Αναρτήθηκε στις:07-06-24 12:52

Εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (06/6) στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Ηπείρου εκπαιδευτική ημερίδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, την ημερίδα παρακολούθησαν 5 Διαπραγματευτές, προερχόμενοι από όλες τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ηπείρου, με επικεφαλής Αξιωματικό – Διαπραγματευτή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ενώ συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί – Διαπραγματευτές της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας.

Ακόμη, στην ημερίδα συμμετείχαν και δύο Αξιωματικοί - Ψυχολόγοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, ως επιχειρησιακός βραχίονας στην αντιμετώπιση περιστατικών ομηριών και κρίσεων, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img