγώνας και η ελπίδα».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img