Αναρτήθηκε στις:07-06-24 12:07

Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη


Γράφει ο Γιώργος Στύλιος*


Η Νέα Δημοκρατία είναι η ευρωπαϊκή παράταξη της σύγχρονης Ελλάδας. Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ήταν αυτή που πέτυχε την είσοδό μας στην ΕΟΚ. Στις δύσκολες στιγμές, στάθηκε απέναντι στον λαϊκισμό και κράτησε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζοντας πάντα το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον.

Σήμερα, με την υπευθυνότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, πετύχαμε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλέον η Ελλάδα συνδιαμορφώνει ευρωπαϊκές πολιτικές, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και διεκδικεί περισσότερους αναπτυξιακούς πόρους. Τα €36 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, η δημιουργία του οποίου φέρει τη σφραγίδα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η απόδειξη αυτής της αλλαγής.

Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το ποιοι θα τους εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή. Σε μια εκλογή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης για τα επόμενα 5 χρόνια, οι πολίτες την Κυριακή θα πάνε στην κάλπη για να επιλέξουν στο δίλημμα υπευθυνότητα ή λαϊκισμός. Να επιλέξουν ανάμεσα σε μία κυβέρνηση με σχέδιο και σοβαρότητα και σε μια αντιπολίτευση που επιλέγει την παροχολογία και τον μηδενισμό.

Οι πολίτες μπορούν να βρουν την απάντηση σε όσα είπε και έκανε πράξη αυτή η Κυβέρνηση, στο έργο της: η δημιουργία 400.000 νέων θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας κάτω από το 10%, η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η μείωση περισσότερων από 50 φόρων και η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Τα πραγματικά δεδομένα είναι η απάντησή μας στις ανεφάρμοστες και ακοστολόγητες προτάσεις.

Οι εμβληματικές μεταρρυθμίσεις, όπως ο νόμος που επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και ο νέος δικαστικός χάρτης, είναι η απόδειξη της ισχυρής και ευρωπαϊκής Ελλάδας που δημιουργούμε.

Για αυτό καλούμε τους πολίτες να πάνε στις κάλπες στις 9 Ιουνίου και να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία. Να στηρίξουν την παράταξη που έχει πρόγραμμα και θέσεις για τις μεγάλες κοινές προκλήσεις που οι χώρες της Ε.Ε. αντιμετωπίζουν: την ασφάλεια, την οικονομία, την άμυνα και το μεταναστευτικό.

Να ενισχύσουν την ευρωομάδα της ΝΔ και να μας δώσουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να διεκδικήσουμε πολιτικές και πόρους για την Ελλάδα. Για μια Ελλάδα ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη σε όλους τους τομείς: από την υγεία, την παιδεία και τις υποδομές, μέχρι το εισόδημα των πολιτών. Να δώσουν ψήφο στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την πρόοδο.

*Γιώργος Στύλιος, βουλευτής Άρτας της ΝΔimg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img