Αναρτήθηκε στις:06-06-24 18:59

Επιστολή Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας: Ανησυχία για τη μείωση δυναμικού ΔΙ.ΑΣ.


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Μάλλιο, εκφράζοντας την ανησυχία της σχετικά με τη «Μείωση οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Δ.Α. Άρτας». Αναλυτικά:

«Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Με το υπ΄ αριθ. 2491 από 31.05 2024 δελτίο τύπου, τονίσαμε ότι ευελπιστούμε να μην συνδυαστεί η έναρξη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας με την αποδυνάμωση των ήδη υποστελεχωμένων Υπηρεσιών.

Δεν θέλαμε να γίνουμε μάντεις κακών, αλλά από την πρώτη μέρα λειτουργίας του ανωτέρω Γραφείου βρέθηκε, το πρώτο "θύμα".

Δυστυχώς, η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την μείωση της οργανικής δύναμης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είναι κατά γενική ομολογία, από τις πλέον αποτελεσματικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας λόγω του πλεονεκτήματος της άμεσης επέμβασης και που πρέπει να βρίσκεται καθημερινά δίπλα στον Πολίτη εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφαλείας του.

Εν συνεχεία, την 4.6.2024 γίναμε μάρτυρες της, άδικης και χωρίς αίτησή τους, απομάκρυνσης τριών(3) συναδέλφων μας από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.! Η αδικαιολόγητη και χωρίς προειδοποίηση απομάκρυνση τους, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι η φυσική μας ηγεσία ακολουθεί τις τακτικές της πολιτικής μας ηγεσίας, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βάλει ως στόχο να γυρίσει την Αστυνομία αρκετά χρόνια πίσω, καταστρατηγώντας όλα τα κεκτημένα δικαιώματα των συναδέλφων μας, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την διατάραξη της οικογενειακής και προσωπικής τους γαλήνης.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

αυτές είναι οι αλλαγές που ευαγγελίζεστε για την Ελληνική Αστυνομία;

Σας ενημερώνουμε ότι με αυτές τις απαξιωτικές κινήσεις, ο Αρτινός πολίτης βιώνει καθημερινά ότι είναι πολίτης β' κατηγορίας, διότι το μεγάλο και αυτονόητο αγαθό της ασφάλειας δεν μπορεί να είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ μόνο για τους πολίτες των μεγάλων πόλεων, αλλά όλων των Ελλήνων πολιτών ανεξαιρέτως.

Και ενόψει των επικείμενων μεταθέσεων εντός της Δ.Α. Άρτας, σας επισημαίνουμε ότι σε οποιαδήποτε μετάθεση συναδέλφου μας χωρίς τη θέληση του, θα μας βρείτε Μπροστά σας!!!

Το φιλότιμο έχει στερέψει!».img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

img

img